Aż nie mogę wytrzymać. Dzisiaj TP odłączyła mi telefon i internet. Oczywiście musiałem reagować i zadzwoniłem do nich. Dowiedziałem się, że zalegam na kwotę 106,95 zł - faktura jaką nie zapłaciłem za czerwiec br. Początkowo nie mogłem uwierzyć, bo zawsze płacę w terminie i musiałem sprawdzić - rzeczywiście nie zapłaciłem - pewnie przez wakacje mi to umknęło. Zadzwoniłem więc jeszcze raz i zapytałem, czy fakt, że zapłaciłem za lipiec i sierpień, że regularnie opłacam faktury, że jestem stałym klientem od ponad 10 lat, że nie chodzi o wysoką kwotę, a zaległość jest zaledwie sprzed 3 miesięcy i niewielka, że nie zostałem poinformowany o możliwości wyłączenia wszystkiego (rzekomo wysyłają jakieś automatyczne telefoniczne upomnienia, ale jak się ich nie odbiera to trudno) - nie mają żadnego znaczenia? Usłyszałem: "Przykro mi, takie mamy procedury. Jak pan ureguluje zaległości to łącze zostanie odblokowane." No nie, zgłosiłem rezygnację ze współpracy z tą firmą.
Rezygnuję z TP SA
Collapse
X
-
Z całym szacunkiem ale od usług TP broni się już każdy kogo znam. Osobiście uciekłem od TP po 6 latach współpracy, głównie z powodu cen za internet. Co ciekawe jakośc mnie nie odstraszała (neostrada 512 kilo ) tylko ceny kiedy konkurencja oferowała 3x więcej za 3x mniej.
Obecnie korzystam z UPC, gdzie jakośc uslugi (czytaj prędkośc) jest wielokrotnie wyższa, natomiast jeśli chodzi o obsługę klienta to zawszę słyszę: "nie romięęę", " nie jestem z tej komórki" itp. Ale jeśli ten cały system działa, a ja dalej nie mam przerw w dostępie do sieci to nie mogę narzekac"Niech zatrwożą się niewierni, przyjaciele, na sztorc kosa..."
Comment
-
-
Pamiętam jak musiałem, pięć lat temu, jechać do centrali TPsy by rozwiązać z nimi umowę.
Trudności piętrzyły się niesłychanie, ja wkrótce wyjeżdżałem, musiałem szybko zakończyć umowę, a panie tam zatrudnione nie mogły uwierzyć,
że nie mogę nadal korzystać z usług ich firmy w moim nowym miejscu zamieszkania5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
No to czeka Cię droga krzyżowa z tą firmą Wypowiedzenie musi być w formie pisemnej dostarczone do nich. Z tego co sam się orientowałem większość osób, która rezygnowała z usług TP polecała aby sporządzić w dwóch kopiach wypowiedzenie i zanieść do punktu TP, bo wypowiedzenie wysłane listem poleconym często "nie dochodzi". Potem dostaniesz kilka telefonów z pytaniem czy jesteś pewien, że chcesz zrezygnować. Nie wiem jak teraz ale jeszcze rok temu przysyłali sprytnie zredagowany list z rezygnacją z rezygnacji. Wiele osób nie czytając go dokładnie odsyłało go z myślą, że rezygnują z usług TP, a tak na prawdę rezygnowali ze zgłoszonej wcześniej rezygnacji. Więc trochę zabawy Cię czeka.
Twoje zdrowieBo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Jeszcze kiedyś będziesz błagał żeby ponownie móc korzystać z ich usług. Zastanów się dobrze!Last edited by ART; 2010-10-02, 00:14.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Co prawda poinformowano mnie, że trzeba wysłać list do Skierniewic (!, nie żebym miał coś przeciwko Skierniewicom, ale trochę dziwne), ale chyba rzeczywiście pofatyguję się osobiście do TP we Wrocławiu. A jeszcze sobie policzyłem, że gdyby zaliczali mi późniejsze wpłaty (lipiec i sierpień) na poczet wcześniejszych zaległości (czerwiec), to mój dług miałby ledwie kilkanaście dni.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziJeszcze kiedyś będziesz błagał żeby ponownie móc korzystać z ich usług. Zastanów się dobrze!
Comment
-
-
To jest oczekiwana postawa.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeter Wyświetlenie odpowiedzi(...)Potem dostaniesz kilka telefonów z pytaniem czy jesteś pewien, że chcesz zrezygnować. (..)
Comment
-
-
Co do listu poleconego - wystarczy wysłać ze zwrotką, wtedy mamy podpis odbiorcy tegowoż. Aczkolwiek odbiorca może powiedzieć, że w kopercie nic nie było
TEPSA to zło - my musieliśmy założyć telefon stacjonarny ze względu na słabo działające w miejscu naszego zamieszkania telefony komórkowe i MUSIELIŚMY skorzystać z usług tych bandytów, bo Dialog może się podpiąć pod ich kable dopiero wtedy, gdy już mieliśmy telefon w TPSA i z niego zrezygnowaliśmy Zatem oczywiście z niecierpliwością czekamy do czasu końca pierwszej umowy, żeby dla zasady dać im kopala w dupalaLast edited by Marusia; 2010-10-02, 09:27.
Comment
-
-
Pamiętam, że gdy kiedyś się poprztykałem z TP, a miałem już możliwość przeniesienia się do Dialogu, to zrobiłem im dużą niespodziankę. Napisałem im pismo, że w związku z czymś tam zostaje im wymierzona kara w postaci zakończenia korzystania z ich usług. Wynosi ona w okresie 10 lat 12 tys. złotych. Oj, jakie ciekawe telefony do mnie wówczas przychodziły. Co to za kara, jakim prawem, że tego nie ma w regulaminie. Było śmiesznie. A najśmieszniej było, gdy kazałem im usunąć kable telefoniczne z mojego domu lub płacić za korzystanie z mojej ściany 100 zł miesięcznie.
Comment
-
Comment