MR PEREZ Typer Show 2010/2011

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Ahumba
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛
    • 2001.05
    • 9056

Przypomnę tylko jeszcze, że upominki ufundowały:

1. KLASYFIKACJA KOŃCOWA: sklep SMAK w Gdańsku
    2. KLASYFIKACJA WSZECHCZASÓW: sklep AgMa w Warszawie
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• Promil03
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2007.10
      • 2833

Serdeczne gratulacje dla zwycięzcy oraz dla "pudłowiczów". Minie do zajęcia 3 miejsca przeszkodziła bramka na 4:0 w Warszawie lub na 4:0 w Poznaniu. Obstawiałem w tych meczach wyniki 3:0.
      Specjalne podziękowania dla Maćka za kolejny wspaniały sezon.

Co do Twoich wątpliwości myślę, że warto wprowadzić również punktację do przerwy za prawidłowe wskazanie wyniku. W sumie do zdobycia w każdym meczu byłoby 6 pkt.
      Natomiast dla mobilizacji tych którym się nie chce, wprowadzić punkt w regulaminie, że będą uwzględniani w tabelach po obstawieniu minimum 2/3 kolejek.

Dziękuję za zabawę i do zobaczenia w przyszłym sezonie.

Comment

• anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10768

Gratulacje dla zwycięzcy , niestety dzisiaj nie zdążyłem zatypować i spadek
        Mniej książków więcej piwa

Comment

• ArtK31
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2005.04
          • 708

Podziękowania za prowadzenie gry dla "Ojca Prowadzącącego" .
          Gratulacje dla zwyciezcy zabawy.
          Za drugie miejsce nie gratuluję, w końcu "ostało" się w rodzinie, choć niektórzy mówią, że szwagier to nie rodzina .

Comment

• baklazanek
            † 2014 Piwosz w Raju
            • 2001.08
            • 3562

Podziękowania dla Ahumby za świetne prowadzenie imprezy.
            Gratulacje dla zwycięzców, z którymi mam nadzieję w przyszłym sezonie nawiążę walkę Trzeba znaleźć środki na wzmocnienie składu, gdyż Bayern71 chce ustrzelić hattricka klasycznego Jeszcze raz gratulacje za obronę mistrza!

Comment

• Gringo
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2007.07
              • 2160

Wielkie dzięki dla Maćka za organizację zabawy, dla zwycięzców za intuicję i znajomoć ligi, oraz wszystkim uczestnikom za fajną zabawę. Dołączyłem do Was dopiero w tym sezonie od 5 kolejki, ale przyszły sezon chcę zaatakować pierwszą piątkę.
              Pozdrawiam

Comment

• bayern71
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2006.06
                • 1004

Podziękowania dla Prowadzącego zabawę, dla rywali za walkę (pod koniec zrobiło się nerwowo), dla piłkarzy i trenerów za nieprzewidywalność. Ten sezon był wyjątkowy (z tego też powodu, że oglądany z trybun).

A teraz o typowaniu. Miałem tego posta spłodzić już dawno ale nie chciałem pisać w trakcie sezonu. Każdy, który chce osiągnąć sukces w dotychczasowym typowaniu musi poddać się pewnym regułom (nazwijmy je statystycznymi). Jak wiadomo najwięcej meczów kończy się w futbolu wynikiem 1:0. Typowanie tylko takiego wyniku, jak sądzę, da miejsce w "10" albo i w trójce. Tyle, że nie o to chodzi. Ja bym proponował:
                - zlikwidowanie rozbieżności pomiędzy wytypowaniem konkretnego wyniku a wskazaniem zwycięzcy/remisującego z 3:1 do 3:2. W tej chwili lepiej trafić 2 konkretne wyniki (czyli najczęściej 1:0) niż 5 rozstrzygnięć.
                - wprowadzić premię (wyraźną, powiedzmy 5 punktów) za wskazanie konkretnego wyniku w meczu w którym padły więcej niż 3 bramki

Comment

• dzielny_bill
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2005.06
                  • 112

Wielkie dzięki dla prowadzącego!

Co do propozycji zmian - aby uniknąć obstawiania najczęstczych wyników, można by liczyć punkty następująco: 20 punktów bazowych dzielić przez procent częstości danego wyniku. np: 1:0 kończy się 16 % meczy, 20/16=1,25 pkt. 0:0 - 10%, czyli 2 pkty. stawiając na wynik 1:4 gracz zyskałby 20 pkt. Do przerwy jako bazową można by użyć 10 pkt (choć chyba lepiej jednak zrezygnować z wyniku do przerwy - różnica w punktach między 0:0 a innym musiała by być duża, by opłaciło się stawiać inaczej). W ten sposób eliminujemy kunktatorstwo, zabawa nabiera rumieńców, a każdy obstawia inaczej, a Ahumba przechodzi na pełny etat.

Można przyjąć model uproszczony: 1:0 = 1 pkt, 0:0, 2:0 - 2 pkt, pozostałe - 5 pkt (to trzeba by dopracować, bo wtedy człowiek wykożystujący statystyki stawiałby na 0:1 i 2:1, co pewnie dałoby zwycięstwo).

A wogóle, to mimo, iż wiadomo, że typowanie 1:0 (0:0) każdego meczu dałoby zwycięstwo w zabawie, nikt tak nie robił, co świadczy o tym, że może wcale nie trzeba żadnych zmian (poza zniesieniem typowania do przerwy)

Comment

• YouPeter
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.05
                    • 2379

Po pierwsze to podziękowania składam Ahumbie za trud mozolnej pracy włożonej w podliczanie tych wszystkich punktów i punkcików.

Piąte miejsce to w sumie moje największe osiągnięcie w tej zabawie, a biorąc pod uwagę, że nie obstawiłem kilku kolejek to mogło być nawet lepiej. Najbardziej szkoda kolejki majowego długiego weekendu, kiedy to przez brak obstawienia spadłem z 2 miejsca na 6

Co do regulaminu to ja bym go nie komplikował i tak już jest dość zagmatwany. Najbardziej by mi odpowiadała gra na zasadach: wygra, przegra, zremisuje. Wprowadzenie jakiś przeliczników, mnożników itp. dla każdego z wyników na pewno nie uatrakcyjni gry. Największą wadą obecnie obowiązujących zasad jest moim zdaniem zbyt wysoki mnożnik za dokładne wytypowanie wyniku spotkania. Tak więc podsumowując im prościej tym lepiej.
                    Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• Piecia
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2002.02
                      • 3312

Ahumba - super robota! dzięki!

Gratuluję zwycięzcom, a wszystkim dziękuję za fajną zabawę! Oby do lipca
                      Koniec i bomba,
                      Kto nie pije ten trąba !!!

Comment

• robox
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.11
                        • 8188

Wielkie podziękowania i ukłony dla Ahumby!
                        Gratulacje dla całej pierwszej trójki a największe dla zwycięzcy!

Comment

• bury_wilk
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.01
                          • 2655

Ależ miałem beznadziejny finisz
                          No nic. Gratuluję zwycięzcom i zwyciężonym, bo jak wiadomo, najważniejsza jest zabawa Dzięki Ahumba

Lubię kiedy się zieleni
                          Lubię jak się piwo pieni...

...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!

Comment

• PabloZD
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2005.08
                            • 222

Gratulacje dla zwycięzcy
                            Wielkie podziękowania dla wszystkich bawiących sie w typowanie oraz ukłony dla naszego Mistrza Gry za wzorowy nadzór nad zabawą

Comment

• piotrsh
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2003.07
                              • 435

Gratuluję zwycięzcom,
                              dziękuję Ahumbie za prowadzenie typerów i wszystkim uczestnikom za fajną zabawę!!!
                              Do następnych rozgrywek.
                              Pozdrawiam wszystkich!
                              Pawełek 11.12.2006 godz. 14.51

Comment

• Gringo
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🍼
                                • 2007.07
                                • 2160

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba Wyświetlenie odpowiedzi
                                1. Ostatnio zaobserwowałem, że część typerozawodników idzie na łatwiznę i większość meczy obstawia mechanicznie 1:0 (0:0) i podobnie. Wiem, że w ten sposób można niestety zyskać wiele punktów. Przestaje jednak to być zabawne i nie przystaje do zabawy. Dlatego należy w przyszłym sezonie oczekiwać na zmiany „premiujące” zdobywanie punktów przy innych wynikach.

To może bawić się na zasadzie zakładów bukmacherskich ?

........................................1......X.. ....2

Kopacze - Szmaciarze..........1,5...3,0....7,5
                                Biali - Czarni.......................2,0...4,0....6,0

Zmusi nas to do bardziej ryzykownych zachowań. Prawidłowe wytypowanie zwyciązcy uważanego przed meczem za outsidera pozwoli zdobyć więcej punktów aniżeli w obecnym stanie i odskoczyć punktowo takiemu króry obstawia wyniki asekuracyjnie.

Comment

Przetwarzanie...
                                X