przepraszam ale jestem tutaj nowa
Co począć z kacem / syndrom dnia następnego
Collapse
X
-
Z tego, co czytam wynika, że 2KC działa jak alkaprim - rozkłada alkohol etylowy na cukry proste, łatwo przyswajalne dla organizmu. Przy zażyciu alkaprimu podczas lub zaraz po wypiciu efekt jest identyczny.Last edited by Czapayew; 2004-06-16, 09:48."W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
Droga Amelio, piszesz jak przedstawiciel firmy produkującej/sprzedającej ten specyfik. Wiedz proszę, że za reklamę płaci się w naszym serwisie.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
ART napisał(a)
Droga Amelio, piszesz jak przedstawiciel firmy produkującej/sprzedającej ten specyfik. Wiedz proszę, że za reklamę płaci się w naszym serwisie.BIRRARE HUMANUM EST
Comment
-
-
Ja zalecam strategię "nas nie dogoniat". Oznacza ona, ni mniej, ni więcej, że pije się przez parę dni nie dopuszczając do wytrzeźwienia. Po pewnym czasie organizm się przyzwyczaja i o kacu nie powinno być mowy. Jest tylko jedno ale - strategia ta dotyczy tylko mocnych alkoholi, czyli whiskey, wódka, etc. Z innymi alkoholami nie praktykowałem."All the good things for those who wait"
Comment
-
-
Pewnie też można, tylko że z racji mniejszej mocy (piwa np.) trzeba drastycznie zwiększyć ilość spożywanego płynu, w krótszym czasie...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Wujcio_Shaggy napisał(a)
Pewnie też można, tylko że z racji mniejszej mocy (piwa np.) trzeba drastycznie zwiększyć ilość spożywanego płynu, w krótszym czasie..."All the good things for those who wait"
Comment
-
-
Czapayew napisał(a)
Z tego, co czytam wynika, że 2KC działa jak alkaprim - rozkłada alkohol etylowy na cukry proste, łatwo przyswajalne dla organizmu.
alkohol ma duzo prostsza budowe od najprostszych cukrow, sam powstaje z ich 'rozkladu' w czasie fermentacji alkoholowej.
Na kaca pomaga dostarczenie organizmowi cukrow w postaci dobrego lekkiego zarelka. Wypitych woltow z powrotem na cukier sie przerobic nie daLepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
syndrom dnia następnego
kurczaczek, chyba dopadło mnie... niedość, że wypiłam sporo, to jeszcze spałam tylko ze 3 godz.
wzięłam prysznic w biurze i piję gorącą herbatę, nic mnie nie boli, niestety dalej trzesą mi się lekko rączki i jestem rozbita
jakieś biurowe pomysły na kaca?Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Comment
-
Comment