Jakim samochodem jeździ Jacer - zagadka

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
    ... zapewniam, że koszty eksploatacji i poboczne koszty użytkowania samochodu nie są wcale nieistotne...
    Zryczałtowany (i zaniżony moim zdaniem) koszt przejechania 1 kilometra wynosi wg ministra finansów 0,8358 zł, w tym mieści się koszt paliwa, amortyzacja, koszt ubezpieczenia itp. Jacerowi samochód się nie zużywa, opon nie musi zmieniać, ubezpieczenia też nie płaci, więc mu tanio wychodzi.

Comment

• abernacka
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.12
      • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
      Zryczałtowany (i zaniżony moim zdaniem) koszt przejechania 1 kilometra wynosi wg ministra finansów 0,8358 zł, w tym mieści się koszt paliwa, amortyzacja, koszt ubezpieczenia itp. Jacerowi samochód się nie zużywa, opon nie musi zmieniać, ubezpieczenia też nie płaci, więc mu tanio wychodzi.
      Pamiętaj proszę, że auto nie tylko służy w docieraniu do browarów ale również w życiu codziennym. Konkludując, bez samochodu jak bez ręki. Ponieważ nie mam czasu na wyczekiwanie na przystankach, chęci na wdychanie potu ludzi siedzących koło mnie.
      Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 23928

I w porządku, każdy korzysta z tego na co go stać, jakie ma potrzeby i tak dalej. Mi do życia codziennego samochód nie jest jako tako potrzebny i ja raczej korzystam zeń właśnie do docierania do browarów, ha!

Pytanie jest jaki jest sens pisać w temacie o kolei jak to lepiej by było jednak jechać samochodem?
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• abernacka
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.12
          • 10861

(...)
          Pytanie jest jaki jest sens pisać w temacie o kolei jak to lepiej by było jednak jechać samochodem?
          Może po to, aby otworzyć oczy niedowiarkom jaką frajdą daje podróżowanie autem.

Comment

• zgroza
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼
            • 2008.03
            • 3605

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
            Sam osobiście zapychałem ze stacji kolejowej Wschowa do browaru Edi z buta i powiem Ci, że dało mi to frajdę, jakiej Ty w swoim zapuszkowaniu nigdy nie doświadczysz. Indyczysz się niemożebnie czasami, nikt nie mówi, że Ty nie masz jeździć samochodem, Marcinie.
            Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

• ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 23928

Niech sympatycy samochodów założą temat jak to fajnie śmigać "po browarach" autem i po kłopocie.

W temacie o Twoich wycieczkach zakładam że nie chciałbyś aby ktoś wykazywał jaki z Ciebie niedowiarek, wszak przecież większą frajdą jest zwiedzanie nowoczesnych skomputeryzowanych fabryk piwnych, niż tych manufaktur germańskich, które sprawiają Ci taka radość.
              Last edited by ART; 2010-11-24, 13:52.

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• abernacka
                🥛🥛🥛🥛
                • 2003.12
                • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedzi
                Sam osobiście zapychałem ze stacji kolejowej Wschowa do browaru Edi z buta i powiem Ci, że dało mi to frajdę, (...).
                Zapewne to samo byś napisał gdyby ta wycieczka odbyła się np. w grudniu. Temperatura oscylowałaby w okolicach zera, wiał wiatr prosto w twarz a na dodatek padałby intensywny deszcz ze śniegiem. Masz rację, byłaby to niesamowita frajda
                Last edited by abernacka; 2010-11-24, 13:55.

Comment

• ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 23928

Oj, Marcinie, to JEMU ma sprawiać frajdę a nie TOBIE.

Comment

• Mason
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼
                    • 2010.02
                    • 3280

Jadąc do browaru pociągiem i pokonując ostatni odcinek drogi pieszo ile można wziąć ze sobą piwa? Jak się dobrze upcha w plecaku to 20 butelek spokojnie wejdzie. Z tym, że to waży ok 16kg. Do samochodu mogę spokojnie zmieścić cztery skrzynki a gdybym jechał z tylko jednym pasażerem to spokojnie wejdzie ponad dziesięć. A przy mniejszym załadowaniu i w cieplejszych miesiącach, to w samochodzie można też spać . Ma to swoje zalety...

Ale... nie można degustować w czasie wycieczkowania. To dość poważna wada, jakże to odwiedzać kilka browarów i się nie napić? A jak jeszcze jedzie się większą ekipą to wszyscy degustują a kierowca co najwyżej bezalkoholowe degustować (jeśli takowe jest dostępne). I nie można się zdrzemnąć w czasie podróży. Ma to swoje wady...

Czyli co kto lubi

zgroza - można dojechać samochodem do miejscowości a potem iść do browaru na piechotę, uświadczając ową frajdę . A jak ktoś ma kabriolet to nie jest do końca zapuszkowany
                    Last edited by Mason; 2010-11-24, 14:03.
                    JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• abernacka
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2003.12
                      • 10861

(...)
                      W temacie o Twoich wycieczkach zakładam że nie chciałbyś aby ktoś wykazywał jaki z Ciebie niedowiarek,(...)
                      Masz rację nie było by to sympatyczne.
                      Co wiem ani ja ani Jacer nie negował takiego sposobu podróżowania w tematach opisujących indywidualne wycieczki forumowiczów a jedynie w temacie ogólnie opisującym problematyke.

Comment

• żąleną
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.01
                        • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                        Daje, ale chyba nie po Polsce. Ja bardzo lubię prowadzić, ale nie mam samochodu od ponad roku i jego brak odczuwam sporadycznie. Co prawda nie muszę dojeżdżać do pracy, ale jak sobie przypomnę kilka jazd w godzinach szczytu, to wcale nie jestem taki pewien, że bym się woził samochodem do pracy na mieście. Prędzej jednośladem. Wspomnienia z tras po Polsce też są średnio zachęcające. W dodatku za kasę wydaną na zakup i utrzymanie auta można kilka razy w roku na wypasione wakacje sobie polecieć, a do zwiedzania okolic wypożyczyć coś na miejscu.

Każdy wybiera to, co mu pasuje. Samochód wcześniej czy później zakupię, tylko tym razem naprawdę mocny, żeby przynajmniej w trasie trochę przyjemności było, bo w mieście to nie ma raczej na co liczyć. No, może trochę driftu w zimie.

A teraz wracam zarabiać na te cztery kółka. A nie! Najpierw poranny prysznic.

Comment

• fidoangel
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🥛🥛🥛
                          • 2005.07
                          • 3489

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedzi
                          Sam osobiście zapychałem ze stacji kolejowej Wschowa do browaru Edi z buta i powiem Ci, że dało mi to frajdę, jakiej Ty w swoim zapuszkowaniu nigdy nie doświadczysz. Indyczysz się niemożebnie czasami, nikt nie mówi, że Ty nie masz jeździć samochodem, Marcinie.
                          A czy aby nie skorzystałeś z jakiejś podwózki w którąś stronę?

A żebym op....u od admina nie dostał za oftopa to wygląda mi, że Jacer i jego teść biorą moje jak nie widzę
                          Last edited by fidoangel; 2010-11-24, 14:11.
                          "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                          Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                          Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• abernacka
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2003.12
                            • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
                            Daje, ale chyba nie po Polsce. (...)
                            Jest coraz lepiej. Wydaje mi się, że za pięć lat duża część dróg krajowych będzie spełniać standardy europejskie a autostrad będzie znacznie więcej.

Ps. Jedną z jaskółek jest obwodnica Słupska. Tylko dzięki temu nowemu odcinkowi drogi, moja trasa do Niemiec jest o 15 minut krótsza. Mała rzecz a cieszy.

Comment

• Lubiepiwo90
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2010.11
                              • 113

Bez wątpienia pociąg jest najlepszą i najprzyjemniejszą formą podróżowania. Koniec i kropka
                              Samochód jest wygodny ale trzeba mieć wyrozumiałego kierowcę który będzie Cię woził i patrzył jak Ty sobie cały dzień popijasz piwko w browarach, a on/ona dopiero wieczorem w miejscu docelowym się napije
                              "nie traćcie ani sekundy, zmarnowany jest czas, którego nie spędzacie w gospodzie", Ladislav Klima "Tragikomedia ludzka"

Comment

• abernacka
                                🥛🥛🥛🥛
                                • 2003.12
                                • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lubiepiwo90 Wyświetlenie odpowiedzi
                                (...)
                                Samochód jest wygodny ale trzeba mieć wyrozumiałego kierowcę który będzie Cię woził i patrzył jak Ty sobie cały dzień popijasz piwko w browarach, a on/ona dopiero wieczorem w miejscu docelowym się napije
                                Jeżeli chodzi o nasze podwórko czy np. czeskie to masz racje. Na szczęście w Europie zachodniej obowiązują inne przepisy.
                                Last edited by abernacka; 2010-11-24, 14:37.

Comment

Przetwarzanie...
                                X