Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
Wyświetlenie odpowiedzi
Zmienna jakość piw zależnie od pory roku
Collapse
X
-
-
-
Sorki Kony jeśli bardzo uraziłem -nie mi zona nie wypłaca kieszonkowego, ani ja nie wypłacam( aczkolwiek spotkałem się z takimi ) tak tylko w ramach obrony swobody wypowiedzi napisałem, może trochę za ostro.
Nie wiem jak działa chłodzenie glikolem, ale pewnie wymaga energii, a oszczędność to chyba priorytet dla wydajności linii.Może to być suma składników, ale butelka ze sklepu na konkurs to chyba byłby dobry pomysł, bo liczy się produkt finalny, a nie teoretyczne możliwości producenta, co .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ushi Wyświetlenie odpowiedziSorki Kony jeśli bardzo uraziłem...
Comment
-
-
Chłodzenie glikolem wygląda tak samo jak każde inne. Jak masz lodówkę w domu to możesz sobie oglądnąć. Koszt wyprodukowania butelki piwa ( bez podatków) to ok. 0,30zł Jak myślisz, ile zaoszczędzą jeżeli o kilka stopni podniosą temp. fermentacji.
Po prostu warzysz swoje i Tyskie przestało ci smakować, bo w końcu zauważyłes jaki to jest syf, więc teraz dorabiasz ideologię.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Z tego co wiem to sezonie letnim chłopcy z SAB Millera skracali czas leżakowania, dodatkowo browar Radegast (okolice Frydek-Mistek) wspomagał w okresie szczytowej sprzedaży polską produkcję ( podobno jest w stanie 48h przestawić się na produkcję dowolnego piwa z KP (sic!) – nie wiem czy to możliwe ale tak słyszałem z wiarygodnego źródła. Widziałem zresztą w siedzibie KP we Wrocławiu przechowywany tam osobliwy souvenir – pochodzącą z tego browaru zieloną butelkę od Lecha z etykietą od Tyskiego i kapslem Lecha, ciekawe co było w środku… Nie wiem jak jest teraz gdy zwolniły się w Tychach moce przerobowe po śp Tysquellu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lynx_lynx Wyświetlenie odpowiedziZ tego co wiem to sezonie letnim chłopcy z SAB Millera skracali czas leżakowania, dodatkowo browar Radegast (okolice Frydek-Mistek) wspomagał w okresie szczytowej sprzedaży polską produkcję ( podobno jest w stanie 48h przestawić się na produkcję dowolnego piwa z KP (sic!) – nie wiem czy to możliwe ale tak słyszałem z wiarygodnego źródła. Widziałem zresztą w siedzibie KP we Wrocławiu przechowywany tam osobliwy souvenir – pochodzącą z tego browaru zieloną butelkę od Lecha z etykietą od Tyskiego i kapslem Lecha, ciekawe co było w środku… Nie wiem jak jest teraz gdy zwolniły się w Tychach moce przerobowe po śp Tysquellu.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika R_F Wyświetlenie odpowiedziSą hurtownie w moim mieście gdzie w okresie letnim piwo w na paletach kilka razy się gotuje na słońcu, bo jak to zwykle bywa nie ma miejsca w magazynie. Potem otwierając sobie piwo w lokalu, można się zdziwić lekkoMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Co do Kielc (śp. Browar Belgia), które był chyba głównym producentem marek własnych dla marketów oraz innych tanich sikaczy, i bodajże trzy miesiące po przejęciu przez SAB Millera wajcha poszła w dół, usłyszałem taki komentarz: „Zobacz ile teraz jest miejsca na paletach przy kasach w marketach dla piw z KP”
Ten browar nie był potrzebny SAB Millerowi do produkcji piwa, tylko był mu cierniem w dupie, zastosowano więc klasyczne wrogie przejęcie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lynx_lynx Wyświetlenie odpowiedziCo do Kielc (śp. Browar Belgia), które był chyba głównym producentem marek własnych dla marketów oraz innych tanich sikaczy, i bodajże trzy miesiące po przejęciu przez SAB Millera wajcha poszła w dół, usłyszałem taki komentarz: „Zobacz ile teraz jest miejsca na paletach przy kasach w marketach dla piw z KP”
Ten browar nie był potrzebny SAB Millerowi do produkcji piwa, tylko był mu cierniem w dupie, zastosowano więc klasyczne wrogie przejęcie.
Comment
-
-
Kod:Po prostu warzysz swoje i Tyskie przestało ci smakować, bo w końcu zauważyłes jaki to jest syf, więc teraz dorabiasz ideologię.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ushi Wyświetlenie odpowiedzina tym forum jest sporo wyznawców, jedynej prawdy.
Znowu coś przegapiłem Jaka jest owa jedyna prawda?JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
W UK Tyskie i Lech dostępne w prawie każdym supermakecie. Do tego w każdej "lepszej" knajpie dostępne z butelki. Więc jednak Tyskie atakuje całkiem mocno UK. Ale tutaj kryzys ugryzł rynek piwa w znacznym stopniu (oprócz Real Ale, którego spożycie wzrosło), więc chyba troszkę nie idzie jak zamierzali."If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
Comment