Przy piwie o Mundialu 2010

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kiszot
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2001.08
    • 8108

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzech Wyświetlenie odpowiedzi
    Koniec meczu. Holendrzy tłumaczą sędziemu, dlaczego z jego powodu nie zdobyli mistrzostwa.
    A ja myślałem,że trzeba strzelić jednego gola więcej niż przeciwnik żeby wygrać.
    Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
    1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
    Mein Schlesierland, mein Heimatland,
    So von Natur, Natur in alter Weise,
    Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
    Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• GioCare
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2007.09
      • 137

Od razu mogłem posłuchać się swojego kolegi, wielkiego znawcy piłki nożnej i przed munidalem tak jak on, obstawić 1000zł na to, że Hiszpania zostanie mistrzem świata. Jednak... tego nie zrobiłem za duże ryzyko jak dla mnie i na studencką kieszeń też za dużo ;p jednak teraz to on się cieszy z 3000zł farciarz :]
      ╔═╗
      ║═╬╦╦═╦═╦═╗
      ╠═║║║╬║╩╣╔║
      ╚═╩═╣╔╩═╩╝UŻYTKOWNIK
      ════╚╝══════════

- GIOCARE - Polski produkt wyprodukowany dla Biedronki lecz już niespotykany :(
      "Ten, kto wymyślił piwo, był mędrcem"
      http://www.kp.pl/

Comment

• Pogoniarz
        † 1971-2015 Piwosz w Raju
        • 2003.02
        • 7971

No to stało się o czym dywagowaliśmy , ale to pewnie początek

Nie wiadomo jaki los czeka Kim Jong-huna, trenera piłkarskiej reprezentacji Korei Północnej, która wróciła z mundialu bez zwycięstwa. W najlepszym razie zostanie on wykluczony z Partii Robotniczej i zmuszony do pracy na budowie. Grozi mu jednak dużo większe niebezpieczeństwo - w ostatnim czasie w Korei Północnej stracono dwóch urzędników, którzy narobili szkód, wprowadzając katastrofalną reformę monetarną.
        Zobacz również

Po przegranym przez Koreańczyków mundialu cały świat zastanawiał się, jak reżim postąpi z trenerem i piłkarzami. Nikt normalny nie spodziewał się, że Korea Północna może ograć Brazylię czy Portugalię. Ale komuniści wierzyli. Wierzyli na tyle, że po raz pierwszy w historii zezwolili na transmisję "na żywo" mundialowego spotkania. I właśnie wtedy Koreańczycy sromotnie przegrali, dostając baty (0:7) od Portugalii.

Po powrocie do kraju piłkarze musieli stanąć przed półtysięcznym tłumem studentów, sportowców i urzędników partyjnych. Zostali oskarżeni o zdradę kraju, a tłumaczeniom nie było końca, jednak w najgorszej sytuacji był trener Kim Jong-hun - informuje serwis thestar.com.

Kim Jong-hun został oskarżony o zdradę młodego generała Kim Dżong-Una, syna Kim Dżong-Ila, który jest typowany na następcę swego ojca. Awans kadry na mundial przypisano właśnie jemu, w ramach tworzenia Kim Dżong-Unowi "pozytywnego PR-u".

W tej sytuacji nie wiadomo jak się zachowa Kim Dżong-Un, bo to właśnie z nim może być kojarzona klęska reprezentacji w RPA. Za wszystko może zapłacić trener. Jak? Już teraz został wykluczony z partii i zmuszony do pracy w branży budowlanej. Jeśli jednak cała afera skończy się w ten sposób, to można powiedzieć, że Kim Jong-hun będzie miał dużo szczęścia.

W ostatnich miesiącach aparat partyjny skazał na śmierć dwóch urzędników, odpowiedzialnych za katastrofalne przeszacowanie waluty, a także za rozmowy dyplomatyczne z Koreą Południową. Obaj zostali oskarżeni o zdradę państwa i stanęli przed plutonem egzekucyjnym...

mch

Prawie jak Piwo
        SZCZECIN

Comment

Przetwarzanie...
        X