Piwo z Kega w domu

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • leona
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.07
    • 5853

    #31
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika endru3m Wyświetlenie odpowiedzi
    postaram sie zakupic z ambera najmniejszy keg jaki maja , najpierw sprawdze na Amberze naturalnym niepasteryzowanym ile czasu da rade przetrzymac ,podziele sie z wami jak piwo zacznie juz zle smakowac
    Byle nie piwem, informacje wystarczą

    Comment

    • anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10782

      #32
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
      Najmniejsze w kraju z browaru widziałem 20l Amber , Czarnków i Żywiec
      Nastąpić pomyłek Amber i Czarnków kegi 25l . Żywiec 20l ale wymagają specjalnej głowicy lub przeróbki fittingu
      Mniej książków więcej piwa

      Comment

      • abernacka
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.12
        • 10862

        #33
        Mało tego, aby zakupić beczkę piwa potrzeba koncesji.
        Piwna turystyka według abernackiego

        Comment

        • anteks
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10782

          #34
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
          Mało tego, aby zakupić beczkę piwa potrzeba koncesji.
          Poważnie
          Mniej książków więcej piwa

          Comment

          • abernacka
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.12
            • 10862

            #35
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
            Poważnie
            Nie wiedziałeś czy żartujesz?
            Piwna turystyka według abernackiego

            Comment

            • anteks
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.08
              • 10782

              #36
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
              Nie wiedziałeś czy żartujesz?
              A jaka jest różnica przy zakupie 2 skrzynek piwa lub 1 kega ?
              Mniej książków więcej piwa

              Comment

              • abernacka
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛
                • 2003.12
                • 10862

                #37
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                A jaka jest różnica przy zakupie 2 skrzynek piwa lub 1 kega ?
                Źle zaadresowałeś pytanie, pytaj tych co stworzyli ten przepis.
                Last edited by abernacka; 2010-11-09, 16:00.
                Piwna turystyka według abernackiego

                Comment

                • kopyr
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2004.06
                  • 9475

                  #38
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                  Mało tego, aby zakupić beczkę piwa potrzeba koncesji.
                  Bzdura. Opakowanie nie ma wpływu na to, czy trzeba mieć koncesję, czy nie. Po prostu musisz znaleźć hurtownię, która ma również zezwolenie na detal i wtedy wszystko legalnie możesz kupić. W hurtowni, w której nie wykupili koncesji detalicznej nie kupisz, ani w kegu, ani w butelce, ani w puszce.
                  Last edited by kopyr; 2010-11-09, 16:14.
                  blog.kopyra.com

                  Comment

                  • abernacka
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2003.12
                    • 10862

                    #39
                    A widzisz tego nie wiedziałem, zawsze pytano mnie o koncesję (po za Makro).
                    Zresztą zaopatruje się w browarach a nie w hurtowniach
                    Piwna turystyka według abernackiego

                    Comment

                    • anteks
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2003.08
                      • 10782

                      #40
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                      Bzdura. Opakowanie nie ma wpływu na to, czy trzeba mieć koncesję, czy nie. Po prostu musisz znaleźć hurtownię, która ma również zezwolenie na detal i wtedy wszystko legalnie możesz kupić. W hurtowni, w której nie wykupili koncesji detalicznej nie kupisz, ani w kegu, ani w butelce, ani w puszce.
                      Lub też piszą papier na kogoś tam
                      Mniej książków więcej piwa

                      Comment

                      • przemo70
                        † 1970-2019 Piwosz w Raju
                        • 2007.05
                        • 1501

                        #41
                        W Czarnkowie na beczkę wypisują wz-tkę i nie ma problemu z zakupem, nie sprawdzają koncesji, jak jest gdzie indziej nie wiem. Ale tak w temacie, to u mnie jeszcze żadne piwo w kegu nie skwaśniało, bo nie zdąży nie testowałem jeszcze ile potrafi wytrzymać piwo w kegu 50l. Zastanawia mnie tylko po co kupować instalację do wyszynku jak nie jest się w stanie opróżnić kega w max 2-3 tyg.
                        Save water, drink beer ...

                        http://www.parowozy.com.pl/
                        http://www.kamery.wolsztyn.pl/
                        https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

                        Comment

                        • piokl13
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2003.06
                          • 946

                          #42
                          Amber niefiltrowany wytrzymywał mi kilka dni, niepasteryzwoany 2, nawet 3 tygodnie, ale już Bartek czy Edi tylko max. tydzień. Dodam, że sprzęt czyściłem dośc rzadko.
                          Pomysł z kegeratorem jest dobry. Niedawno sam zbudowałem sobie taki. Kupiłem starą lodówkę, a resztę sprzętu już miałem.
                          Last edited by piokl13; 2010-11-09, 22:00.

                          Comment

                          • anteks
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2003.08
                            • 10782

                            #43
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piokl13 Wyświetlenie odpowiedzi
                            Amber niefiltrowany wytrzymywał mi kilka dni, niepasteryzwoany 2, nawet 3 tygodnie, ale już Bartek czy Edi tylko max. tydzień. Dodam, że sprzęt czyściłem dośc rzadko.
                            Pomysł z kegeratorem jest dobry. Niedawno sam zbudowałem sobie taki. Kupiłem starą lodówkę, a resztę sprzętu już miałem.
                            W momencie podłączenia bywają kwaśne
                            Mniej książków więcej piwa

                            Comment

                            • endru3m
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2010.11
                              • 18

                              #44
                              bylem w hurotwowni wczoraj i bez problemu kupilem kega 30ltr.
                              chcialem z ambera naturalne ,ale nie ma produkcji jeszcze w kegach. co do żywego to babka powiedziala ze jak przychodzi do nich towar z bielkowka to po kilku godzinach juz go nie ma. po telefonie do Bielkowka uslyszalem ze nie maja go na stanie.
                              tak wiec na testy sprzętu wziąlem sika, żubra.

                              jakie najlepiej cisnienie CO2 ustawic zeby szlo na kega i browar byl doby ?

                              juz sie nie moge doczekac wieczoru !

                              Comment

                              • Pendragon
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛
                                • 2006.03
                                • 13952

                                #45
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika endru3m Wyświetlenie odpowiedzi
                                chcialem z ambera naturalne ,ale nie ma produkcji jeszcze w kegach.
                                Jak to nie ma? To to samo co Złote Lwy, a ponieważ Amber nie pasteryzuje piw kegowych, to jest to tym bardziej to samo.

                                tak wiec na testy sprzętu wziąlem sika, żubra.
                                Ulala...

                                moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                                Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X