Przy piwie o Mundialu 2010

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • arcy
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.07
    • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedzi
    Strasznie teraz pachnie wyrównaniem.
    Błądzić jest rzeczą ludzką. Gooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo ooooooooooooooooool!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comment

• arcy
      • 2002.07
      • 7538

Gol!

Capello stawia wszystko, wprowadza napastnika... za napastnika.

Comment

• arcy
        • 2002.07
        • 7538

Anglicy zagrali dziś swój najlepszy mecz, i paradoksalnie osiągnęli najgorszy wynik.

Teraz czekam na niespodziankę w wykonaniu Meksyku.

Comment

• Mafar
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.04
          • 1262

Za Niemców
          Polakom gratulujemy Brackiego

Gdy rozum śpi budzą się demony

Comment

• danio_145
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2005.02
            • 723

Niemiecka gra super ale to co zrobił sędzia to sk........

Comment

• leona
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2009.07
              • 5853

Dawno nie widziałem Niemców, którzy zamiast grać wyłącznie skutecznie, grali i ładnie, i skutecznie.
              I cieszy mnie fakt, że nie tylko u nas nie sprawdził się trener z zagranicy

Comment

• arcy
                • 2002.07
                • 7538

Problem Anglików polega na tym, że jak nie mają dobrych bramkarzy, tak nie bardzo mają kandydata na selekcjonera.

Comment

• ArtK31
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2005.04
                  • 708

Brawo Niemcy !!!
                  Oostatnio tak dobrze grających widziałem 20 lat temu na mundialu we Włoszech.
                  Wtedy to była drużyna z "nazwiskami" , teraz gra młoda ekipa, co bardzo mnie cieszy.

Comment

• a1410
                    • 2003.08
                    • 613

Problem Anglików polega na tym,
                    że nie mają w zespole Anglików. Podobny problem mieli Francuzi i też już ich nie ma. Piłka nożna zglobalizowała się jak koncernowe piwo i tak samo smakuje...
                    Ale największym skandalem tych mistrzostw jest to, że w dobie totalnej inwigilacji sędzia nie ma prawa przed wydaniem decyzji spojrzeć w monitor.

Comment

• Promil03
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2007.10
                      • 2833

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika a1410 Wyświetlenie odpowiedzi
                      że nie mają w zespole Anglików. Podobny problem mieli Francuzi i też już ich nie ma. Piłka nożna zglobalizowała się jak koncernowe piwo i tak samo smakuje...
                      Ale największym skandalem tych mistrzostw jest to, że w dobie totalnej inwigilacji sędzia nie ma prawa przed wydaniem decyzji spojrzeć w monitor.
                      Jak to nie mają? Mam tu Ci wymienić wszystkich Anglików ze składu? Poza tym 100% (!) reprezentantów Anglii gra w ich lidze.
                      Niemcy wygrali bo byli lepsi o 3 (ewentualnie o 2) bramki.
                      Gratuluję wszystkim fanom Niemiec awansu. Kropka.

Comment

• Mason
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼
                        • 2010.02
                        • 3280

100% reprezentantów Niemiec także, to samo z Włochami. Ale nie bardzo rozumiem tezę o braku Anglików w kadrze, na moje kaprawe oko to sami Anglicy są. Za to Niemcy mają istny misz-masz - Klose, Podolski, Trochowski, Ozil, Khedira, Boateng, Gomez - nie są to Niemcy z dziada-pradziada
                        JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• arcy
                          • 2002.07
                          • 7538

Z tego co wiem, to tylko Trochowski i Ozil nie mają żadnych niemieckich przodków.

Comment

• leona
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2009.07
                            • 5853

Z tego co wiem, to tylko Trochowski i Ozil nie mają żadnych niemieckich przodków.
                            Tylko zauważ, że takie podejście jak teraz jest jota w jotę stosowaniem zasad ujętych w ustawach norymberskich. I to jest nie paradoks ale rechot losu

Comment

• arcy
                              • 2002.07
                              • 7538

Jakoś nie dostrzegam tej analogii. W większości krajów świata dzieci par mieszanych mają prawo do "dziedziczenia" obywatelstwa po obojgu rodziców, a ci mogą wybrać jedno z nich dla swojego potomka.

Swoją drogą, Niemcy są pod tym względem strasznie spóźnione w stosunku nie tylko do Anglii czy Francji, ale np. Szwecji, Holandii, Portugalii, Belgii.

Comment

• silvian
                                • 2008.08
                                • 727

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
                                100% reprezentantów Niemiec także, to samo z Włochami. Ale nie bardzo rozumiem tezę o braku Anglików w kadrze, na moje kaprawe oko to sami Anglicy są. Za to Niemcy mają istny misz-masz - Klose, Podolski, Trochowski, Ozil, Khedira, Boateng, Gomez - nie są to Niemcy z dziada-pradziada
                                Ten miszmasz nie miał żadnego znaczenia w tym meczu, średnio mnie obchodzi kto skąd pochodzi i jakie ma korzenie. Skoro gra w reprezentacji niemieckiej to trzeba go traktować jako Niemca. Kto mnie zna to wie jak nie trawie tej nacji ale w tym przypadku trzeba im oddać sprawiedliwość, wygrali bo grali DUŻO lepiej od wyspiarzy o czym świadczy wynik końcowy.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika a1410 Wyświetlenie odpowiedzi
                                że nie mają w zespole Anglików.
                                No tak, taki np. John Terry jest z dziada pradziada Wietnamczykiem.
                                Last edited by silvian; 2010-06-27, 19:28.
                                "Niech zatrwożą się niewierni, przyjaciele, na sztorc kosa..."

Comment

Przetwarzanie...
                                X