Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika endru3m
Wyświetlenie odpowiedzi
Piwo z Kega w domu
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziNajmniejsze w kraju z browaru widziałem 20l Amber , Czarnków i ŻywiecMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziMało tego, aby zakupić beczkę piwa potrzeba koncesji.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziPoważnie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziNie wiedziałeś czy żartujesz?Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziA jaka jest różnica przy zakupie 2 skrzynek piwa lub 1 kega ?Last edited by abernacka; 2010-11-09, 16:00.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziMało tego, aby zakupić beczkę piwa potrzeba koncesji.Last edited by kopyr; 2010-11-09, 16:14.
Comment
-
-
A widzisz tego nie wiedziałem, zawsze pytano mnie o koncesję (po za Makro).
Zresztą zaopatruje się w browarach a nie w hurtowniach
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziBzdura. Opakowanie nie ma wpływu na to, czy trzeba mieć koncesję, czy nie. Po prostu musisz znaleźć hurtownię, która ma również zezwolenie na detal i wtedy wszystko legalnie możesz kupić. W hurtowni, w której nie wykupili koncesji detalicznej nie kupisz, ani w kegu, ani w butelce, ani w puszce.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
W Czarnkowie na beczkę wypisują wz-tkę i nie ma problemu z zakupem, nie sprawdzają koncesji, jak jest gdzie indziej nie wiem. Ale tak w temacie, to u mnie jeszcze żadne piwo w kegu nie skwaśniało, bo nie zdąży nie testowałem jeszcze ile potrafi wytrzymać piwo w kegu 50l. Zastanawia mnie tylko po co kupować instalację do wyszynku jak nie jest się w stanie opróżnić kega w max 2-3 tyg.Save water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
Comment
-
-
Amber niefiltrowany wytrzymywał mi kilka dni, niepasteryzwoany 2, nawet 3 tygodnie, ale już Bartek czy Edi tylko max. tydzień. Dodam, że sprzęt czyściłem dośc rzadko.
Pomysł z kegeratorem jest dobry. Niedawno sam zbudowałem sobie taki. Kupiłem starą lodówkę, a resztę sprzętu już miałem.Last edited by piokl13; 2010-11-09, 22:00.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piokl13 Wyświetlenie odpowiedziAmber niefiltrowany wytrzymywał mi kilka dni, niepasteryzwoany 2, nawet 3 tygodnie, ale już Bartek czy Edi tylko max. tydzień. Dodam, że sprzęt czyściłem dośc rzadko.
Pomysł z kegeratorem jest dobry. Niedawno sam zbudowałem sobie taki. Kupiłem starą lodówkę, a resztę sprzętu już miałem.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
bylem w hurotwowni wczoraj i bez problemu kupilem kega 30ltr.
chcialem z ambera naturalne ,ale nie ma produkcji jeszcze w kegach. co do żywego to babka powiedziala ze jak przychodzi do nich towar z bielkowka to po kilku godzinach juz go nie ma. po telefonie do Bielkowka uslyszalem ze nie maja go na stanie.
tak wiec na testy sprzętu wziąlem sika, żubra.
jakie najlepiej cisnienie CO2 ustawic zeby szlo na kega i browar byl doby ?
juz sie nie moge doczekac wieczoru !
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika endru3m Wyświetlenie odpowiedzichcialem z ambera naturalne ,ale nie ma produkcji jeszcze w kegach.
tak wiec na testy sprzętu wziąlem sika, żubra.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment