Najlepsy na kaca jest zimny prysznic i zimne lody
Co począć z kacem / syndrom dnia następnego
Collapse
X
-
cudsposob
Najprostrzym sposobem na kaca jest po prostu do niego nie dopuszczac - ale madre nie? A tak powaznie to nie ma jak sie wyspac, zjesc cieple tluste sniadanie, a jesli boli glowa, zazyc tabletke Migrene Excedrin (u nas nie ma - dostrepny w usa - konieczna pomoc kogos kto tam bywa, dobrze i szybko dziala, ale sklad zabojczy - 50% kofeina, a drugie pol to tez cos mocnego, ale juz nie pamietam co).bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Na kaca najlepsza jest praca a gdy jej nie masz, to udawaj że go nie czujesz
Comment
-
-
moje 3 grosze w temacie kaca...
kac jest objawem zatrucia organizmu.
syndrom dnia drugiego najprosciej usunac duuuza iloscia witaminy c (zaleznie od wagi ciala) i duuuuza iloscia plynu (ok 2 litrow - no moze nie od razu) z zawartoscia witamin i soli mineralnych.
tyle podejscia "naukowego"
na mnie dziala aspiryna bayera w trakcie przed i po
dawki: 2 tabletki przed, 2 w trakcie, 2 po... i 2 rano, po stwirdzeniu objawow.
dziala za kazdym razem, nawet po ciezkich "bojach" wlacznie z mixem: piwo + wodka + wino w dowolnej ilosci i kolejnosci!z piwnym pozdrowieniem
maly
Comment
-
-
Mały, uważaj lepiej, bo taką ilością aspiryny to dopiero można się zatruć
Comment
-
-
Kudłaty napisał(a)
Jest jeszcze napój który nazywa się "Kacuś"
Tylko, że w małych buteleczkach i trzeba kilka zapodać.
Mój sposób: 2 x Etopiryna (to, co Goździkowej)"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
Marusia napisał(a)
Mały, uważaj lepiej, bo taką ilością aspiryny to dopiero można się zatruć
Comment
-
-
A do mnie najbardziej przemawia lansowana przez Starego Kocura kackupa. Naturalne, zero chemii.
Człowiek tak się rozwydrzył w toku ewolucji, że chciałby mieć wszystko, co dobre i za jednym zamachem pozbyć się tego, co złe. A ja sobie mówię - zachlałeś, to cierp! następnym razem da ci to może do myślenia. Jak mam kaca, to go znoszę, bo na niego zasłużyłem. Proste. I do tego takie chrześcijańskie.
Comment
-
-
"moja" metoda jest stosowana w srodowisku lekarzy (ktorzy cierpia na kaca dosc czesto) i poparta podobno jakimis naukowymi argumentami.
mysle, ze kto nie sprawdzi na sobie to sie nie dowie czy to dziala, czy nie...
wobec tego zycze wszystkim duzo okazji do nabycia kaca i jak najbardziej lagodnego przebiegu tej "choroby"
niech piwo bedzie z wami !!!
p.s. zalena - cierpienie i piwo nie ida w parze!z piwnym pozdrowieniem
maly
Comment
-
-
maly113 napisał(a)
p.s. zalena - cierpienie i piwo nie ida w parze!
niech piwo będzie z wami
Ale jutro meczyk u Zythumów, więc pewnie w piątek napiszę coś nowego w tym temacie.Last edited by żąleną; 2002-11-13, 23:55.
Comment
-
Comment