Zryczałtowany (i zaniżony moim zdaniem) koszt przejechania 1 kilometra wynosi wg ministra finansów 0,8358 zł, w tym mieści się koszt paliwa, amortyzacja, koszt ubezpieczenia itp. Jacerowi samochód się nie zużywa, opon nie musi zmieniać, ubezpieczenia też nie płaci, więc mu tanio wychodzi.
Jakim samochodem jeździ Jacer - zagadka
Collapse
X
-
Zryczałtowany (i zaniżony moim zdaniem) koszt przejechania 1 kilometra wynosi wg ministra finansów 0,8358 zł, w tym mieści się koszt paliwa, amortyzacja, koszt ubezpieczenia itp. Jacerowi samochód się nie zużywa, opon nie musi zmieniać, ubezpieczenia też nie płaci, więc mu tanio wychodzi.Comment
-
I w porządku, każdy korzysta z tego na co go stać, jakie ma potrzeby i tak dalej. Mi do życia codziennego samochód nie jest jako tako potrzebny i ja raczej korzystam zeń właśnie do docierania do browarów, ha!
Pytanie jest jaki jest sens pisać w temacie o kolei jak to lepiej by było jednak jechać samochodem?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Comment
-
Sam osobiście zapychałem ze stacji kolejowej Wschowa do browaru Edi z buta i powiem Ci, że dało mi to frajdę, jakiej Ty w swoim zapuszkowaniu nigdy nie doświadczysz. Indyczysz się niemożebnie czasami, nikt nie mówi, że Ty nie masz jeździć samochodem, Marcinie.Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.Comment
-
Niech sympatycy samochodów założą temat jak to fajnie śmigać "po browarach" autem i po kłopocie.
W temacie o Twoich wycieczkach zakładam że nie chciałbyś aby ktoś wykazywał jaki z Ciebie niedowiarek, wszak przecież większą frajdą jest zwiedzanie nowoczesnych skomputeryzowanych fabryk piwnych, niż tych manufaktur germańskich, które sprawiają Ci taka radość.Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2010-11-24, 13:52.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Ostatnia zmiana dokonana przez abernacka; 2010-11-24, 13:55.Comment
-
Oj, Marcinie, to JEMU ma sprawiać frajdę a nie TOBIE.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
-
Jadąc do browaru pociągiem i pokonując ostatni odcinek drogi pieszo ile można wziąć ze sobą piwa? Jak się dobrze upcha w plecaku to 20 butelek spokojnie wejdzie. Z tym, że to waży ok 16kg. Do samochodu mogę spokojnie zmieścić cztery skrzynki a gdybym jechał z tylko jednym pasażerem to spokojnie wejdzie ponad dziesięć. A przy mniejszym załadowaniu i w cieplejszych miesiącach, to w samochodzie można też spać. Ma to swoje zalety...
Ale... nie można degustować w czasie wycieczkowania. To dość poważna wada, jakże to odwiedzać kilka browarów i się nie napić? A jak jeszcze jedzie się większą ekipą to wszyscy degustują a kierowca co najwyżej bezalkoholowe degustować (jeśli takowe jest dostępne). I nie można się zdrzemnąć w czasie podróży. Ma to swoje wady...
Czyli co kto lubi
zgroza - można dojechać samochodem do miejscowości a potem iść do browaru na piechotę, uświadczając ową frajdę. A jak ktoś ma kabriolet to nie jest do końca zapuszkowany
Ostatnia zmiana dokonana przez Mason; 2010-11-24, 14:03.JEDNO PIVKO NEVADI!Comment
-
Co wiem ani ja ani Jacer nie negował takiego sposobu podróżowania w tematach opisujących indywidualne wycieczki forumowiczów a jedynie w temacie ogólnie opisującym problematyke.Comment
-
Każdy wybiera to, co mu pasuje. Samochód wcześniej czy później zakupię, tylko tym razem naprawdę mocny, żeby przynajmniej w trasie trochę przyjemności było, bo w mieście to nie ma raczej na co liczyć. No, może trochę driftu w zimie.
A teraz wracam zarabiać na te cztery kółka. A nie! Najpierw poranny prysznic.
Comment
-
Sam osobiście zapychałem ze stacji kolejowej Wschowa do browaru Edi z buta i powiem Ci, że dało mi to frajdę, jakiej Ty w swoim zapuszkowaniu nigdy nie doświadczysz. Indyczysz się niemożebnie czasami, nikt nie mówi, że Ty nie masz jeździć samochodem, Marcinie.
A żebym op....u od admina nie dostał za oftopa to wygląda mi, że Jacer i jego teść biorą moje jak nie widzęOstatnia zmiana dokonana przez fidoangel; 2010-11-24, 14:11."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
-
Jest coraz lepiej. Wydaje mi się, że za pięć lat duża część dróg krajowych będzie spełniać standardy europejskie a autostrad będzie znacznie więcej.
Ps. Jedną z jaskółek jest obwodnica Słupska. Tylko dzięki temu nowemu odcinkowi drogi, moja trasa do Niemiec jest o 15 minut krótsza. Mała rzecz a cieszy.Comment
-
Bez wątpienia pociąg jest najlepszą i najprzyjemniejszą formą podróżowania. Koniec i kropka
Samochód jest wygodny ale trzeba mieć wyrozumiałego kierowcę który będzie Cię woził i patrzył jak Ty sobie cały dzień popijasz piwko w browarach, a on/ona dopiero wieczorem w miejscu docelowym się napije"nie traćcie ani sekundy, zmarnowany jest czas, którego nie spędzacie w gospodzie", Ladislav Klima "Tragikomedia ludzka"Comment
-
Jeżeli chodzi o nasze podwórko czy np. czeskie to masz racje. Na szczęście w Europie zachodniej obowiązują inne przepisy.Ostatnia zmiana dokonana przez abernacka; 2010-11-24, 14:37.Comment