Przy piwie o Mundialu 2010
Collapse
X
-
Holendrzy pokazali wczoraj wielką kichę. Przyznam się szczerze, że to pierwszy mecz tych mistrzostw z ich udziałem, który oglądałem. Czytając zachwyty nad ich grą w poprzednich meczach nastawiłem się na dobrą piłkę, a tu nic z tego - mecz był nudny jak flaki z olejem, dwa razy przysnąłem. Zwycięstwo Holendrów wymęczone i dość szczęśliwe, a styl i poziom gry kwalifikował ich do odpadnięcia po rundzie zasadniczej. Jak te niedorajdy zdobędą mistrzostwo świata, to znaczy, że nie ma sprawiedliwości na tym świecie.Comment
-
(...) Przyznam się szczerze, że to pierwszy mecz tych mistrzostw z ich udziałem, który oglądałem. Czytając zachwyty nad ich grą w poprzednich meczach nastawiłem się na dobrą piłkę, a tu nic z tego - mecz był nudny jak flaki z olejem, dwa razy przysnąłem.
A mnie (i tym, z którymi oglądałem) akurat mecz się podobał, były i ciekawe akcje, i dramaturgia i bramki. Czego jeszcze chcecie?
Ktokolwiek zachwycał się grą Holendrów? Od fazy grupowej prześlizgują się dzięki przypadkowi bądź samobójczym zapędom przeciwnika. Duńczycy wbijali samobója, Brazylia podłożyła się sama. Sędziowie też im zadania nie utrudniają. Wczoraj gol ze spalonego, a rzeźnik van Bommel już dawno powinien był obejrzeć czerwoną kartkę.Toruń przeprasza za Radio Maryja
www.bobofruty.plComment
-
Do końca z tym prześlizgiwaniem się nie zgadzam, może są nudni, może styl i gra beznadziejne. Liczy się efekt końcowy, są skuteczni i są w finale. Dla mnie nie ważny styl, tylko ważny jest efekt końcowy.
Tak samo jak nudni Grecy ze swoją nudną grą na Euro kiedy zostali mistrzami Europy.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Ziejesz nienawiścią na odległość, rówocześnie podkreslając swój ogromny patriotyzm, niczym nie różnisz się od ekipy za którą przepraszasz w swoim podpisie.
Ale dość już off topic.
Dziś grają Wielkie Niemcy, trzeba trzymać kciuki, choć z pewością będzie bardzo, bardzo ciężko.
Cytując "Klasyka" : Nie będzię 0:6 z HiszpaniąComment
-
Jakoś nikt nikomu nie wypomina określeń "makaroniarze", "żabojady", które dla niektórych też mogą być obraźliwe.Toruń przeprasza za Radio Maryja
www.bobofruty.plComment
-
Dla mojego snu nie ma znaczenia, jak bardzo głupi podpis sobie zamieścisz.
A ja mam głęboko gdzieś, czy grają piłkę mądrą, czy głupią. Ja chcę ogladać grę ŁADNĄ i CIEKAWĄ. Jak będę chciał oglądać coś mądrego, wezmę sobie encyklopedię. A jeśli kogoś interesuje wyłącznie skutek, to wcale nie musi oglądać meczu, bo przecież ważny jest tylko wynik ...Comment
-
A ja mam głęboko gdzieś, czy grają piłkę mądrą, czy głupią. Ja chcę ogladać grę ŁADNĄ i CIEKAWĄ. Jak będę chciał oglądać coś mądrego, wezmę sobie encyklopedię. A jeśli kogoś interesuje wyłącznie skutek, to wcale nie musi oglądać meczu, bo przecież ważny jest tylko wynik ...Ostatnia zmiana dokonana przez pirackamuza; 2010-07-07, 12:32.Toruń przeprasza za Radio Maryja
www.bobofruty.plComment
-
Pozostań Tym Wielkim Polskim Patriotą z Tą Swoją Nienawiścią......
Ja pozostane zażenowany i nadal będę ubolewał ......
Mógłbym napisać inaczej ale nie jestem Wielkim Polskim Patriotą, powiem więcej nawet nie jestem ......Comment
-
Swoją drogą to ciekawe, że przy tych wszystkich zachwytach nad grą Niemców zapomina się, że oni przywozili medale z poprzednich dwóch MŚ i są jedyną drużyną, która w XXI wieku zawsze jest w pierwszej czwórce.
I nawet jeśli Hiszpanom jakimś cudem się uda, nie zmienia to faktu, że dla mnie i wielu innych kibiców niemieckiej reprezentacji, także tych mieszkających w Polsce, są to bardzo udane imprezy. Wszystkie trzy.Comment
-
To jeszcze pół biedy. Prawdziwym problemem jest to rzekome kształtowanie charakterów.Comment