O co chodzi z białostockim piwem?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ppns
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.10
    • 1737

    #16
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
    [..]
    Każde piwo przed pasteryzacją jest niepasteryzowane. Nawet z Białegostoku.
    [..]
    Tak? A gdzie taką definicję znalazłeś? I w którym momencie przedpasteryzowane staje się niepasteryzowanym? Po niepasteryzacji?

    No to kwiatek specjalnie dla Ciebie Krzysiu , wyjaśnij , jeśli to możliwe :

    Piwo z browaru Czarnków -> Noteckie , niskospasteryzowane
    (butelka bączek ,zielona etykieta )
    piwoppns@wp.pl

    Comment

    • kony
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2005.08
      • 1701

      #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ppns Wyświetlenie odpowiedzi
      No to kwiatek specjalnie dla Ciebie Krzysiu , wyjaśnij , jeśli to możliwe :

      Piwo z browaru Czarnków -> Noteckie , niskospasteryzowane
      (butelka bączek ,zielona etykieta )
      Prawdopodobnie w Czarnkowie pasteryzator stoi w piwnicy, dlatego mogą tam piwo dosyć nisko pasteryzować względem poziomu gruntu.

      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10769

        #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ppns Wyświetlenie odpowiedzi
        , niskospasteryzowane
        A co to znaczy niskopasteryzowane
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • ppns
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2002.10
          • 1737

          #19
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
          A co to znaczy niskopasteryzowane

          Nie wiem , ale dokładnie taki opis jest na etykiecie tego piwa
          piwoppns@wp.pl

          Comment

          • Seta
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.10
            • 6964

            #20
            Nie wiem o co Wam chodzi. Przecież Kony już to wyjaśnił.
            Piwa wysokopasteryzywane robione są w technologii wysokiej grawitacji (ang High Gravity), a to kosztuje.

            Comment

            • ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 23929

              #21
              Jeszcze docszedł ostatnio Okocim warzony w odpowiednim momencie za pomocą wyższej temperatury. Ma to się nijak do tematu oczywiście, ale post nabity
              Last edited by ART; 2011-02-01, 13:35.
              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

              Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

              Comment

              • kony
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2005.08
                • 1701

                #22
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
                Piwa wysokopasteryzywane robione są w technologii wysokiej grawitacji (ang High Gravity), a to kosztuje.
                Ja słyszałem kiedyś od szwagra, że najlepsze browary (tzn. te najbardziej zaawansowane technologicznie w metodzie high gravity) osiągają już nawet przeciążenie rzędu 8G w swoich pasteryzatorach.

                Comment

                Przetwarzanie...
                X