Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
Wyświetlenie odpowiedzi
Jakim samochodem jeździ Jacer - zagadka
Collapse
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziZryczałtowany (i zaniżony moim zdaniem) koszt przejechania 1 kilometra wynosi wg ministra finansów 0,8358 zł, w tym mieści się koszt paliwa, amortyzacja, koszt ubezpieczenia itp. Jacerowi samochód się nie zużywa, opon nie musi zmieniać, ubezpieczenia też nie płaci, więc mu tanio wychodzi.
Comment
-
-
I w porządku, każdy korzysta z tego na co go stać, jakie ma potrzeby i tak dalej. Mi do życia codziennego samochód nie jest jako tako potrzebny i ja raczej korzystam zeń właśnie do docierania do browarów, ha!
Pytanie jest jaki jest sens pisać w temacie o kolei jak to lepiej by było jednak jechać samochodem?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi(...)
Pytanie jest jaki jest sens pisać w temacie o kolei jak to lepiej by było jednak jechać samochodem?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziMoże po to, aby otworzyć oczy niedowiarkom jaką frajdą daje podróżowanie autem.Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.
Comment
-
-
Niech sympatycy samochodów założą temat jak to fajnie śmigać "po browarach" autem i po kłopocie.
W temacie o Twoich wycieczkach zakładam że nie chciałbyś aby ktoś wykazywał jaki z Ciebie niedowiarek, wszak przecież większą frajdą jest zwiedzanie nowoczesnych skomputeryzowanych fabryk piwnych, niż tych manufaktur germańskich, które sprawiają Ci taka radość.Last edited by ART; 2010-11-24, 13:52.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedziSam osobiście zapychałem ze stacji kolejowej Wschowa do browaru Edi z buta i powiem Ci, że dało mi to frajdę, (...).Last edited by abernacka; 2010-11-24, 13:55.
Comment
-
-
Oj, Marcinie, to JEMU ma sprawiać frajdę a nie TOBIE.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Jadąc do browaru pociągiem i pokonując ostatni odcinek drogi pieszo ile można wziąć ze sobą piwa? Jak się dobrze upcha w plecaku to 20 butelek spokojnie wejdzie. Z tym, że to waży ok 16kg. Do samochodu mogę spokojnie zmieścić cztery skrzynki a gdybym jechał z tylko jednym pasażerem to spokojnie wejdzie ponad dziesięć. A przy mniejszym załadowaniu i w cieplejszych miesiącach, to w samochodzie można też spać . Ma to swoje zalety...
Ale... nie można degustować w czasie wycieczkowania. To dość poważna wada, jakże to odwiedzać kilka browarów i się nie napić? A jak jeszcze jedzie się większą ekipą to wszyscy degustują a kierowca co najwyżej bezalkoholowe degustować (jeśli takowe jest dostępne). I nie można się zdrzemnąć w czasie podróży. Ma to swoje wady...
Czyli co kto lubi
zgroza - można dojechać samochodem do miejscowości a potem iść do browaru na piechotę, uświadczając ową frajdę . A jak ktoś ma kabriolet to nie jest do końca zapuszkowanyLast edited by Mason; 2010-11-24, 14:03.JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi(...)
W temacie o Twoich wycieczkach zakładam że nie chciałbyś aby ktoś wykazywał jaki z Ciebie niedowiarek,(...)
Co wiem ani ja ani Jacer nie negował takiego sposobu podróżowania w tematach opisujących indywidualne wycieczki forumowiczów a jedynie w temacie ogólnie opisującym problematyke.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziMoże po to, aby otworzyć oczy niedowiarkom jaką frajdą daje podróżowanie autem.
Każdy wybiera to, co mu pasuje. Samochód wcześniej czy później zakupię, tylko tym razem naprawdę mocny, żeby przynajmniej w trasie trochę przyjemności było, bo w mieście to nie ma raczej na co liczyć. No, może trochę driftu w zimie.
A teraz wracam zarabiać na te cztery kółka. A nie! Najpierw poranny prysznic.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedziSam osobiście zapychałem ze stacji kolejowej Wschowa do browaru Edi z buta i powiem Ci, że dało mi to frajdę, jakiej Ty w swoim zapuszkowaniu nigdy nie doświadczysz. Indyczysz się niemożebnie czasami, nikt nie mówi, że Ty nie masz jeździć samochodem, Marcinie.
A żebym op....u od admina nie dostał za oftopa to wygląda mi, że Jacer i jego teść biorą moje jak nie widzęLast edited by fidoangel; 2010-11-24, 14:11."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziDaje, ale chyba nie po Polsce. (...)
Ps. Jedną z jaskółek jest obwodnica Słupska. Tylko dzięki temu nowemu odcinkowi drogi, moja trasa do Niemiec jest o 15 minut krótsza. Mała rzecz a cieszy.
Comment
-
-
Bez wątpienia pociąg jest najlepszą i najprzyjemniejszą formą podróżowania. Koniec i kropka
Samochód jest wygodny ale trzeba mieć wyrozumiałego kierowcę który będzie Cię woził i patrzył jak Ty sobie cały dzień popijasz piwko w browarach, a on/ona dopiero wieczorem w miejscu docelowym się napije"nie traćcie ani sekundy, zmarnowany jest czas, którego nie spędzacie w gospodzie", Ladislav Klima "Tragikomedia ludzka"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lubiepiwo90 Wyświetlenie odpowiedzi(...)
Samochód jest wygodny ale trzeba mieć wyrozumiałego kierowcę który będzie Cię woził i patrzył jak Ty sobie cały dzień popijasz piwko w browarach, a on/ona dopiero wieczorem w miejscu docelowym się napijeLast edited by abernacka; 2010-11-24, 14:37.
Comment
-
Comment