Przy piwie o Mundialu 2010 (temat piłkarski)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kiszot
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2001.08
    • 8114

Brawo All Whites.Szkoda,że makaroniarzom udało się strzelić wyrównującą bramkę.
    Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
    1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
    Mein Schlesierland, mein Heimatland,
    So von Natur, Natur in alter Weise,
    Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
    Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• Pogoniarz
      † 1971-2015 Piwosz w Raju
      • 2003.02
      • 7971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
      Przypuszczam, że gdyby ktoś w RPA obejrzał mecz z udziałem Pogoni Szczecin, to icha zdanie na temat kibiców tego klubu byłoby takie same.
      Masz rację jak zwykle , my też trąbimy i w ogóle nie śpiewamy, i w ogóle nas nie ma , nie mamy swojego hymnu , którego nie znamy(jak pewien pan na K.) Żyj w swoim świecie .Nawet taki prostak i cham jak ja zna spokojnie kilkadziesiąt przyśpiewek i to nie typu Pogoń Szczecin
      Last edited by Pogoniarz; 2010-06-21, 08:45.

Prawie jak Piwo
      SZCZECIN

Comment

• jablon
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2008.12
        • 179

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz Wyświetlenie odpowiedzi
        Tak się zastanawiałem czemu tam trąbią, sądzę,że nauczenie się kilku przyśpiewek dla wielu z RPA było by nie do przejścia.
        Też się nad tym zastanawiałem. Zapewne wynika to z jakiejś kultury plemiennej. Jeśli idzie o drugie spostrzeżenie to, jak sądzę, jest to wynik wieloletniego ciemiężenia tego ludu przez białych kolonizatorów. Fakt, że zapewne jak dotąd nie wyszli jeszcze ze swych drewnianych chatek bądź lepianek, na ich życie nieustannie dybią przeróżnej maści drapieżniki, spowodować musiał, że nie posiedli jeszcze tej fascynującej umiejętności.
        Wypada tylko żałować, że polski, światły kibic, wraz ze swoją dumną reprezentacją nie może nieść kaganka oświaty, ucząc kultury kibicowania wśród tego ciemnego ludu (nie chodzi mi oczywiście o kolor skóry, na taką niepoprawność polityczną bym się nie zdobył).

Comment

• mazur87
          • 2009.04
          • 171

Przegięli, przegięli... 7-0
          Lech... Zawsze się dzieje.... ;-))
          Niech zwycięża Lech.... Wielki Kolejorz KKS!!!

Comment

• unkel
            • 2008.08
            • 244

Nawet taki prostak i cham jak ja zna spokojnie kilkadziesiąt przyśpiewek i to nie typu Pogoń Szczecin
            No to wysoko postawiona poprzeczka. Skoro już znasz te kilkadziesiąt hiciorów stadionowych to w następnym korku spróbuj zrozumieć, że świat nie kończy się na Pogoni Szczecin. Ba, nie kończy się nawet na Polsce czy Europie. Bo to, że wszyscy tam dmuchają w te trąbki nie wynika raczej z tego, że są zacofanymi bambusami na których plastikowe dmuchawki wywarły takie wrażenie ze wszyscy zapragnęli je mieć.

Comment

• Pogoniarz
              • 2003.02
              • 7971

Ciekawe ,że Westa mówi , że ma dość tego buczenia i jak "zapodałem " Jej do porównania doping Pogoni i Jagi na finale PP , to od razu powiedziała , że woli nawet te niezbyt cenzuralne teksty niż te buczenie rodem z buszu, co z kibicowaniem ma niewiele wspólnego i to nie jest tylko jak widać moja odosobniona opinia, bo sporo ludzisków po prostu wyłącza fonię(dochodzą do tego nasi ekstra komentatorzy)
              No Portugalia powiozła komuchów Obóz karny jak nic .
              Last edited by Pogoniarz; 2010-06-21, 18:28.

Prawie jak Piwo
              SZCZECIN

Comment

• Seta
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.10
                • 6964

Dobrze, że powstał drugi temat o Mundialu - dużo lepiej się go czyta...

Comment

• pirackamuza
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.12
                  • 1908

No Portugalia powiozła komuchów Obóz karny jak nic .
                  Hmm... żal mi ich. Komuchy to oni są z nazwy, a żadnego wpływu na to nie mają. a teraz całe rodziny do 2 pokoleń obóz.

A jeszcze odnoście wuwuzeli - kto się ze mną założy, że w przyszłym roku na wszystkich stadionach świata będą trąbić. Jakbyście chcieli - ja już zarejestrowałem firmę i na Euro 2012 będą jak ulał!
                  Toruń przeprasza za Radio Maryja
                  www.bobofruty.pl

Comment

• Pogoniarz
                    • 2003.02
                    • 7971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pirackamuza Wyświetlenie odpowiedzi
                    Hmm... żal mi ich. Komuchy to oni są z nazwy, a żadnego wpływu na to nie mają. a teraz całe rodziny do 2 pokoleń obóz.
                    Pewnie ,że nie mają, ale podobno czterech piłkarzy przed meczem uciekło.Władze koreańskie nie potwierdzają, ani nie zaprzeczają.Czyli sielanki tam nie ma ...

Prawie jak Piwo
                    SZCZECIN

Comment

• mazur87
                      • 2009.04
                      • 171

Pewnie ,że nie mają, ale podobno czterech piłkarzy przed meczem uciekło.Władze koreańskie nie potwierdzają, ani nie zaprzeczają.Czyli sielanki tam nie ma ...
                      Niby Ci piłkarze wrócili do kadry... Ciekaw jestem, jak po całej aferze z Anelką zagrają Francuzi.

Comment

• pirackamuza
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.12
                        • 1908

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mazur87 Wyświetlenie odpowiedzi
                        Ciekaw jestem, jak po całej aferze z Anelką zagrają Francuzi.
                        Częściową odpowiedź już masz
                        www.bobofruty.pl

Comment

• danio_145
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2005.02
                          • 723

France go home

Comment

• pirackamuza
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.12
                            • 1908

Trochę szkoda Erpeańców, ale Latynosi zasłużyli na awans, bo obie ekipy grały na pewno ładniej.
                            Teraz czekamy na odpadnięcie szkopków, angoli i makaroniarzy...
                            www.bobofruty.pl

Comment

• żąleną
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2002.01
                              • 13239

Mnie szkoda Nigeryjczyków, ale z taką rozpaczą w tyłach i nieskutecznością z przodu i tak daleko by nie zaszli. Cóż, grunt że odpadli Greko-Włosi. Teraz czekam na Włocho-Włochów, ale to chyba nie wcześniej niż w 1/8.

Argentyna w końcu ukąsiła Greków, choć już myślałem, że im się nie uda. Wydaje mi się, że Messi nie jest w stanie pełnić roli lidera drużyny z tak defensywnie i twardo grającym przeciwnikiem. Albo pchał się między kilku drągali z uporem godnym lepszej sprawy, albo oddawał piłkę partnerom w poprzek boiska lub do tyłu.

Comment

• mazur87
                                • 2009.04
                                • 171

Mi też szkoda Nigeryjczyków, ale de facto na własne życzenie zremisowali z Koreą. Nie strzelali do pustej bramki czy w sytuacjach sam na sam.

P.S - mówi się Martin Demichelis czy Martin Demiczelis??

Comment

Przetwarzanie...
                                X