2010.07.30-Wrocław: Kościół chce zakazać sprzedaży alkoholu w nocy-NaszeMiasto.pl
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :) -
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Podobnie o referendum w kwestii aborcji czy kary śmierci już bym spokojny nie był. Nie wspominając o in vitro. Dlatego KK dobrze wie, że lepiej takiego referendum nie rozpisywać.Comment
-
sprzedaży alkoholu w pewnych godzinach oraz jej wykluczenie w przypadku stacji benzynowych. A ty ciągle o jakimś zamykaniu sklepów piszesz. Ciężko tak dyskutować.
P.S. Nie bój nic, nikt ci sklepu nie zamknieOstatnia zmiana dokonana przez delvish; 2010-07-31, 14:55."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)Comment
-
Comment
-
Oczywiście to są wszystko dywagacje w stylu 'co by było gdyby'. Nie chcę iść w tę stronę i pauzuję
Tymczasem zbieram się na ostatnią imprezkę przed sierpniemMM961
4:-)Comment
-
No właśnie jakiego prawa? I do czego Cię zmuszają? Bo z tego co się orientuję to geje i lesbijki wojują o prawa dla siebie samych (o ich słuszności/mądrości/zasadności nie będe dyskutował bo to temat na oddzielną dyskusję), ale większośći społeczeństwa do niczego nie zmuszają, co z kolei czyni ohoczo episkopat, który swoimi decyzjami i poglądami próbuje oddziaływać nie tylko na wiernych Kościoła Rzymsko-Katolickiego, ale i całe społeczeństwo.Comment
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
No Hops, no Glory :)Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyrMylisz się. Choćby od jutra zrobić takie prawo, że kula w łeb dla każdego powyżej 1 promila...
Prawo powinno być bezwzględnie egzekwowane, a kary surowe. Wtedy takie myśli pijaczka, jakie przedstawiłeś, pojawią się u mniejszej ilości osób.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyrCzytałeś ten list? Wyraźnie jest napisane "apelujemy również do władz państwowych i samorządowych
Czego bronię? Bronię swobody wypowiedzi kleru. I to ty nie pitol, bo najwyraźniej czegoś nie rozumiesz. Czy ten apel/list trafił do jakiejkolwiek urzędu w mieście? Czy delegacja kościelna zaniosła go na ręce prezydenta miasta? NIE. Więc o jakim "uderzaniu do władzy" pitolisz? Kim ty jesteś, że rościsz sobie prawo do ograniczania swobody wypowiedzi niektórych obywateli? Zamordyzm ci się marzy, bo świat nie jest taki, jaki sobie wymarzyłeś?
Że qrde co? Z jakiej choinki się urwałeś? Gdzie widzisz ingerencję w prawo? Poprzez wypowiadanie swojej opinii? Ja pierdykam, wg twojej interpretacji to ja średnio 35 razy dziennie ingeruję w prawo! Co za cyrk, chyba nawet za PRL-u bezpieka nie wpadła na pomysł takiej chorej interpretacji.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609Comment
-
A co, nie ma choć jednego katolika chodzącego do kościoła wśród radnych?
Czego bronię? Bronię swobody wypowiedzi kleru.
Kim ty jesteś, że rościsz sobie prawo do ograniczania swobody wypowiedzi niektórych obywateli? Zamordyzm ci się marzy, bo świat nie jest taki, jaki sobie wymarzyłeś?Comment
-
A Ty to chyba z baaaardzo wysokiej choinki spadłeś. Chcąc być radnym trzeba zawiesić praktyki religijne???
To qrde zrób coś. Wystosuj swój kontrapel, wydrukuj ulotki i rozdawaj na Rynku, itp. Kler nie ma takich faszystowskich zapędów jak ty i nie zabroni ci tego robić.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609Comment
-
Ty to chyba z baaaardzo wysokiej choinki spadłeś. Chcąc być radnym trzeba zawiesić praktyki religijne???
To qrde zrób coś. Wystosuj swój kontrapel, wydrukuj ulotki i rozdawaj na Rynku, itp. Kler nie ma takich faszystowskich zapędów jak ty i nie zabroni ci tego robić.
Kler nie zabroni mi rozdawać ulotek, ale zabroni spożywać alkohol po 22, uzywać prezerwatyw, stosować in vitro bezdzietnym parom, czytać literaturę fantasy i imprezować w piątek. Ale ok, to ja jestem faszystą...Comment