Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer
Wyświetlenie odpowiedzi
Jakim samochodem jeździ Jacer - zagadka
Collapse
X
-
Save water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziTo ty wszystko naprawiasz w samochodzie jak go sprzedajesz?
Ty pewnie cofasz licznik o połowę, wymieniasz kierownicę i mieszek biegów i opychasz jako "prawienieśmigane"?
Czy może odwrotnie - w pełni uczciwie informujesz nabywcę o wszelkich usterkach auta?Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70 Wyświetlenie odpowiedziKupisz sobie diesla to się przekonasz
Raczej nie. No nie jestem ortodoksem.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy Wyświetlenie odpowiedziOświecę Cię. Nie każdy zmienia auto, bo mu się stare rozpada. Często ludzie potrzebują/chcą/mają inną furę.
Ty pewnie cofasz licznik o połowę, wymieniasz kierownicę i mieszek biegów i opychasz jako "prawienieśmigane"?
Czy może odwrotnie - w pełni uczciwie informujesz nabywcę o wszelkich usterkach auta?
Ad. 2 Ani jedno ani drugie. Koń jaki jest każdy widzi, jak chce kupiec pojechać na stacje diagnostyczną to mu jeszcze pokaże gdzie mu zrobią szybki przegląd za darmo.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
Ad. 2 Ani jedno ani drugie. Koń jaki jest każdy widzi, jak chce kupiec pojechać na stacje diagnostyczną to mu jeszcze pokaże gdzie mu zrobią szybki przegląd za darmo.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70 Wyświetlenie odpowiedzi..... przerzuciłem się na diesla bo oszczędniejszy i nie musiałem tak często odwiedzać stacji ..
Mógłbyś to rowinać ? Czym więcej piszesz o autach , to mam wrażenie , że nie masz pojęcia o czym piszesz. Tańsze użytkowanie diesla ? Na paliwie tak, ale co potem ? A koło dwumasowe ? W dieslu występują usterki nieznane w silnikach benzynowych i są to często drogie usterki, dużo droższe niż typowe usterki w benzynowym, jeśli w ogóle wystąpią. Wystarczy , że raz się zepsuje i masz kilka lat oszczędności na paliwie w plecy . Rzadkie przeglądy i tańsze w dieslu ? Ciekawe. Niech ci się tylko zepsuje koło dwumasowe w dieslu, którego nie ma w silniku benzynowym, a zapomnisz o jakichkolwiek oszczędnościach na ropie. Nie wiem jak w tym Twoim c2, ale w c4 w silniku diesla koło dwumasowe psuje się po ok 120-160 tys km. Koszt naprawy prawie 10 tys złotych, jak byś robił 30 tys. na rok, to takiego auta nawet naprawiać nie warto biorąc pod uwagę cenę takiego auta po tylu latach i jego przebieg.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedziNiech ci się tylko zepsuje koło dwumasowe w dieslu, którego nie ma w silniku benzynowym, a zapomnisz o jakichkolwiek oszczędnościach na ropie. Nie wiem jak w tym Twoim c2, ale w c4 w silniku diesla koło dwumasowe psuje się po ok 120-160 tys km. Koszt naprawy prawie 10 tys złotych.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziMy wymienialiśmy koło dwumasowe i kosztowało nas to 600 zł.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedziMógłbyś to rowinać ? Czym więcej piszesz o autach , to mam wrażenie , że nie masz pojęcia o czym piszesz. Tańsze użytkowanie diesla ? Na paliwie tak, ale co potem ? A koło dwumasowe ? W dieslu występują usterki nieznane w silnikach benzynowych i są to często drogie usterki, dużo droższe niż typowe usterki w benzynowym, jeśli w ogóle wystąpią. Wystarczy , że raz się zepsuje i masz kilka lat oszczędności na paliwie w plecy . Rzadkie przeglądy i tańsze w dieslu ? Ciekawe. Niech ci się tylko zepsuje koło dwumasowe w dieslu, którego nie ma w silniku benzynowym, a zapomnisz o jakichkolwiek oszczędnościach na ropie. Nie wiem jak w tym Twoim c2, ale w c4 w silniku diesla koło dwumasowe psuje się po ok 120-160 tys km. Koszt naprawy prawie 10 tys złotych, jak byś robił 30 tys. na rok, to takiego auta nawet naprawiać nie warto biorąc pod uwagę cenę takiego auta po tylu latach i jego przebieg.Last edited by sibarh; 2010-11-25, 20:51.2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
Inna sprawa , wymiana oleju po 10 tys ? Oczywiście tak, jeśli te 10 tys. robi się np w ciągu roku, wtedy wymienia się niezaleznie od przebiegu, ale ze względu na czas użytkownia. A teraz weźmy sobie , że ktoś robi np 30 tys km w ciągu roku. To trzy razy w roku wymienia olej ? Albo mamy na myśli jakiegoś złoma, albo ktoś uległ jakiejś propagandzie i czynnie wspiera producentów olejów silnikowych.
Comment
-
-
koło dwumasowe
też mam diesla i o kołach dwumasowych to tylko słyszałem od kolegówLast edited by anteks; 2010-11-25, 20:53.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziTjaaaa.... na pewno zaufałabym stacji diagnostycznej poleconej przez sprzedającegoMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedziNa pewno nie było to auto francuskie.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziNikt nie musi, są jeszcze dwie inne Akurat w tej zrobia to za darmo, tak samo jak w połowie okresu przegladowego zrobią ci badania amortyzatorów za darmo, bo wiedzą, że jak przyjdzie czas na główny przegląd to się do nich przyjedzie. Taka konkurencja.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedziMógłbyś to rowinać ? Czym więcej piszesz o autach , to mam wrażenie , że nie masz pojęcia o czym piszesz. Tańsze użytkowanie diesla ? Na paliwie tak, ale co potem ? A koło dwumasowe ? W dieslu występują usterki nieznane w silnikach benzynowych i są to często drogie usterki, dużo droższe niż typowe usterki w benzynowym, jeśli w ogóle wystąpią. Wystarczy , że raz się zepsuje i masz kilka lat oszczędności na paliwie w plecy . Rzadkie przeglądy i tańsze w dieslu ? Ciekawe. Niech ci się tylko zepsuje koło dwumasowe w dieslu, którego nie ma w silniku benzynowym, a zapomnisz o jakichkolwiek oszczędnościach na ropie. Nie wiem jak w tym Twoim c2, ale w c4 w silniku diesla koło dwumasowe psuje się po ok 120-160 tys km. Koszt naprawy prawie 10 tys złotych, jak byś robił 30 tys. na rok, to takiego auta nawet naprawiać nie warto biorąc pod uwagę cenę takiego auta po tylu latach i jego przebieg.Save water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
Comment
-
Comment