2010.07.30-Wrocław: Kościół chce zakazać sprzedaży alkoholu w nocy-NaszeMiasto.pl

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cannabee776i99
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2009.08
    • 658

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
    Ze swojego doświadczenia wiem, że zioło jest bardziej głupsze niż np. piwo. Bardziej otępia, ogłupia itd. Jednym słowem syf. To mówię ja, palacz przez kilka lat.
    To tylko Twoja subiektywna opinia, naukowcy twierdzą, co innego.

O dopalaczach to nie ma co pisać, bo każdy chemiczny wytwór jest gorszy niż ziele stworzone przez Boga.
    A więc bieluń>LSD?

Comment

• chemmobile
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2009.03
      • 2168

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedzi
      Z osobą nawiedzoną jak widzę nie ma sensu dyskutować, bo dla niej nie są ważne żadne argumenty, tylko wiara w jedyną słuszną w jej pojęciu rzeczywistość.
      Zaiste siła twych argumentów powala na ziemię jak gaz bojowy pod Ypres...
      Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
      Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• emes
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.08
        • 4275

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedzi
        Zaiste siła twych argumentów powala na ziemię jak gaz bojowy pod Ypres...
        Będę okrutny, niech ten gaz Cię powali.

Comment

• darekd
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍺🍺🍺
          • 2003.02
          • 12565

Niestety, wygląda na to, że Kościołowi /jego hierarchom/ łatwiej wypowiadać się na temat alkoholu, niż na temat krzyża w Warszawie. Bo niestety łatwo wypowiadać się w kwestiach, na które się nie ma wpływu, niż brać odpowiedzialność za działalność ludzi deklarujących się za najwierniejszych z wiernych

Comment

• Seta
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.10
            • 6964

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
            Niestety, wygląda na to, że Kościołowi /jego hierarchom/ łatwiej wypowiadać się na temat alkoholu, niż na temat krzyża w Warszawie. Bo niestety łatwo wypowiadać się w kwestiach, na które się nie ma wpływu, niż brać odpowiedzialność za działalność ludzi deklarujących się za najwierniejszych z wiernych
            tyż prowdo

Comment

• pioterb4
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2006.05
              • 4322

Jak dziś oglądałem TVN24 i zobaczyłem jak Ci "zapaleńcy" gwiżdżą na księży idących przenieść ten krzyż to zaczołem się zastanawiać po co oni protestują, przeciwko komu i dlaczego tak radykalnie. No ale to wszystko jest dla mnie za mądre.

Comment

• Ahumba
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🥛🥛🥛🥛
                • 2001.05
                • 9056

Proszę zostawić krzyż z Krakowskiego Przedmieścia w spokoju. Nie ma on nic do rzeczy w temacie handlu alkoholem.
                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• Rzeszowiak
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼
                  • 2009.04
                  • 1597

Poniekąd ma. Protestujący wyglądali jakby się wszyscy opili alkoholu

Comment

• darekd
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🍺🍺🍺
                    • 2003.02
                    • 12565

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba Wyświetlenie odpowiedzi
                    Proszę zostawić krzyż z Krakowskiego Przedmieścia w spokoju. Nie ma on nic do rzeczy w temacie handlu alkoholem.
                    A Kościół ile ma do rzeczy w kwestii handlu alkoholem? Też nic... i na ten fakt zwróciłem uwagę!

Comment

• delvish
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.11
                      • 3508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                      W sierpniu postu nie ma, więc nie zamierzam pościć. W czym problem?
                      Chodzi o to, że powstrzymanie się od spożywania alkoholu w Wielkim Poście jest zaleceniem. Abstynencja w sierpniu też jest zaleceniem. Ty wybierasz to zalecenie, które jest ci wygodniejsze. Dla mnie to żenujące.
                      Last edited by delvish; 2010-08-03, 22:26.
                      "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                      (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• kopyr
                        • 2004.06
                        • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedzi
                        Chodzi o to, że powstrzymanie się od spożywania alkoholu w Wielkim Poście jest zaleceniem. Abstynencja w sierpniu też jest zaleceniem. Ty wybierasz to zalecenie, które jest ci wygodniejsze. Dla mnie to żenujące.
                        Zalecenie, a przykazanie to chyba różnica. Ja tam takie sprawy rozstrzygam w swoim sumieniu i dla mnie nie ma w tym nic żenującego. Jeśli jednak stałem się powodem Twojego zgorszenia, to wybacz.

PS: post jest również w każdy piątek. Za to nie ma go w żadną niedzielę. No i przede wszystkim to post jest dla człowieka, a nie człowiek dla postu.
                        blog.kopyra.com

Comment

• Cannabee776i99
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2009.08
                          • 658

A propos postów to znajomy mój stwierdził, że czas Wielkiego Postu tj. 40 dni jest idealny na renegerację wątroby po roku picia.

Comment

• delvish
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.11
                            • 3508

Zalecenie, a przykazanie to chyba różnica.
                            Podaj mi proszę przykazanie, które mówi o abstynencji w Wiekim Poście. Ja takiego nie znam.
                            PS: post jest również w każdy piątek. Za to nie ma go w żadną niedzielę.
                            No co ty? Serio? Nie wiedziałem
                            Last edited by delvish; 2010-08-03, 22:38.
                            "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                            (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• kopyr
                              • 2004.06
                              • 9475

Podaj mi proszę przykazanie, które mówi o abstynencji w Wiekim Poście. Ja takiego nie znam.
                              No właśnie nie ma takiego przykazania. Dlatego jest to moja wolna, suwerenna decyzja.

No co ty? Serio? Nie wiedziałem
                              Wbrew pozorom nie jest to wiedza powszechna.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cannabee776i99 Wyświetlenie odpowiedzi
                              A propos postów to znajomy mój stwierdził, że czas Wielkiego Postu tj. 40 dni jest idealny na renegerację wątroby po roku picia.
                              W związku z tym co napisałem powyżej, do tych 40 dni nie wliczamy niedziel. Co za tym idzie raz w tygodniu z okazji święta można w Wielkim Poście kufelek wychylić, nawet jeśli się pości.
                              blog.kopyra.com

Comment

• delvish
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.11
                                • 3508

Ty wybierasz to zalecenie, które jest ci wygodniejsze.
                                Wróć. Źle sformułowałem tę myśl. Możesz sobie wybierać co chcesz. To twoja sprawa. Mnie tam nic do tego. Żenujące jest natomiast to, że się z takim wyborem publicznie obnosisz. Zgorszyć mnie nie zgorszyłeś, nie obawiaj się
                                Last edited by delvish; 2010-08-03, 23:08.
                                (Frank Zappa)

Comment

Przetwarzanie...
                                X