Przy piwie o Mundialu 2010

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwowar Wyświetlenie odpowiedzi
    Pisząc takie bzdury sam pokazujesz swoją klasę. Mam nadzieję że jesteś pijany.
    Nie, nie byłem pijany, bardziej pojechałem myśleniem Holendrów o Niemcach. Im takie mówienie przechodzi już łatwo przez gardło. Niemiec to w ich oczach głupek, buc, człowiek bez poczucia humoru, (jak widac na filmie wyżej) Porządny Holender nie kupi niemieckiego samochodu a wszystko to przez IIWŚ. I nikt tego nie ukrywa.
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

Comment

• Piwowar
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2001.05
      • 2558

Ano, Holendrzy to naród niegłupi i przede wszystkim przedsiębiorczy. Mnie już dawno podpadło, że niemal każdy Holender mówi po niemiecku, a nie znam ani jednego niemiaszka, mówiącego po holendersku. Dziwne dla mnie, bo jak się wsłuchać, to języki są podobne prawie jak polski i czeski.
      Archiwum piwne

Poznaj
      http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
      Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
      Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"

Comment

• arcy
        • 2002.07
        • 7538

Kwestia skali.

Comment

• Latarnik
          Premium Lamplighter
          🥛🥛🥛🥛
          • 2004.06
          • 5035

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
          ... Co może zrobić FIFA rządowi niepodległego państwa?
          cytat:
          "Nigeryjskie władze podjęły decyzję o odwołaniu swojej uchwały sprzed kilku dni, w której zapowiedziały zawieszenie reprezentacji tego kraju w rozgrywkach międzypaństwowych. Rząd afrykańskiego kraju uległ naciskom FIFA. "
          5470 kapsli z wypitych piw
          874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
          "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
          https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
          Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
          https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• żąleną
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.01
            • 13239

Wiedziałem, że zaraz to wkleisz.

To nie odpowiada na moje pytanie, bo że tyle mogą zrobić, akurat wiedzieliśmy. Tyko co to za bat w kontekście samowykluczenia Nigerii? Dlatego podejrzewam, że raczej poszło o to:

Znaczenie mogły mieć także pieniądze - rzecznik FIFA Nicolas Maingot nie chciał zdradzić w poniedziałek czy nigeryjska federacja dostała już 8 mln dol. należne za sam udział w MŚ.

Comment

• pirackamuza
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.12
              • 1908

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika belfer102 Wyświetlenie odpowiedzi
              Żadna Wasza "sensacja" nie może przeszkodzić Niemcom w zdobyciu Mistrza!
              Srutututu! Niedoczekanie!
              Toruń przeprasza za Radio Maryja
              www.bobofruty.pl

Comment

• ArtK31
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2005.04
                • 708

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pirackamuza Wyświetlenie odpowiedzi
                Srutututu! Niedoczekanie!
                Dość już zdążyłeś pirackamuza zełżyć Niemcy w tym temacie ....
                Przyjmij proszę do wiadomości, że na tym forum nie wszyscy są Polakami (mimo, że dość dobrze posługują się tym językiem) i nie muszą pałać taką sympatią i patriotyzmem dla Twojej Ojczyzny jak Ty i inwektywami pod adresem Niemiec mogli poczuć się urażeni ....
                Ja oczywiście jutro trzymam kciuki za Wielkie Niemcy, a dziś ? chyba Oranje.

Comment

• pirackamuza
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.12
                  • 1908

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ArtK31 Wyświetlenie odpowiedzi
                  Dość już zdążyłeś pirackamuza zełżyć Niemcy w tym temacie ....
                  Przyjmij proszę do wiadomości, że na tym forum nie wszyscy są Polakami (mimo, że dość dobrze posługują się tym językiem) i nie muszą pałać taką sympatią i patriotyzmem dla Twojej Ojczyzny jak Ty i inwektywami pod adresem Niemiec mogli poczuć się urażeni ....
                  Ja oczywiście jutro trzymam kciuki za Wielkie Niemcy, a dziś ? chyba Oranje.
                  Tego słowa nie znam (a dość dobrze posługuję się językiem polskim).
                  Mógłbyś mi, proszę, wymienić te inwektywy, które kogoś uraziły?
                  www.bobofruty.pl

Comment

• arcy
                    • 2002.07
                    • 7538

Szkoda Urugwaju. Ale przyjemnie było patrzeć na pełne portki Holendrów. Finał Holandia - Hiszpania i tytuł dla jednej z tych drużyn to byłby jakiś dramat. Chyba kibicowałbym przyspieszonemu końcowi świata.

Comment

• delvish
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.11
                      • 3508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwowar Wyświetlenie odpowiedzi
                      bo jak się wsłuchać, to języki są podobne prawie jak polski i czeski.
                      Porównanie bardzo trafne. Wszyscy moi znajomi z RFN twierdzą, że język holenderski brzmi dla przeciętnego Niemca dość zabawnie.
                      "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                      (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• pirackamuza
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.12
                        • 1908

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedzi
                        Poza tym dzisiaj Niemcy są zdecydowanie jednym z najbardziej otwartych i tolerancyjnych narodów świata.
                        Zdecydowanie racja: http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ms-...wiadomosc.html
                        www.bobofruty.pl

Comment

• pieczarek
                          • 2001.06
                          • 5011

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedzi
                          Szkoda Urugwaju. Ale przyjemnie było patrzeć na pełne portki Holendrów...
                          Zupełnie nie szkoda Urugwaju. Jak ktoś zaczyna grać trzy minuty przed końcem, to czasami uda się coś ugrać, ale zwykle się przegrywa. O pełnych portkach przeciwników statystyki milczą, bo to złudzenie niektórych kibiców.

Comment

• zgroza
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼
                            • 2008.03
                            • 3606

A w czym to zaprzecza mojej tezie?
                            Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

• arcy
                              • 2002.07
                              • 7538

Nie zrozumiałeś? Zapewne według pana kradzieżwłasnościintelektualnej teraz Niemcy tolerują Afroniemców, a strzelają do Włochów. Zawsze sobie kogoś znajdą.

Comment

• Krzysiu
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2001.02
                                • 14936

Mógłbyś mi, proszę, wymienić te inwektywy, które kogoś uraziły?
                                Ja mógłbym:
                                ... Szkopenfjurerki...
                                Dla mnie śmieszne jest to, że mimo iż tak Niemców nienawidzisz, w opisie masz najbardziej niemieckokrzyżackie z możliwych określeń. Widocznie tak naprawdę ci to imponuje.

Holendrzy pokazali wczoraj wielką kichę. Przyznam się szczerze, że to pierwszy mecz tych mistrzostw z ich udziałem, który oglądałem. Czytając zachwyty nad ich grą w poprzednich meczach nastawiłem się na dobrą piłkę, a tu nic z tego - mecz był nudny jak flaki z olejem, dwa razy przysnąłem. Zwycięstwo Holendrów wymęczone i dość szczęśliwe, a styl i poziom gry kwalifikował ich do odpadnięcia po rundzie zasadniczej. Jak te niedorajdy zdobędą mistrzostwo świata, to znaczy, że nie ma sprawiedliwości na tym świecie.

Comment

Przetwarzanie...
                                X