Jakim samochodem jeździ Jacer - zagadka

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • przemo70
    † 1970-2019 Piwosz w Raju
    • 2007.05
    • 1501

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
    A ile masz kosztów napraw w roku? W tym roku wymieniłem klocki, uszczelkę pod klawiaturą, olej dwa razy.
    Ja wiem że Opel jest tani w utrzymaniu, swego czasu nawet nie za drogo w eksploatacji wychodziła mi Omega 2,5 w benzynie oczywiście bez gazu , ale bez przesady. Pisałeś że przegląd kosztował Cię nie całe 200, ja ostatnio robiłem w moim a4, koszt 480 a w firmowym c2 550, co prawda wymieniałem wszystkie filtry włącznie z paliwowym. Koszt 100km w c2 1.4 diesel wyszedł +- 40 zł przy przebiegu ok 30000/rok, ubezp. OC, opony letnie, spalanie ok 5l, i jakoś nie za bardzo chce mi się wierzyć że Twój bolid spali nie wiele więcej gazu przy silniku 1.8, i koszt tych 100km przy opłaconym chociaż OC, przeglądzie co 10000 km, oponach, nawet nie nowych, stracie na wartości w ciągu roku, wyjdzie Ci tyle ile piszesz, jeśli tak jest to tylko się cieszyć i trzymać takie auto jak najdłużej. No chyba że w Miliczu jest tak tanio, to będę przyjeżdżał na serwis
    Save water, drink beer ...

http://www.parowozy.com.pl/
    http://www.kamery.wolsztyn.pl/
    https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

Comment

• jacer
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2006.03
      • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70 Wyświetlenie odpowiedzi
      Pisałeś że przegląd kosztował Cię nie całe 200, ja ostatnio robiłem w moim a4, koszt 480 a w firmowym c2 550, co prawda wymieniałem wszystkie filtry włącznie z paliwowym. Koszt 100km w c2 1.4 diesel wyszedł +- 40 zł przy przebiegu ok 30000/rok, ubezp. OC, opony letnie, spalanie ok 5l, i jakoś nie za bardzo chce mi się wierzyć że Twój bolid spali nie wiele więcej gazu przy silniku 1.8, i koszt tych 100km przy opłaconym chociaż OC, przeglądzie co 10000 km, oponach, nawet nie nowych, stracie na wartości w ciągu roku, wyjdzie Ci tyle ile piszesz, jeśli tak jest to tylko się cieszyć i trzymać takie auto jak najdłużej. No chyba że w Miliczu jest tak tanio, to będę przyjeżdżał na serwis

Jeżeli przez przeglad rozumiesz wymianę oleju i filtra oleju no to kosztuje to ok. 90zł. Olej Mobil z beczki + filtr. Powietrzny wymieniam co drugą wymianę oleju. Filtr paliwa nigdy nie wymieniałem tak samo gazu

OC 300zł, przegląd roczny 150zł. Na naprawy jadę gdy coś puka (przegub) lub słychać, że się coś dzieje. W tym roku byłem dwa razy u mechanika.

Co 10tyś km jedziesz do mechanika żeby ci wszystko sprawdził?

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
      Zawieszenie, rozrząd (jeśli na pasek), tłumik, poduszka silnika? Coś na pewno niedługo trzeba będzie wymienić, nie tracimy nadziei.
      Jak już trzeba wymieniać zawieszenie i poduszkę to się sprzedaje takie auto.
      Milicki Browar Rynkowy
      Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
      "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
      "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
      No Hops, no Glory :)

Comment

• becik
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍼🍼
        • 2002.07
        • 14999

Poduszkę silnika już wymieniłem, a auta nie sprzedałem, co gorsza, nie mam zamiaru, jeszcze
        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• anteks
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10768

mi wychodzi 32zł/100km
          Mniej książków więcej piwa

Comment

• żąleną
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.01
            • 13239

Rozumiem, że fruwasz nad drogami albo jeździsz tylko po niemieckich autostradach.

Comment

• przemo70
              • 2007.05
              • 1501

Jeżeli przez przeglad rozumiesz wymianę oleju i filtra oleju no to kosztuje to ok. 90zł. Olej Mobil z beczki + filtr. Powietrzny wymieniam co drugą wymianę oleju. Filtr paliwa nigdy nie wymieniałem tak samo gazu

OC 300zł, przegląd roczny 150zł. Na naprawy jadę gdy coś puka (przegub) lub słychać, że się coś dzieje. W tym roku byłem dwa razy u mechanika.

Co 10tyś km jedziesz do mechanika żeby ci wszystko sprawdził?
              Regularnie co 10tys wymieniam olej i filtry, paliwowy co drugi przegląd ale w swoim oczywiście, w firmowym co 10-15 tys, u mnie ma auto jeździć i mam się nie stresować że coś w nim nie gra i może w każdej chwili paść. Widzę drogi Jacku, że eksploatujesz auto po najniższych kosztach, no ale każdy wydaje tyle ile uważa, znam takich co nie wymieniaja oleju przez kilka lat, ci to dopiero jadą za połowę ceny te 100km, tyle tylko że od czasu do czasu część trasy pokonują na nalawecie albo na holu

Comment

• Marusia
                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                🍼🍼
                • 2001.02
                • 20221

Pamiętajcie - nie kupujcie auta od Jacera, bo zużyte
                www.warsztatpiwowarski.pl
                www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Bombadil13
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2005.05
                  • 2479

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                  Może po to, aby otworzyć oczy niedowiarkom jaką frajdą daje podróżowanie autem.
                  Ty, a pamiętasz wspólne koleją podróżowanie po piwnych szlakach. Czyż nie było cudownie??? Są takie podróże i inne. Równie miło było w samochodzie do Hamm, Lwówka. Coś mi się widzi, że szukamy wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą
                  Poszukuję

Comment

• jacer
                    • 2006.03
                    • 9875

Regularnie co 10tys wymieniam olej i filtry, paliwowy co drugi przegląd ale w swoim oczywiście,
                    To ile u ciebie kosztuje wymiana oleju i filtra?

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                    Pamiętajcie - nie kupujcie auta od Jacera, bo zużyte
                    To ty wszystko naprawiasz w samochodzie jak go sprzedajesz?
                    Milicki Browar Rynkowy
                    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson

Comment

• Bombadil13
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2005.05
                      • 2479

Od początku kiedy kupiłem obecny samochód prowadzę dziennik wydatków, przejechanych kilometrów i mam policzoną cenę 1 km:
                      Mój koszt to:
                      0,28 zł za km (tylko spalanie)
                      0,49 zł za km (wydatki po zakupieniu samochodu)
                      1,09 zł za km (wliczając cenę samochodu)
                      Samochód to Opel Zafira 2.0 DTI
                      Poszukuję

Comment

• Mason
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼
                        • 2010.02
                        • 3280

To ty wszystko naprawiasz w samochodzie jak go sprzedajesz?
                        A Ty wykręcasz co cenniejsze części?

To chyba normalne że się przed sprzedażą doprowadza samochód do jak najlepszego stanu (i nie mam tu na myśli tylko generalnych porządków), kto by chciał kupić samochód w który od razu trzeba ładować kasę?
                        Mój kolega chciał sprzedać swój samochód - zrobił w nim wszystko co było do zrobienia (głównie duperele, ale sporo tego było), wypucował, wypieścił i... i już nie chce go sprzedać, bo nigdy tak dobrze nie jeździł
                        JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• przemo70
                          • 2007.05
                          • 1501

To ile u ciebie kosztuje wymiana oleju i filtra?
                          Do c2 filtr powietrza 45zł, oleju 36zł, paliwa 250zł, olej 170zł i usługa 60zł do a4 trochę taniej zapłaciłem jakieś 450zł za wszystko, ale wiadomo do turbo diesli leje się odpowiedni olej który odpowiednio więcej kosztuje

Comment

• jacer
                            • 2006.03
                            • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
                            A Ty wykręcasz co cenniejsze części?

To chyba normalne że się przed sprzedażą doprowadza samochód do jak najlepszego stanu (i nie mam tu na myśli tylko generalnych porządków), kto by chciał kupić samochód w który od razu trzeba ładować kasę?
                            Mój kolega chciał sprzedać swój samochód - zrobił w nim wszystko co było do zrobienia (głównie duperele, ale sporo tego było), wypucował, wypieścił i... i już nie chce go sprzedać, bo nigdy tak dobrze nie jeździł
                            No właśnie nienormalne. Czyli co, wymieniasz amortyzator, bo cieknie, końcówki drążków, bo pukają, wymieniasz sprzęgło, bo już nie chwyta, kupujesz nowe opony itd?

Ale za to normalne jest, że po kupnie pierwsze co się robi to wymienia rozrząd choćby nie wiem jak ci wmawiali, że niedawno była wymiana.
                            Milicki Browar Rynkowy
                            Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2

Comment

• jacer
                              • 2006.03
                              • 9875

Do c2 filtr powietrza 45zł, oleju 36zł, paliwa 250zł, olej 170zł i usługa 60zł do a4 trochę taniej zapłaciłem jakieś 450zł za wszystko, ale wiadomo do turbo diesli leje się odpowiedni olej który odpowiednio więcej kosztuje
                              To co ty za olej lejesz? U mnie wymiana oleju jest za free jeżeli wszystko kupuje się u wymieniacza. Także wymiana kosztuje coś 90-100zł. Filtr powietrza co dwie wymiany oleju. Mobil z beczki coś ok. 15zł za litr. Wchodzi 4,5l.
                              Milicki Browar Rynkowy
                              Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2

Comment

• delvish
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.11
                                • 3508

Niepojęte, jakie to same korzyści płyną z użytkowania "oszczędnego" diesla
                                "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                                (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

Przetwarzanie...
                                X