Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy
Wyświetlenie odpowiedzi
Przy piwie o Mundialu 2010
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedziProblem Anglików polega na tym,
Ale największym skandalem tych mistrzostw jest to, że w dobie totalnej inwigilacji sędzia nie ma prawa przed wydaniem decyzji spojrzeć w monitor.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika a1410 Wyświetlenie odpowiedziże nie mają w zespole Anglików. Podobny problem mieli Francuzi i też już ich nie ma. Piłka nożna zglobalizowała się jak koncernowe piwo i tak samo smakuje...
Ale największym skandalem tych mistrzostw jest to, że w dobie totalnej inwigilacji sędzia nie ma prawa przed wydaniem decyzji spojrzeć w monitor.
Niemcy wygrali bo byli lepsi o 3 (ewentualnie o 2) bramki.
Gratuluję wszystkim fanom Niemiec awansu. Kropka.
Comment
-
-
100% reprezentantów Niemiec także, to samo z Włochami. Ale nie bardzo rozumiem tezę o braku Anglików w kadrze, na moje kaprawe oko to sami Anglicy są. Za to Niemcy mają istny misz-masz - Klose, Podolski, Trochowski, Ozil, Khedira, Boateng, Gomez - nie są to Niemcy z dziada-pradziadaJEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedziZ tego co wiem, to tylko Trochowski i Ozil nie mają żadnych niemieckich przodków.
Comment
-
-
Jakoś nie dostrzegam tej analogii. W większości krajów świata dzieci par mieszanych mają prawo do "dziedziczenia" obywatelstwa po obojgu rodziców, a ci mogą wybrać jedno z nich dla swojego potomka.
Swoją drogą, Niemcy są pod tym względem strasznie spóźnione w stosunku nie tylko do Anglii czy Francji, ale np. Szwecji, Holandii, Portugalii, Belgii.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi100% reprezentantów Niemiec także, to samo z Włochami. Ale nie bardzo rozumiem tezę o braku Anglików w kadrze, na moje kaprawe oko to sami Anglicy są. Za to Niemcy mają istny misz-masz - Klose, Podolski, Trochowski, Ozil, Khedira, Boateng, Gomez - nie są to Niemcy z dziada-pradziada
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika a1410 Wyświetlenie odpowiedziże nie mają w zespole Anglików.Last edited by silvian; 2010-06-27, 19:28."Niech zatrwożą się niewierni, przyjaciele, na sztorc kosa..."
Comment
-
Comment