UWAGA na Carrefour - oszukują na piwie!

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • TomekPeisert
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2010.01
    • 181

Tak jak wcześniej napisałem - te piwa kupowałem znajomemu.

Ja zazwyczaj kupuję w sklepie piwnym na Głogowskiej lub w Zielonej Górze, jednak gdy okazjonalnie chcę napić się czegoś bardziej popularnego np. Perły, Łomży czy Noteckiego to kupuję w markecie, bo jest taniej.

Comment

• YouPeter
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.05
      • 2379

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
      Aaa, z pastą to jak się dasz nabrać na "promocję" to Twoja strata. Ale w tym wypadku ceny się zgadzają, korzystają z tego że klient na słowo "promocja" dostaje małpiego rozumu i ślinotoku.
      Jak to mawiał Górski z Kabaretu Moralnego Niepokoju: "Uwielbiam promocje w suparmarkecie, za pół ceny mogę kupić produkt, którego w normalnych warunkach bym za darmo nie wziął."
      Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• becik
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍼🍼
        • 2002.07
        • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
        Jak widać po cenie Corneliusa, chyba niekoniecznie.
        Wiadomo, nie każde piwo i nie wszędzie, ja za portera Corneliusa w hipermarkecie płacę coś około 3,90 zł. (mniej niz 4 zł)

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
        Czyli lepiej dać się oszukiwać marketom i wylewać swoje żale na forum zamiast wspierać sklepy z ciekawymi piwami ?
        W pewnych przypadkach(*) zdecydowanie tak. Jeśli w sklepie specjalistycznym za portera Warmińskiego mam zapłacić 7 zł, a w markecie 5,10 zł to wolę aby taki market mnie oszukał na tych 20-30 gr. Dla mnie różnica w cenie prawie 2 zł to większe i oficjalne oszustwo (bo cena jest podana) niż te parę groszy w markecie.
        Tak samo jest z najpopularniejszym - porterem żywieckim. W wielu specjalistycznych sklepach z piwem mała butelka to koszt powyżej 4 zł. Ja w markecie płacę ponizej 4 zł za 0.5l.
        Wyrzucanie żali to juz osobny temat, ja się nie żalę. Jeśli mam wybór, kupuję taniej, jeśli nie mam wyboru, płacę dużo i nie płaczę.

(*) oczywiście dotyczy to piw dostępnych tu i tu
        Last edited by becik; 2010-12-10, 13:20.
        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• waclaw67
          Porucznik Browarny Tester
          • 2009.06
          • 488

Jak wcześniej pisałem,zdarzały mi się różnice w cenach,półka-kasa.
          Zawsze w recepcji zostało to uwzględnione.Nie zmienia to faktu że Carrefour
          jest jednym z najtańszych marketów.
          Przestrzegam przed używaniem słowa "oszukuje", jak w temacie.
          Zawsze jest to pojęcie względne.Ładnie nazywając jest to pomyłka.

Comment

• Piwoteka
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2008.04
            • 1209

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
            Wiadomo, nie każde piwo i nie wszędzie, ja za portera Corneliusa w hipermarkecie płacę coś około 3,90 zł. (mniej niz 4 zł)
            W pewnych przypadkach(*) zdecydowanie tak. Jeśli w sklepie specjalistycznym za portera Warmińskiego mam zapłacić 7 zł, a w markecie 5,10 zł to wolę aby taki market mnie oszukał na tych 20-30 gr. Dla mnie różnica w cenie prawie 2 zł to większe i oficjalne oszustwo (bo cena jest podana) niż te parę groszy w markecie.
            Tak samo jest z najpopularniejszym - porterem żywieckim. W wielu specjalistycznych sklepach z piwem mała butelka to koszt powyżej 4 zł. Ja w markecie płacę ponizej 4 zł za 0.5l.
            Wyrzucanie żali to juz osobny temat, ja się nie żalę. Jeśli mam wybór, kupuję taniej, jeśli nie mam wyboru, płacę dużo i nie płaczę.

(*) oczywiście dotyczy to piw dostępnych tu i tu
            Te małe sklepy czasem nie mają nic do powiedzenia jeśli chodzi o ceny - często jest tak, że w markecie dane piwo jest tańsze niż w okolicznych hurtowniach oraz w browarze (i czasem szybko znika z półek tego marketu, bo specjalistyczne sklepy też chcą tanio kupić :-P).
            Piwoteka
            Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
            www.piwoteka.pl
            Sklep Piwoteki na Facebooku
            Piwoteka Narodowa na Facebooku
            Piwoteka Narodowa na G+
            Дед Мороз (Dziadek Mróz)
            Browar Piwoteka

Comment

• kopyr
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2004.06
              • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwoteka Wyświetlenie odpowiedzi
              (i czasem szybko znika z półek tego marketu, bo specjalistyczne sklepy też chcą tanio kupić :-P).
              Co jest nielegalne.
              blog.kopyra.com

Comment

• Piwoteka
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2008.04
                • 1209

Co jest nielegalne.
                Jeśli sprzedający nie ma koncesji na handel hurtowy, dodajmy... Bo Makro na ten przykład ma!
                Piwoteka
                www.piwoteka.pl
                Piwoteka Narodowa na G+
                Дед Мороз (Dziadek Mróz)
                Browar Piwoteka

Comment

• TomekPeisert
                  • 2010.01
                  • 181

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika waclaw67 Wyświetlenie odpowiedzi
                  Jak wcześniej pisałem,zdarzały mi się różnice w cenach,półka-kasa.
                  Zawsze w recepcji zostało to uwzględnione.Nie zmienia to faktu że Carrefour
                  jest jednym z najtańszych marketów.
                  Przestrzegam przed używaniem słowa "oszukuje", jak w temacie.
                  Zawsze jest to pojęcie względne.Ładnie nazywając jest to pomyłka.
                  Ok w takim razie mam do sprzedania ładny kielich (Piwo Grodziskie), cena to 19zł.
                  Umówimy się gdzieś w Poznaniu, jak pojawisz się z pieniędzmi to Ci powiem - wiesz Wacław jednak 22zł. Ot po prostu, taka sobie ,,pomyłka''.

Comment

• Piwoteka
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2008.04
                    • 1209

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TomekPeisert Wyświetlenie odpowiedzi
                    Ok w takim razie mam do sprzedania ładny kielich (Piwo Grodziskie), cena to 19zł.
                    Umówimy się gdzieś w Poznaniu, jak pojawisz się z pieniędzmi to Ci powiem - wiesz Wacław jednak 22zł. Ot po prostu, taka sobie ,,pomyłka''.
                    Oszustwo jest działaniem zamierzonym, udowodnij Carrefourowi, że miał taki zamiar, to możesz spokojnie ten fakt zgłaszać do prokuratury. A jeśli nie możesz tego udowodnić, to trzeba uważać co się pisze, bo ktoś może się wkurzyć, że go oczerniasz...
                    Piwoteka
                    www.piwoteka.pl
                    Piwoteka Narodowa na G+
                    Дед Мороз (Dziadek Mróz)
                    Browar Piwoteka

Comment

• kopyr
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2004.06
                      • 9475

Jeśli sprzedający nie ma koncesji na handel hurtowy, dodajmy... Bo Makro na ten przykład ma!
                      Makro to nie hipermarket, tylko hurtownia.
                      blog.kopyra.com

Comment

• TomekPeisert
                        • 2010.01
                        • 181

Oszustwo jest działaniem zamierzonym, udowodnij Carrefourowi, że miał taki zamiar, to możesz spokojnie ten fakt zgłaszać do prokuratury. A jeśli nie możesz tego udowodnić, to trzeba uważać co się pisze, bo ktoś może się wkurzyć, że go oczerniasz...
                        Oszustwo to działanie zamierzone i Carrefour oszukuje w sposób zamierzony.
                        Poprzez: sztuczne promocje, różne ceny tego samego produktu oraz różnice cenowe między półka a czytnikiem, wpisywanie starej (ale nie istniejącej nigdy) ceny i zmienianie jej na nową rzekomo niższą, itd...

To jest oszustwo a jaki jest jego mechanizm to już mnie jako klienta nie interesuje. Ja im ze sklepu towaru nie wynoszę, płacę w kasie wszystko co do grosza a więc jestem wobec nich fair, oczekując tego samego.

Comment

• Piwoteka
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2008.04
                          • 1209

Oszustwo to działanie zamierzone i Carrefour oszukuje w sposób zamierzony.
                          Poprzez: sztuczne promocje, różne ceny tego samego produktu oraz różnice cenowe między półka a czytnikiem, wpisywanie starej (ale nie istniejącej nigdy) ceny i zmienianie jej na nową rzekomo niższą, itd...

To jest oszustwo a jaki jest jego mechanizm to już mnie jako klienta nie interesuje. Ja im ze sklepu towaru nie wynoszę, płacę w kasie wszystko co do grosza a więc jestem wobec nich fair, oczekując tego samego.
                          No tak, jeśli ktoś napisze, że jesteś oszustem, to po prostu nim jesteś? I cię to nie ruszy?
                          Piwoteka
                          www.piwoteka.pl
                          Piwoteka Narodowa na G+
                          Дед Мороз (Dziadek Mróz)
                          Browar Piwoteka

Comment

• Piwoteka
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2008.04
                            • 1209

Makro to nie hipermarket, tylko hurtownia.
                            Ok, niech będzie. Choć swym działaniem bliżej im do marketów niż hurtowni, stąd też moje porównanie.
                            Piwoteka
                            www.piwoteka.pl
                            Piwoteka Narodowa na G+
                            Дед Мороз (Dziadek Mróz)
                            Browar Piwoteka

Comment

• anteks
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2003.08
                              • 10769

Biorę za te 22 gdzie mam przyjechać ?
                              Last edited by anteks; 2010-12-10, 17:05.
                              Mniej książków więcej piwa

Comment

• chinet
                                Porucznik Browarny Tester
                                • 2006.04
                                • 486

Co jest nielegalne.
                                Tak z ciekawości: zakup jakiej ilości piwa stanowi zakup hurtowy? Jeśli będę chciał kupić powiedzmy cztery skrzynki piwa w markecie to mi odmówią?

Comment

Przetwarzanie...
                                X