Jaka kablówka?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • żąleną
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.01
    • 13239

No to brawo, pochwalcie się czymś jeszcze.

Comment

• emes
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.08
      • 4275

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
      ...
      A żeby wypowiedzieć się w temacie to Polsat odradza moja ciotka. I to nie z powodu nie trzymania parametrów itp. ale z powodu nieustannie psujących się dekoderów. Słowo nieustannie jest cytatem
      W sumie można to łatwo ominąć kupując samemu dobry dekoder z miejscami na karty. Mniej się płaci w Polsacie, bo nie trzeba spłacać dekodera, a po zmianie dostawcy można włożyć karty konkurencji i korzystać z tego samego dekodera bez konieczności kupowania nowego i liczenia, że nowy dostawca zaofiaruje się po odpowiedniej cenie i przy odpowiednim dużym abonamencie(żeby spłacić koszt dostarczonego dekodera) swój dekoder. Ja nie mam Cyfrowego Polsatu, więc bezstronnie tylko piszę o możliwościach.

Comment

• flood
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2008.06
        • 182

A nie jest tak że każda platforma używa innego systemu i nie bardzo można zmienić dostawcę bez zmiany dekodera? Pisze pytając, bo tez od kilku lat nie mam żadnej telewizji, ale chciałbym coś w końcu wybrać. Z tego co udało mi sie zorientować, to np. N nie włożę w żaden dekoder typu ferguson, musze mieć od nich. Cyfrę można sobie w cokolwiek wsadzic niemal, ale w ten dekoder już innej platformy sie nie wsadzi ( poza XXX;-)), z Polsatem - to nie wiem dokładnie.
        Może ktos naświetlic tę sprawę?

pzdr
        flood

Comment

• emes
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.08
          • 4275

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika flood Wyświetlenie odpowiedzi
          A nie jest tak że każda platforma używa innego systemu i nie bardzo można zmienić dostawcę bez zmiany dekodera? ..
          Trzeba tylko wybrać odpowiedni dekoder, który obsługuje te platformy, które nas interesują. Dekodery, które obsługują wszystkie polskie platformy, mają tylko jedną "trudność", która polega na tym, że trzeba włożyć daną kartę danej platformy cyfrowej do odpowiedniego gniazdka i to wszystko.

Comment

• Latarnik
            Premium Lamplighter
            🥛🥛🥛🥛
            • 2004.06
            • 5035

To znalazłem na stronie UPC, w promocji, dla Warszawy:
            Attached Files
            5470 kapsli z wypitych piw
            874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
            "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
            https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
            Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
            https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• żąleną
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.01
              • 13239

Niestety, w nagrodę za długi staż w UPC promocje mnie nie obejmują. Dla takich jak ja jest specjalna promocja - aby zrekompensować wzrost ceny abonentu, mogą dorzucić mi jeszcze telefon i będę miał 3 w 1 za jedyne 185 zeta. Niezależnie już od tak bezczelnego sposobu golenia klienta, ja nigdy jeszcze nie wydzwoniłem nawet abonentowych minut w swojej komórce, więc dodatkowy telefon jest mi potrzebny jak drugi otwór w tyłku.

Comment

• fidoangel
                Major Piwnych Rewolucji
                🥛🥛🥛
                • 2005.07
                • 3489

A wystarczy zerwać umowę i wziąć na inną osobę. Nie musi być zameldowana ani nie musi mieć prawa do lokalu w którym to montuje. Musi być z dowodem osobistym przy montażu. Wystarczy telefonicznie lub przez internet złożyć zamówienie. Przez kilka dni możesz nie mieć usług bo muszą zamknąć poprzednią umowę a wtedy tydzień i masz wszystko co chciałeś. Wiem co mówię
                "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• becik
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2002.07
                  • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
                  Niestety, w nagrodę za długi staż w UPC promocje mnie nie obejmują.
                  Rozwiąż w takim razie umowę i później podpisz nową już w promocji
                  Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• fidoangel
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🥛🥛🥛
                    • 2005.07
                    • 3489

Nie może tak zrobić bo w UPC jest karencja dla takich klientów - 3 miesiące.

Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                    Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• żąleną
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.01
                      • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi
                      A wystarczy zerwać umowę i wziąć na inną osobę. Nie musi być zameldowana ani nie musi mieć prawa do lokalu w którym to montuje. Musi być z dowodem osobistym przy montażu. Wystarczy telefonicznie lub przez internet złożyć zamówienie. Przez kilka dni możesz nie mieć usług bo muszą zamknąć poprzednią umowę a wtedy tydzień i masz wszystko co chciałeś. Wiem co mówię
                      Hm, musiałbym to dobrze logistycznie opracować, nie mogę ot tak się odciąć od sieci na parę dni. Na razie piszę do nich list z podchwytliwym pytaniem o formalnie skuteczny sposób złożenia wypowiedzenia umowy.

Comment

• fidoangel
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🥛🥛🥛
                        • 2005.07
                        • 3489

No to dostaniesz ofertę jako "cold", złóż wymówienie w "terminie przewidzianym umową" a dostaniesz ofertę jako "hot"

Normalnie jeśli nie jesteś na umowie "rolującej sie" czyli samo przedłużającej co roku to masz termin wypowiedzenia do końca okresu rozliczeniowego + jeden miesiąc.

Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                        Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• żąleną
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2002.01
                          • 13239

Mam na czas nieokreślony, więc chyba jestem "rolujący" Teraz w związku z podwyżką mogę złożyć chyba w każdej chwili.
                          Last edited by żąleną; 2010-04-22, 20:44.

Comment

• fidoangel
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🥛🥛🥛
                            • 2005.07
                            • 3489