2010.07.30-Wrocław: Kościół chce zakazać sprzedaży alkoholu w nocy-NaszeMiasto.pl
Collapse
X
-
-
Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609Comment
-
Niestety, wygląda na to, że Kościołowi /jego hierarchom/ łatwiej wypowiadać się na temat alkoholu, niż na temat krzyża w Warszawie. Bo niestety łatwo wypowiadać się w kwestiach, na które się nie ma wpływu, niż brać odpowiedzialność za działalność ludzi deklarujących się za najwierniejszych z wiernychComment
-
Niestety, wygląda na to, że Kościołowi /jego hierarchom/ łatwiej wypowiadać się na temat alkoholu, niż na temat krzyża w Warszawie. Bo niestety łatwo wypowiadać się w kwestiach, na które się nie ma wpływu, niż brać odpowiedzialność za działalność ludzi deklarujących się za najwierniejszych z wiernychComment
-
Jak dziś oglądałem TVN24 i zobaczyłem jak Ci "zapaleńcy" gwiżdżą na księży idących przenieść ten krzyż to zaczołem się zastanawiać po co oni protestują, przeciwko komu i dlaczego tak radykalnie. No ale to wszystko jest dla mnie za mądre.Comment
-
Proszę zostawić krzyż z Krakowskiego Przedmieścia w spokoju. Nie ma on nic do rzeczy w temacie handlu alkoholem.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Comment
-
Chodzi o to, że powstrzymanie się od spożywania alkoholu w Wielkim Poście jest zaleceniem. Abstynencja w sierpniu też jest zaleceniem. Ty wybierasz to zalecenie, które jest ci wygodniejsze. Dla mnie to żenujące.Ostatnia zmiana dokonana przez delvish; 2010-08-03, 22:26."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)Comment
-
PS: post jest również w każdy piątek. Za to nie ma go w żadną niedzielę. No i przede wszystkim to post jest dla człowieka, a nie człowiek dla postu.Comment
-
A propos postów to znajomy mój stwierdził, że czas Wielkiego Postu tj. 40 dni jest idealny na renegerację wątroby po roku picia.Comment
-
Podaj mi proszę przykazanie, które mówi o abstynencji w Wiekim Poście. Ja takiego nie znam.
Ostatnia zmiana dokonana przez delvish; 2010-08-03, 22:38."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)Comment
-
Wbrew pozorom nie jest to wiedza powszechna.
Comment
-
Ostatnia zmiana dokonana przez delvish; 2010-08-03, 23:08."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)