Jakim samochodem jeździ Jacer - zagadka
Collapse
X
-
Comment
-
Kurde, tematy samochodowo - kolejowo - komunikacyjne mnie dziś prześladują
Dzięki temu tematowi wiem już, kto jest odpowiedzialny w moim mieście i okolicach za codzienne korkiZbiorkomem jeździć ludziska!
A Jacer ma poloneza caro, czuję to przez skórę.Comment
-
Tak pociąg jest najlepszą i najprzyjemniejszą formą podróżowania. Zaraz po ciągnięciu na lince za samochodem.Comment
-
Coś mi się zdaje, że Jacer ma najlepszy z możliwych samochodów - marka nie jest ważna - czyli służbowy, względnie rejestrowany na firmę z możliwością odliczenia paliwa z kosztówbigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
Za 30zł na dzień dzisiejszy mogę przejechać min. 140km, cena litra gazu: 2,18zł. Oczywiście wszystko zależy jak ciężką ma się stopę. (Vectra B kombi 1,8 16V)
Krzysiu, olej wymieniam, opony też, ubezpieczenie płacę itd.
Samochód to moje narzędzie pracy. Rocznie robię ok. 30 tyś km.
Wymiana oleju wraz z filtrami ok. 120zł/12tyśkm=0,01zł/km
opony nowe na trzy sezony: 1000zł/80tyśkm=0,0125zł/km
Rzeczywiście podraża koszty jak cholera.
Co tam się jeszcze wymienia? Klocki, końcówki, jakaś uszczelka. I tak muszę to wymieniać, bo muszę codziennie jeździć.
Jak napisałem, po Niemczech i NL lubię jeździć pociągiem. Po browarach w NL ciężko by było jezdzić, bo niektóre są na bardzo małych wioskach, przesiadanie się na autobusy to już za bardzo skomplikowane, a później jeszcze do hotelu.
Nie dalej niż tydzień temu kolega wpadł na pomysł aby pojeździć po Niemczech pociągiem po browarach na jakiś weekendowy bilet. Jechać do Goerlitz, zostawić tam samochód i wsiąść w pociąg. Zobaczymy.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Ci co jeżdżą samochodami powinni wychwalać pociągi, a ci co jeżdżą pociagami powinni wychwalać samochody.
Po co zachęcać innych do używania tego samego środka transportu, przecież z tego same utrudnienia, większy tłok, korki
Ja tam chwalę pociągiComment
-
Może ma VW Lupo 3L, które pali jak sama nazwa wskazuje 3L ropy na 100km. Na trasie schodzi nawet poniżej 3l. Chociaż wtedy za 30zł przejedzie ponad 200km
EDIT: Czyli jednak nie LupoOstatnia zmiana dokonana przez wichru; 2010-11-24, 17:22."Always remember that I have taken more out of alcohol than alcohol has taken out of me." Sir Winston ChurchillComment
-
Comment
-
Nie ma, nie ma. Oczywiście jeżdżę na gaz. Gazu nie da się odpisać a poza tym nie jestem vatowcem.
Za 30zł na dzień dzisiejszy mogę przejechać min. 140km, cena litra gazu: 2,18zł. Oczywiście wszystko zależy jak ciężką ma się stopę. (Vectra B kombi 1,8 16V)
Krzysiu, olej wymieniam, opony też, ubezpieczenie płacę itd.
Samochód to moje narzędzie pracy. Rocznie robię ok. 30 tyś km.
Wymiana oleju wraz z filtrami ok. 120zł/12tyśkm=0,01zł/km
opony nowe na trzy sezony: 1000zł/80tyśkm=0,0125zł/km
Rzeczywiście podraża koszty jak cholera.
Co tam się jeszcze wymienia? Klocki, końcówki, jakaś uszczelka. I tak muszę to wymieniać, bo muszę codziennie jeździć.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Rozumiem, że samochód taki dostaje się za darmo, nic się się w nim nie zużywa poza olejem i oponami i jakąś uszczelką za piątaka. Jako że był za darmo, to nie traci na wartości i jak się, odpukać, zużyje doszczętnie to się od dealera dostanie nowy. Oczywiście też za darmoszkę. BioręComment
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
-
Rozumiem, że samochód taki dostaje się za darmo, nic się się w nim nie zużywa poza olejem i oponami i jakąś uszczelką za piątaka. Jako że był za darmo, to nie traci na wartości i jak się, odpukać, zużyje doszczętnie to się od dealera dostanie nowy. Oczywiście też za darmoszkę. Biorę
Jeżeli ma się samochód tylko do kościoła i browaru raz w miesiącu to rzeczywiście traci się.
No właśnie nie wiem co ma się zużywać? W zasadzie to leję gaz i jeżdżę. Rzadko pod maskę zaglądam. Zrobiłem 100tyś km i jakoś większych napraw nie było.Ostatnia zmiana dokonana przez jacer; 2010-11-24, 17:38.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
-
Wspominałem o oszczędzaniu, ale lubię tak podróżować. Rozumiem Cię, ale chodzi o to, że radość z podróży można czerpać na różne sposoby.Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.Comment