Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer
Wyświetlenie odpowiedzi
2010.07.30-Wrocław: Kościół chce zakazać sprzedaży alkoholu w nocy-NaszeMiasto.pl
Collapse
X
-
-
-
Zakaz reklamy piwa, to mniejsze dochody klubów sportowych, tv itd.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziBo to są zimni mieszkańcy północnej Europy. A my jesteśmy gorącymi południowcami.
Teraz sobie wyimaginujcie gdy nasi biskupi takie coś ogłosili.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziNo i? Proszę wskazać miejsce tekst w Biblii (może być stereotypowy), który mówi o tym, że alkohol jest zły.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Księga RodzajuNoe był pierwszym rolnikiem i uprawiał winną latorośl. Pewnego razu napił się wina, upił się i położył nagi w swoim namiocie. Cham, ojciec Kanaana, zobaczył nagiego ojca i powiedział o tym dwóm swoim braciom, którzy byli na zewnątrz. Wtedy Sem i Jafet wzięli płaszcz, położyli go sobie na ramionach, weszli tyłem i przykryli nagiego ojca. Twarze mieli odwrócone, tak że nie widzieli nagiego ojca. Gdy Noe wytrzeźwiał i dowiedział się, co mu zrobił jego młodszy syn, rzekł: „Niech będzie przeklęty Kanaan i niech będzie sługą swoich braci.”
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziŻeby była jasność jako racjonalista jestem za zwalczaniem alkoholizmu. I nawet dobrze, że KK mnie popiera. Ale nie tędy droga...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziA czemu żaden z szanownych kolegów teistów nie odniósł się do tego: pierwszy cud Jezusa, to była przyśpieszona fermentacja wina w Kanie Galilejskiej
Trwa impreza. Gospodarz zapewnił ilości wina wystarczające do UMIARKOWANEGO spożycia. Kiedy okazuje się, że goście woleliby więcej Syn Boży zamienia wodę w wino.
Dobrze interpretuję?
Ja staram się robić przerwy w spożywaniu. Akurat w tym roku będzie to w sierpniu, bo w sierpniu nie jestem na urlopie itp. Czasem bywały inne miesiące.
W tej chwili jakoś specjalnie nie nalegałbym na zakaz sprzedaży alkoholu po 22. Myślę, ze jest to związane z częściej poruszanym ostatnio tematem ciszy nocnej w dużych miastach. Ja mieszkam na obrzeżach i nie mam problemu z powodu hałasu w centrum, ale gdybym mieszkał w okolicach rynku pewnie byłbym za. I to nie z powodu alkoholizmu obywateli tylko własnego prawa to wypoczynku.
Zawsze jednak jakoś dziwnie kojarzy mi się sprzedaż alkoholu na stacjach benzynowych i w tym przypadku jestem za usunięciem alkoholu ze stacji.Last edited by JAckson; 2010-07-31, 10:32.MM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziPonieważ pierwszy cud Jezusa, to była przyśpieszona fermentacja wina w Kanie Galilejskiej, pozostaje zawołać "Boże błogosław ateizm!"...
Gdybyś poczytał Biblię to byś wyczytał, że cudownie rozmnożone wino przez Jezusa było lepsze od poprzedniego. Dlaczego wy racjonaliści nigdy nie czytacie do końca tylko dorabiacie wszystko do swojej ideologii?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Comment
-
-
Jacer czytałem sporo Biblii. Myślę, że znacznie więcej niż przeciętny polski katolik. I zawsze staram się czytać za zrozumieniem i do końca.
Co wnosi do dyskusji fakt, że wino Jezusa było lepsze od poprzedniego?
Jackson - masz prawo być za lub przeciw. Możesz nawet zgłosić formalny wniosek. Ale nie możesz narzucać swojej woli innym.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziJackson - masz prawo być za lub przeciw. Możesz nawet zgłosić formalny wniosek. Ale nie możesz narzucać swojej woli innym.MM961
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziCo wnosi do dyskusji fakt, że wino Jezusa było lepsze od poprzedniego?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziDobra. Poddaję się...MM961
Comment
-
-
Jakie bzdury?
Czy ateiści nie przyspieszają fermentacji? Pewno w koncernach nie jeden by się znalazłMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Comment