Wczoraj akurat zdarzyła mi się TA przypadość - czyli po sobotnim wieczorze. Po południu poszedłem na miejsce zbrodni, a tam koledzy przy kartach popijali różne specjały, właśnie na kaca. Jeden z nich pił piwo ze sokiem pomidorowym . Szczerze powiem że ten sposób nie podszedł mi za bardzo.
Sam czasem na kaca mam nie okiełznane kupki smakowe, które nie wiedzieć czemu szaleją jak tylko mogą wymuszając na mnie jedzenie tudziesz picie rzeczy, których normalny człek by nie tknął.
Co powiecie na podsmarzane ziemniaki+jajka+cebula+czosnek+kabaczek+dużo ketchupu
-wszystko mieszane w jednym garze aby szybciej było.
Radegast napisal/a Co powiecie na podsmarzane ziemniaki+jajka+cebula+czosnek+kabaczek+dużo ketchupu
-wszystko mieszane w jednym garze aby szybciej było.
Pycha! Mam nadzieję że do tego zimne ...
Radegast, jak następnym razem coś takiego Cie ogarnie, to daj cynka, wpadnę do Wrocławia
albeertos napisal/a Pycha! Mam nadzieję że do tego zimne ...
Radegast, jak następnym razem coś takiego Cie ogarnie, to daj cynka, wpadnę do Wrocławia
Mam lepsziejszy pomysł: wpadnij do Wrocka dzień przed takim śniadanko-obiadko-kacowcem i wlej we mnie spore ilości piwka.
Obiecuje, że na drugi dzień będzie dziwactwo nie z tej ziemi do komsumpcji kacowej
dla mnie na kaca najlepiej pomaga soda a jak nie moge to zostają proszki od bólu głowy a u mnie czasem jest o tyle dziwnie że mam kaca nie następnego dnia po imprezie ale 2 dni póżniej
Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
Firma West Sussex z Wielkiej Brytanii chce rozpocząć pracę nad próbami klinicznymi leku opartego na bazie pyłu wulkanicznego o nazwie "Zetox".
Występować on ma w postaci tabletek absorbujących toksyny alkoholowe. Pigułka powinna być zażyta przed planowanym spożyciem alkoholu, a jej działanie polegać ma na usuwaniu alkoholu z organizmu.
Pył wulkaniczny był już wykorzystywany jako tradycyjny środek odtruwający filtrowaną wodę i oczyszczający zwierzęcy pokarm. Okazał się też pomocny w leczeniu ofiar skażenia nuklearnego w Czarnobylu.
W Internecie można zakupić go jako środek pomocny w naturalnym oczyszczaniu organizmu.
Trzydziesci lat parcy nad piwem i z piwem, z wiatrem i pod wiatr. Za i przeciw. Wiem już dużo, ale trzeba jeszcze więcej. Bo kac nas kocha, bez różnicy wieku, płci i preferencji smakowych. Musimy więc pokochać kaca. Musimy go okiełznać, a wówczas możemy spokojnie sączyć co nam się podoba.
1/ Dyscyplina- nie mieszamy: albo gorzala alo browar. Jeżeli mamy zamiar mieszać to: najpierw na pusty żołądek coś tłustego. Ja zażywamolej z sardynek, które wczesnie zjadłem. Tłuszczyk wyłoży nam żołądeczek miękką podusią, przez którą nasz ukochany alkohol przeniknie, ale powoli i z umiarem
2/Wiedza medyczna- zawsze po chlaniu Alka Seltzer. Powstrzyma wypłukiwanie mikroelementów.
3/ Jeżeli chcemy się sponiewierać, co czasem warto zrobić to poranny kac jest dwojakiego typu :
fizycznego: głowa pęka
psychicznego: moralniak
Fizyczny likwidujemy: piwem, porterem, szampanem wytrawnym i dobrym tłustym śniadaniem
moralniaka nie likwidujemy, bowiem sprzyja on innemu spojrzeniu na świat i daje mam sposobność do złożenia paru milionów przysięg.
Mam ponad sto sposobów na kaca. Przekażę je sukcesywnie /jeśli chcecie/
Przemek
odnośnie punktu pierwszego
z tą dyscypliną jest problem, zauważam to po sobie. wraz ze wzrostem spożycia, budzi się w człowieku dusza "odkrywcy".
jak u Was wygląda ta kwestia?? bo ja zawsze dam sie namówić chociaż na jeden kieliszek wódeczki, bądź "wściekłego psa".
Ten ostatni jakos mi dobrze współgra z piwem.
Comment