Wobec tego, że coraz większa liczba szanownych kolegów zapatrzyło się na pieczarka i przyjęło jego sposób prowadzenia dyskusji, czyli rozpieprzanie tematu dla zasady, udzielam sobie kilkudniowego bana na piłkę w wydaniu browarbizowym
Przy piwie o Mundialu 2010
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarek Wyświetlenie odpowiedziAleż ja jestem konsekwentny. Niemcem nie jest ten, kogo Niemcy w innych okolicznościach nigdy by za Niemca nie uznali.
Najjaskrawszymi przykładami są Cacau i Ozil.
Narodowość nie jest sprawą samookreślenia. Albo i jest, ale dopiero w 3 i kolejnym pokoleniu. Idąc bowiem tropem Twojego rozumowania, to moja wnuczka z ojca i matki Polaków, może być czystą Hiszpanką.Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.
Comment
-
-
Zgrozo, utożsamiasz obywatelstwo z narodowością. W ten sposób można być Chińczykiem polskiego pochodzenia czy innym Egipcjaninem.
Generalnie mi to zwisa, kto jest jakiej narodowości. Tylko że w przypadku Niemiec, kraju, który swojego czasu zasłynął z fiksacji na tle rasowej czystości, takie rzeczy budzą zainteresowanie i uśmiech.
Comment
-
-
Ktoś tu myli narodowość z obywatelstwem. Obywatelstwo można zmieniać jak rękawiczki albo mieć kilka na raz, a narodowości się nie zmieni.
A tak w ogóle to jest temat o Mistrzostwach Świata w Piłce Nożnej a nie o problemie przynależności państwowej.Toruń przeprasza za Radio Maryja
www.bobofruty.pl
Comment
-
-
Pieczarku, wkładasz mi w usta coś, czegoś nie powiedziałem. Można być Niemcem, od zawsze mieszkającym na Opolszczyźnie, z obywatelstwem polskim. Można być Polakiem bez obywatelstwa.
Poza tym dzisiaj Niemcy są zdecydowanie jednym z najbardziej otwartych i tolerancyjnych narodów świata.Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedziPoza tym dzisiaj Niemcy są zdecydowanie jednym z najbardziej otwartych i tolerancyjnych narodów świata.Toruń przeprasza za Radio Maryja
www.bobofruty.pl
Comment
-
-
Wuwuzele mają swoich przeciwników, ale mają też obrońców:
- Jeśli FIFA zabroni trąbienia w wuwuzele na meczach, to tak jakby przeniosła mundial do innego kraju! I nas potwornie meczą, ale zakazywanie ich byłoby zbrodnią przeciwko kibicom - mówi Sport.pl kapitan reprezentacji Ghany John Mensah. Zgadzają się z nim serbscy obrońcy z Premier League. - Hałas jest okropny, przeszkadza nam się komunikować ale obu drużynom tak samo. Taki jest koloryt tego mundialu. Jesteśmy tu w gościach i musimy zaakceptować, że tak tu się kibicuje - mówią Niemanja Vicić i Branislaw Iwanowić.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedziZdarzają się i tacy. Nawet jeszcze w czasach przedwojennych, np. Patesko.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedzi
Poza tym dzisiaj Niemcy są zdecydowanie jednym z najbardziej otwartych i tolerancyjnych narodów świata.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarek Wyświetlenie odpowiedziO race, o dymy, o typowe w Polsce puste sektory między kibicami różnych drużyn, o przeskakiwanie ogrodzeń, o ganianie się kibiców między sektorami, o plucie na psy, o zakapturzone łby, o transparenty nawołujące do miłości i pokoju, o bęcki wreszcie. O to wszystko co powoduje, że po najsłabszym nawet meczu, Pogoniarz z Zythumem mogą powiedzieć, że "przynajmniej kibicowsko było ciekawie".
A tak, jak jest w RPA, to dno kompletne. Trybuny pełne, a tam nuda panie, nuda. Faktycznie, na ch.. nam takie mistrzostwa.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedziALCARAZ!!!
Comment
-
Comment