Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70
Wyświetlenie odpowiedzi
Jakim samochodem jeździ Jacer - zagadka
Collapse
X
-
Last edited by delvish; 2010-11-27, 11:36."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedziże tankujesz ropę do "traktora"Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Ciężko się z Wami chłopaki dyskutuje, jacyś tacy drażliwi jesteście, już nic powiedzieć nie można A ja dalej będę tankował ropę do swojego traktora wszystkich gazownikówSave water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70 Wyświetlenie odpowiedziCiężko się z Wami chłopaki dyskutuje, jacyś tacy drażliwi jesteście, już nic powiedzieć nie można A ja dalej będę tankował ropę do swojego traktora wszystkich gazowników
Można, można powiedzieć. Ja sobie żartuje. Jak zawsze Jak to mówił Jerzy Dobrowolski: czasami żartujemy a czasami śpiewamy
60% Holendrów jeździ na gaz, a jak wiadomo oni to połączenie Poznaniaka, Krakusa i Szkota. hmmm, ciekawe dlaczego nie ma powiedzenia skąpy jak Holender?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziGdybym miał sporo kasy, kupiłbym hybrydę. W korkach, kiedy mocy nie potrzeba, jedziesz na elektryce, a w trasie ziuuu turbawką. A propos, Iron, miałem w zeszłe wakacje okazję jechać uturbionym autem, akurat dieslem - jedyne 90 KM, ale ciąg nieporównywalny z wolnossakiem. Faktycznie trzeba na niego chwilę poczekać, ale z większym silnikiem i ewentualnie programem problem elastyczności w dużej mierze znika.
Ja mogę porównać benzyniaki z turbiną (co prawda małą - dodawała tylko 20 kuców do 100 bez turbo) i wolnossącego 140 konnego i wybieram wolnossący (oczywiście piszę o samochodach mających więcej niż parę lat, więc odpadają wszelkie elektroniczne bajery, czy dwusprzęgłowe automaty).Last edited by iron; 2010-11-27, 15:15.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron Wyświetlenie odpowiedziTylko nie zapominaj, że diesle mają większy moment obrotowy i ciągną " z dołu", więc trudno porównywać uturbionego nawet 90 konnego diesla z wolnossącą benzyną.
Comment
-
-
Uturbiony diesel właśnie słabo ciągnie od dołu.Dopiero jak załapie turbina dostaje kopa.Tak to chyba powinno działać.Natomiast wolnossące łapią od razu i nie mają tego skoku jak przy turbinie.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Comment