FIFA ostatecznie dokopała kibicom reprezentacji Polski, mianując Howarda Webba sędzią meczu o tytuł mistrza świata.
Czemu nakopała?
Webb to sędzia jak każdy inny, może się pomylił w meczu z Austrią, ale poziom, zaprezentowany przez naszych grajków nie jest jego winą. Webb ma zasługi i doświadczenie, skoro FIFA uważa, że jest dobry, to niech prowadzi finał.
Webb to sędzia jak każdy inny, może się pomylił w meczu z Austrią, ale poziom, zaprezentowany przez naszych grajków nie jest jego winą. Webb ma zasługi i doświadczenie, skoro FIFA uważa, że jest dobry, to niech prowadzi finał.
Jeszcze nie zauważyłeś, że arcy to marny prowokator, którego rajcuje wszystko, co mogłoby się nie podobać Polakom?
Pirackamuza, Arcy, Krzysiu - nie chce mi się śledzić całego tego wątku, ale proszę nie przeginać. Kolejne "wycieczki personalne" zostaną nagrodzone blokadą dostępu do tego działu.
Znakomity mecz, bardzo wyrównany. Moim zdaniem każdy wynik był możliwy. Na pewno Urugwaj nie ma się czego wstydzić, zrobili co mogli. Sądzę, że o wyniku zdecydował mniej wyrównany skład, niż u Niemców.
Trudno tu zwalać winę na kogokolwiek - fakt, że bramkarz zagrał słabo. Ale bramkarz nie wygrywa. U Niemców słabiej niż w poprzednich meczach zagrał Schweinsteiger i od razu było to widać w konstruowaniu akcji. obie ekipy miały kilka niewykorzystanych, doskonałych sytuacji do zdobycia gola.
Byłem za Niemcami, ale jak Forlan strzelał wolnego w ostatniej minucie, chciałem żeby trafił. W meczu należał się remis, a dogrywka to dodatkowe 30 minut dobrej i ciekawej gry.
Mecz godny "małego finału".
Obie drużyny zagrały ciekawy, otwarty futbol.
Bardzo dobrze zagrał Muller, chyba powinien pretendować do zwycięstwa w klasyfikacji najlepszego młodego piłkarza mistrzostw.
Faktycznie u Szweinsteigera było chyba widać zmęczenie turniejem, mecz trochę słabszy, za to Ozil zagrał dużo lepiej jak w dwóch poprzednich meczach, w których był zupełnie niewidoczny.
Wynik meczu był otwarty do ostatniej minuty, i chyba o to w futbolu chodzi.
Szacunek należy się rówież Urugwajowi za podjęcie równorzędnej walki i współtworzenie wielkiego widowiska.
Przed mistrzostwami byłem pełen obaw o postawę drużyny Niemiec, to że pomimo tylu problemów kadrowych mają medal,to moim zdaniem ogromny sukces.
Styl gry również nastraja optymistycznie przed EURO 2012.
Szkoda tylko,że to mecz o 3 miejsce.Trzeba przyznać,że Urugwaj jest naprawdę dobry.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Holendrzy wyglądają tak, jakby też już w szatni postanowili przegrać. Jak Hiszpanie to robią, że nie grając jakoś nadzwyczajnie, potrafią tak przestraszyć rywali?
Comment