Leżajsk w Biedronce

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lepszyzip
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.01
    • 5

    Leżajsk w Biedronce

    Nigdy nie kupuj piwa Leżajsk w biedronce!!! Tam jest podrobione. 3 dni temu piłem Leżajskie z kega i myślałem, że padnę z zachwytu.
    Last edited by lepszyzip; 2010-08-17, 14:05.
  • pioterb4
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.05
    • 4322

    #2
    Podrobione? Przez kogo?

    Comment

    • lepszyzip
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2010.01
      • 5

      #3
      Może nie podrobione co rozwodnione, nie wiem przez kogo. Dlatego jest takie tanie w biedronce. Kup sobie Leżajskie w biedronce i w "normalnym" sklepie - porównaj a zrozumiesz.
      Last edited by lepszyzip; 2010-08-17, 16:02.

      Comment

      • kentaki
        Porucznik Browarny Tester
        • 2002.10
        • 452

        #4
        Pewnie biedronka z konewki dolewa wody a świstak zawija w te sreberka .

        Comment

        • jacer
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2006.03
          • 9875

          #5
          Cena czyni cuda
          Milicki Browar Rynkowy
          Grupa STYRIAN

          (1+sqrt5)/2
          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
          No Hops, no Glory :)

          Comment

          • pioterb4
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2006.05
            • 4322

            #6
            Może dziurkę w puszce robią i wody trochę pompują

            Comment

            • Seta
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.10
              • 6964

              #7
              Generalnie jest możliwa produkcja tej samej marki na dwa sposoby. Normalnie może bym się pokusił na test jakby robili puszki 0,1l. Leżajsk po prostu jest wodnisty. Zawsze był.

              Comment

              • ucho
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2010.05
                • 500

                #8
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lepszyzip Wyświetlenie odpowiedzi
                Nigdy nie kupuj piwa Leżajsk w biedronce!!! Tam jest podrobione. 3 dni temu piłem Leżajskie z kega i myślałem, że padnę z zachwytu.
                A może rację ma ten, co pisze na forum Wisły Kraków - Ostatnio rozmawiałem z gościem który pracuje tam, no i Leżajsk ten z Kega nie jest juz nawet produkowany w Leżajsku, on jest rozlewany tam gdzie Warka.
                Last edited by ucho; 2010-08-18, 21:44.

                Comment

                • Pendragon
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13952

                  #9
                  W Warce, gdzie w zależności od zapotrzebowania, z jednego materiału wyjściowego, po odpowiednim rozcieńczeniu, powstają marki (bo nie piwa) Warka, Królewskie, Kujawiak, Specjal, Tatra i Leżajsk...
                  Last edited by Pendragon; 2010-08-18, 21:56.

                  moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                  Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                  Comment

                  • pioterb4
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2006.05
                    • 4322

                    #10
                    Produkowany a rozlewany to różnica.

                    Comment

                    • lepszyzip
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2010.01
                      • 5

                      #11
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kentaki Wyświetlenie odpowiedzi
                      Pewnie biedronka z konewki dolewa wody a świstak zawija w te sreberka .
                      Watro zwrócić uwagę, że na puszkach piwa Leżajsk sprzedawanego w biedronce jest zamieszczone logo biedronki i bodajże napis w stylu: "wyprodukowane specjalnie dla biedronki" - a w normalnych sklepach nie, gdzie Leżajskie jest nieco droższe. Przypuszczam, ze do puszek dla biedronki wlewają bardziej rozcieńczone piwo i stąd ten gorszy smak.
                      Last edited by lepszyzip; 2010-08-18, 22:54.

                      Comment

                      • delvish
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.11
                        • 3508

                        #12
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                        W Warce, gdzie w zależności od zapotrzebowania, z jednego materiału wyjściowego, po odpowiednim rozcieńczeniu, powstają marki (bo nie piwa) Warka, Królewskie, Kujawiak, Specjal, Tatra i Leżajsk...
                        A jesteś pewien tego Leżajska? Jeszcze rok temu Leżajsk był produkowany tylko w Leżajsku i Żywcu (butelka).
                        "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                        (Frank Zappa)

                        "It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

                        Comment

                        • Seta
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2002.10
                          • 6964

                          #13
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                          Produkowany a rozlewany to różnica.
                          Żadna różnica. Produkuje się jedno piwo (może dwa z różną zawartością mączki kukurydzianej i syropu glukozowego) - jakieś 20blg, a po fermentacji rozcieńcza HGB do pożądanego voltarzu. Przecież to fabryki, a nie browary.

                          Comment

                          • Seta
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2002.10
                            • 6964

                            #14
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedzi
                            A jesteś pewien tego Leżajska? Jeszcze rok temu Leżajsk był produkowany tylko w Leżajsku i Żywcu (butelka).
                            Powiem tak. Jako szef produkcji (inna branża) nie wierzę, że jakiekolwiek piwo powstające metodą HGB powstaje w 100% w jednym zakładzie. Może gdy w grę wchodzą jakieś zewnętrzne certyfikaty i licencje (np piwo Heineken) to STARAJĄ się tak robić. W przeciwnym razie - dlaczego? To się nie opłaca! To niczym nie uzasadniony dodatkowy koszt. Gdybym został szefem byłaby to pierwsza rzecz, jaką bym zmienił. Oczywiście PR'owcy mogą mówić wszystko, co chcą - to nie moja sprawa.
                            Dlaczego piwa dostępne w całym kraju i produkowane w HGB miałyby być produkowane tylko w jednym browarze? Jakieś pomysły?

                            Comment

                            • delvish
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.11
                              • 3508

                              #15
                              Dla mnie to nie jest kwestia wiary Skoro w zeszłym roku taki np. Żywiec FL byl produkowany tylko w Żywcu, to są niewielkie szanse, żeby to uległo zmianie. Choć to akurat jest wyjątek. Poza tym HGB, HGB nie równe. Heniek czy Żywiec FL nie są produkowane z tego samego bazowego piwa co no. Leżajsk/Tatra/Warka.
                              Last edited by delvish; 2010-08-19, 08:53.
                              "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                              (Frank Zappa)

                              "It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X