O co chodzi z białostockim piwem?
Collapse
X
-
Comment
-
Jeszcze docszedł ostatnio Okocim warzony w odpowiednim momencie za pomocą wyższej temperatury. Ma to się nijak do tematu oczywiście, ale post nabityOstatnia zmiana dokonana przez ART; 2011-02-01, 13:35.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Ja słyszałem kiedyś od szwagra, że najlepsze browary (tzn. te najbardziej zaawansowane technologicznie w metodzie high gravity) osiągają już nawet przeciążenie rzędu 8G w swoich pasteryzatorach.Comment
Related Topics
Collapse
-
Adres browaru niby w Erlangen ale jest to wieś włączona w obszar miasta odległa o ponad 7 km od głównego dworca kolejowego. Spod niego należy najpierw jechać autobusem 286 do przystanku Büchenbach-Lindenstraße i przesiąść się na linię 298 (w godzinach 10-16) lub 287 (poza 10-16). Te autobusy...
-
Channel: Niemcy
-
-
Kilka kilometrów od browaru Apynys jest inny browar nazwany Apynys. Czego nie rozumiecie?
Od tamtego (znanego również jako Green Monster, na ul. Ruko 12) się odbiłem, więc nie ma o czym gadać. Tu natomias mamy ciekawą sprawę. Browar zlokalizowany jest w prywatnym domu, przy ulicy...
-
Channel: Litwa
2025-01-07, 14:37 -
-
Piwo z kalendarza adwentowego
Piana drobnopęcherzykowa niezbyt długo utzymująca się.
Kolor złoty, przejrzyste.
Zapach prawie niewyczuwalny, lekko słodowy.
Wysycenie spore.
Smak lekko słodowy z wyraźną, długą ale przyjemną goryczką.
Niby...1 Photo-
Channel: Niemcy
-
-
100 Blumen to mały wiedeński browar, założony w 2016 r. przez dwóch piwowarów domowych. Piwo to, czyli lager wiedeński, to prezent od Darka Dąbrowskiego (darekd), który bawił jakiś czas w stolicy Austrii.
Smak łagodny, ze złożoną słodowością, świetnie oddającą typowy...-
Channel: Austria
2024-10-30, 20:47 -
-
Kolejne dwa browary jakie zamierzaliśmy odwiedzić w Brukseli olały piwoszy i wywiesiły na drzwiach kartki o treści "w sierpniu jesteśmy na wakacjach, zapraszamy we wrześniu"
. Dlatego postanowiliśmy przejechać się do przepięknego miasteczka Leuven odległego od Brukseli o 20...
-
Channel: Belgia
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment