2010.07.30-Wrocław: Kościół chce zakazać sprzedaży alkoholu w nocy-NaszeMiasto.pl

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
    Dżekson nie jest większością. Episkopat zresztą też nie.
    Gejowiaki też nie są większością a zobacz jak terroryzują i narzucają swoją wolę.

Teraz rządzą mniejszości. Taka demokracja abarot.
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

Comment

• pioterb4
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2006.05
      • 4322

I co te "gejowiaki" Ci takiego narzuciły?

Comment

• jacer
        • 2006.03
        • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
        I co te "gejowiaki" Ci takiego narzuciły?
        Narzucają zmianę prawa, wbrew większości.
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson

Comment

• kopyr
          • 2004.06
          • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedzi
          No ja właśnie nie byłbym taki pewien wyniku takiego referendum.
          O referendum w kwestii otwarcia sklepów jestem spokojny. Gdyby to było referendum, czy wieszać na drzewach pijanych kierowców to może by i przeszło, ale zamknięcie sklepów, o co to to nie.
          Podobnie o referendum w kwestii aborcji czy kary śmierci już bym spokojny nie był. Nie wspominając o in vitro. Dlatego KK dobrze wie, że lepiej takiego referendum nie rozpisywać.
          blog.kopyra.com

Comment

• JAckson
            🍼🍼
            • 2004.05
            • 6123

Dżekson nie jest większością. Episkopat zresztą też nie.
            Ale o czym Ty gadasz. Gdzie ja napisałem, że chcę komukolwiek coś narzucać?
            MM961
            4:-)

Comment

• delvish
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.11
              • 3508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
              O referendum w kwestii otwarcia sklepów jestem spokojny. Gdyby to było referendum, czy wieszać na drzewach pijanych kierowców to może by i przeszło, ale zamknięcie sklepów
              Chyba dyskutujemy o innych rzeczach. Ja cały czas mam na myśli, zgodnie z tym co przeczytałem w pierwszym poście, OGRANICZENIE sprzedaży alkoholu w pewnych godzinach oraz jej wykluczenie w przypadku stacji benzynowych. A ty ciągle o jakimś zamykaniu sklepów piszesz. Ciężko tak dyskutować.

P.S. Nie bój nic, nikt ci sklepu nie zamknie
              Last edited by delvish; 2010-07-31, 14:55.
              "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
              (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• Seta
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.10
                • 6964

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedzi
                Ale o czym Ty gadasz. Gdzie ja napisałem, że chcę komukolwiek coś narzucać?
                Nie napisałeś. Ja napisałem, że nie możesz niczego narzucać, a Delvish na to, że demokracja polega na tym, że Ty rządzisz.

Comment

• Seta
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.10
                  • 6964

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                  Narzucają zmianę prawa, wbrew większości.
                  Jaką zmianę prawa? I skąd wiesz, że większość jest nieżyczliwa homoseksualistom?

Comment

• JAckson
                    🍼🍼
                    • 2004.05
                    • 6123

Nie napisałeś. Ja napisałem, że nie możesz niczego narzucać, a Delvish na to, że demokracja polega na tym, że Ty rządzisz.
                    Jako jednostka nie mogę i nie chcę. Ale jeżeli byłoby większość o takich poglądach i ta większość chciałaby zmienić prawo to wtedy sprawa jest otwarta.
                    Oczywiście to są wszystko dywagacje w stylu 'co by było gdyby'. Nie chcę iść w tę stronę i pauzuję

Tymczasem zbieram się na ostatnią imprezkę przed sierpniem
                    MM961
                    4:-)

Comment

• pioterb4
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2006.05
                      • 4322

No właśnie jakiego prawa? I do czego Cię zmuszają? Bo z tego co się orientuję to geje i lesbijki wojują o prawa dla siebie samych (o ich słuszności/mądrości/zasadności nie będe dyskutował bo to temat na oddzielną dyskusję), ale większośći społeczeństwa do niczego nie zmuszają, co z kolei czyni ohoczo episkopat, który swoimi decyzjami i poglądami próbuje oddziaływać nie tylko na wiernych Kościoła Rzymsko-Katolickiego, ale i całe społeczeństwo.

Comment

• jacer
                        • 2006.03
                        • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedzi
                        Jako jednostka nie mogę i nie chcę.
                        Ale jakbyś został monarchą to dlaczego nie?
                        Milicki Browar Rynkowy
                        Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2

Comment

• chemmobile
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2009.03
                          • 2168

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
                          Za grzywnę beknie rodzina pijaczka, a z spożywanie w parczku trafi prędzej emeryt niż kibol.
                          Pierwszego nie rozumiem, a drugie... sugerujesz, że burdy częściej wywołują emeryci niż kibole?
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
                          Mylisz się. Choćby od jutra zrobić takie prawo, że kula w łeb dla każdego powyżej 1 promila...
                          Nie, nie kula w łeb. Sprowadzasz moje opinie do skrajności, by po tym z nimi walczyć. No to walcz, bo to nie moje słowa.
                          Prawo powinno być bezwzględnie egzekwowane, a kary surowe. Wtedy takie myśli pijaczka, jakie przedstawiłeś, pojawią się u mniejszej ilości osób.
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
                          Czytałeś ten list? Wyraźnie jest napisane "apelujemy również do władz państwowych i samorządowych
                          A co, nie ma choć jednego katolika chodzącego do kościoła wśród radnych?
                          Czego bronię? Bronię swobody wypowiedzi kleru. I to ty nie pitol, bo najwyraźniej czegoś nie rozumiesz. Czy ten apel/list trafił do jakiejkolwiek urzędu w mieście? Czy delegacja kościelna zaniosła go na ręce prezydenta miasta? NIE. Więc o jakim "uderzaniu do władzy" pitolisz? Kim ty jesteś, że rościsz sobie prawo do ograniczania swobody wypowiedzi niektórych obywateli? Zamordyzm ci się marzy, bo świat nie jest taki, jaki sobie wymarzyłeś?
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ArtK31 Wyświetlenie odpowiedzi
                          Inną sprawą jest jednoczesna próba ingerencji w przepisy prawa obowiązującego ( a sugestia o zakazie sprzedaży alkoholu w określonych godzinach jest taką ingerencją ...)
                          Że qrde co? Z jakiej choinki się urwałeś? Gdzie widzisz ingerencję w prawo? Poprzez wypowiadanie swojej opinii? Ja pierdykam, wg twojej interpretacji to ja średnio 35 razy dziennie ingeruję w prawo! Co za cyrk, chyba nawet za PRL-u bezpieka nie wpadła na pomysł takiej chorej interpretacji.
                          Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
                          Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• pioterb4
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2006.05
                            • 4322

A co, nie ma choć jednego katolika chodzącego do kościoła wśród radnych?
                            A słyszałeś o rozdzielności państwa od kościoła?

Czego bronię? Bronię swobody wypowiedzi kleru.
                            Tutaj nie ma czego bronić, bo ta swoboda jest i to z nawiązką. W Polsce kler ma sporo do powiedzenia i to na różne tematy, począwszy od antykoncepcji, wyborów prezydenckich/parlamentarnych, książek o przygodach Harrego Pottera i alkoholu po 22 kończąc.

Kim ty jesteś, że rościsz sobie prawo do ograniczania swobody wypowiedzi niektórych obywateli? Zamordyzm ci się marzy, bo świat nie jest taki, jaki sobie wymarzyłeś?
                            Jeśli te wypowiedzi mają na celu ograniczenie mojej wolności to trudno się spodziewać abym im przyklaskiwał.

Comment

• chemmobile
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2009.03
                              • 2168

A Ty to chyba z baaaardzo wysokiej choinki spadłeś. Chcąc być radnym trzeba zawiesić praktyki religijne???
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                              Jeśli te wypowiedzi mają na celu ograniczenie mojej wolności to trudno się spodziewać abym im przyklaskiwał.
                              To qrde zrób coś. Wystosuj swój kontrapel, wydrukuj ulotki i rozdawaj na Rynku, itp. Kler nie ma takich faszystowskich zapędów jak ty i nie zabroni ci tego robić.
                              Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
                              Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• pioterb4
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2006.05
                                • 4322

Ty to chyba z baaaardzo wysokiej choinki spadłeś. Chcąc być radnym trzeba zawiesić praktyki religijne???
                                Ależ skąd. Religia to osobista sprawa każdego cxzłowieka i myslę że to rzecz bardzo ważna w życiu. Ale czy to znaczy, że jeśli jakichś wójt jest zagoirzałym katolikiem to może całą wieś siłą na roraty zagonić, albo w Boże Ciało do ustawienia ołtarzy pod karą grzywny? Czy jak prezydentem miasta zostanie muzułmanin to może nakazać wszystkim kobietom w danej metropolii chodzenie w burkach? Religia to jedno, urząd świecki to drugie, jeśli tego nie rozumiesz to cieszę się że nie jesteś żadnym urzędnikiem państwowym.

To qrde zrób coś. Wystosuj swój kontrapel, wydrukuj ulotki i rozdawaj na Rynku, itp. Kler nie ma takich faszystowskich zapędów jak ty i nie zabroni ci tego robić.
                                Zapomniałeś dodać że jestem Żydem i komunistą, a po godzinach agentem Mosadu. Jest jedno radio w Toruniu, w którym mógłbyś spokojnie pełnić funkcję spikera.

Kler nie zabroni mi rozdawać ulotek, ale zabroni spożywać alkohol po 22, uzywać prezerwatyw, stosować in vitro bezdzietnym parom, czytać literaturę fantasy i imprezować w piątek. Ale ok, to ja jestem faszystą...

Comment

Przetwarzanie...
                                X