Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzech
Wyświetlenie odpowiedzi
Przy piwie o Mundialu 2010
Collapse
X
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
-
-
Od razu mogłem posłuchać się swojego kolegi, wielkiego znawcy piłki nożnej i przed munidalem tak jak on, obstawić 1000zł na to, że Hiszpania zostanie mistrzem świata. Jednak... tego nie zrobiłem za duże ryzyko jak dla mnie i na studencką kieszeń też za dużo ;p jednak teraz to on się cieszy z 3000zł farciarz :]╔═╗
║═╬╦╦═╦═╦═╗
╠═║║║╬║╩╣╔║
╚═╩═╣╔╩═╩╝UŻYTKOWNIK
════╚╝══════════
- GIOCARE - Polski produkt wyprodukowany dla Biedronki lecz już niespotykany :(
"Ten, kto wymyślił piwo, był mędrcem"
http://www.kp.pl/
Comment
-
-
No to stało się o czym dywagowaliśmy , ale to pewnie początek
Nie wiadomo jaki los czeka Kim Jong-huna, trenera piłkarskiej reprezentacji Korei Północnej, która wróciła z mundialu bez zwycięstwa. W najlepszym razie zostanie on wykluczony z Partii Robotniczej i zmuszony do pracy na budowie. Grozi mu jednak dużo większe niebezpieczeństwo - w ostatnim czasie w Korei Północnej stracono dwóch urzędników, którzy narobili szkód, wprowadzając katastrofalną reformę monetarną.
Zobacz również
Po przegranym przez Koreańczyków mundialu cały świat zastanawiał się, jak reżim postąpi z trenerem i piłkarzami. Nikt normalny nie spodziewał się, że Korea Północna może ograć Brazylię czy Portugalię. Ale komuniści wierzyli. Wierzyli na tyle, że po raz pierwszy w historii zezwolili na transmisję "na żywo" mundialowego spotkania. I właśnie wtedy Koreańczycy sromotnie przegrali, dostając baty (0:7) od Portugalii.
Po powrocie do kraju piłkarze musieli stanąć przed półtysięcznym tłumem studentów, sportowców i urzędników partyjnych. Zostali oskarżeni o zdradę kraju, a tłumaczeniom nie było końca, jednak w najgorszej sytuacji był trener Kim Jong-hun - informuje serwis thestar.com.
Kim Jong-hun został oskarżony o zdradę młodego generała Kim Dżong-Una, syna Kim Dżong-Ila, który jest typowany na następcę swego ojca. Awans kadry na mundial przypisano właśnie jemu, w ramach tworzenia Kim Dżong-Unowi "pozytywnego PR-u".
W tej sytuacji nie wiadomo jak się zachowa Kim Dżong-Un, bo to właśnie z nim może być kojarzona klęska reprezentacji w RPA. Za wszystko może zapłacić trener. Jak? Już teraz został wykluczony z partii i zmuszony do pracy w branży budowlanej. Jeśli jednak cała afera skończy się w ten sposób, to można powiedzieć, że Kim Jong-hun będzie miał dużo szczęścia.
W ostatnich miesiącach aparat partyjny skazał na śmierć dwóch urzędników, odpowiedzialnych za katastrofalne przeszacowanie waluty, a także za rozmowy dyplomatyczne z Koreą Południową. Obaj zostali oskarżeni o zdradę państwa i stanęli przed plutonem egzekucyjnym...
mch
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
Comment