E tam, dorosłość to jest takie coś, czego nikt nie chce, ale kazdy powinien się z tym prędzej czy później zetknąć -bo upieram się przy ODPOWIEDZIALNOŚCI. Co może wiązać się z nieodpartą nagle chęcią do powrotu do dzieciństwa, czyli do bezpieczeństwa zapewnionego przez INNYCH...
Co to jest dorosłość?
Collapse
X
-
-
Re: nie jestem dojżały
Piwofil napisał(a)
Według prawa dorośli jesteśmy po ukończeniu 18stego roku życia i możemy legalnie kupić sobie piwko, choć mało kto jest wtedy już dojrzały. Ja wiem co to nie jest dorosłość i bardzo się z tego ciesze, z takiego beztroskiego życia.Comment
-
Marusia napisal/a
E tam, dorosłość to jest takie coś, czego nikt nie chce, ale kazdy powinien się z tym prędzej czy później zetknąć -bo upieram się przy ODPOWIEDZIALNOŚCI.
P.S. Ciekawe - znowu zacząłem od samochodu, chociaż 'kolejność dowolna'... Co ja tam wcześniej wypisywałem o przedłużeniu penisa?Comment
-
Marusia napisał(a)
E tam, dorosłość to jest takie coś, czego nikt nie chce, ale kazdy powinien się z tym prędzej czy później zetknąć -bo upieram się przy ODPOWIEDZIALNOŚCI. Co może wiązać się z nieodpartą nagle chęcią do powrotu do dzieciństwa, czyli do bezpieczeństwa zapewnionego przez INNYCH...Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Nie mówię o odpowiedzialności ogólnie, tylko o szczególnym rodzaju brania życia we własne ręce i samodzielnym pokonywaniu przeszkód oraz odpowiedzialności za innych. Takiej odpowiedzialności, co to zdajesz sobie sprawę, że jeśli nawalisz, to cała wina spada na Ciebie i musisz wypić to piwo, którego nawarzyłeś (no, może porównanie nieadekwatne)Comment
-
Marusiu, ależ ja to właśnie miałem na myśli, pisząc o tych odpowiedzialnych dzieciach. Co prawda były te osobe zmuszone przez sytuację rodzinną, ale chyba nie zmienia to faktów.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Odp: Co to jest dorosłość?
Marusia napisał(a)
Uważam, że posiadanie potomstwa wprowadza najpoważniejszy element odpowiedzialności związany z dorosłością, ale ogólnie dorosłość utożsamiam z koniecznością radzenia sobie całkiem samodzielnie z wszelakimi problemami czyhającymi na krętej ścieżce żywota naszego. Niektórzy zatem nigdy do końca nie muszą dorastać, inni muszą to zrobić bardzo wcześnie...Comment
Comment