Co na początek wybrać? Od jakiegoś czasu pozwalam sobie na jedno tyskie (0.5l) dziennie, ale znudziło mi się, a smak również nie jest idealny, choćjestem z Tychów Pewnie coś z ogólnodostępnych wybiorę, chyba że znacie dobry sklep w okolicy...
początek przygody z piwem
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika axfjmk Wyświetlenie odpowiedziCo na początek wybrać? Od jakiegoś czasu pozwalam sobie na jedno tyskie (0.5l) dziennie, ale znudziło mi się, a smak również nie jest idealny, choćjestem z Tychów Pewnie coś z ogólnodostępnych wybiorę, chyba że znacie dobry sklep w okolicy...
Jeśli chodzi o dobre sklepy z piwem, to sprawdź tutaj:
lub tutaj:
Twoje
-
-
Pewnie coś z ogólnodostępnych wybiorę, chyba że znacie dobry sklep w okolicy...
Comment
-
-
Ok, a co wybrać? Kiedyś nie lubiłem piwa, piłem tylko whisky kilka razy w miesiącu, ale teraz spodobała mi się ta gorycz w ustach, po wychyleniu butelki mam ochotę na następną, no i ta niska cena... Wolałbym coś niezbyt mocnego, żeby piwo miało swój charakter i przekonało do siebie. Może być wiele nazw, coś sobie wybiorę.Last edited by axfjmk; 2011-02-06, 19:10.
Comment
-
-
O tym co wybrać najlepiej pogadać ze sprzedawcą, Ci ze specjalistycznych sklepów zwykle dysponują wiedzą na temat sprzedawanych piw. Cięzko coś mi polecić bo każdy z nas w piwie szuka zawsze czegoś innego, do tego dochodzi róznorodnośc oferowanych gatunków przez browary. Jeden lubi czeskie pilsy, drugi stouty a trzeci weizeny. Najlepsza rada jaką mogę dać to ta abyś nie bał się eksperymentować i czytał browar.biz, w szczególności dział piwo - konkretnie. Wtedy wybór z czasem na pewno stanie się prostszy.
Comment
-
-
Hmm, chyba nie wiem, czego szukam Czegoś dobrego i nowego, ale co? Jak pisałem, to dopiero początki, chcę sobie przy papierkach, czy wieczorem przy filmie, i napić dobrego piwa To może podaj kilka nazw, żebym nie wyszedł na zupełnego żółtodzioba
Comment
-
-
Jeżeli cenisz w piwie goryczkę to powinny Cię zadowolić takie gatunki jak Pils, Pale Ale, India Pale Ale (to już mocarna gorycz), z piw ciemnych wszelkie Stouty. Oczywiście w każdym gatunku są piwa wybitne i wybitnie nieudane - większość tego co na etykiecie ma nazwę "pils" koło prawdziwego pilsa nawet nie stało - dlatego najlepiej zapytać sprzedawcę w dobrym, branżowym sklepie co może polecić.
Pozdrawiam
Comment
-
-
Ok, piłem kilka popularnych. Przypadł mi do gustu budweiser i warka. Jednak wolę te o łagodniejszej goryczce. Na razie byłem tylko w Realu, bo sklep jest otwarty akurat w godzinach, kiedy jestem w pracy Może coś a la budweiser poleciecie?
Comment
-
-
U mnie w Realu są dostępne Noteckie z Czarnkowa, piwo które osobiście bardzo mi smakuje. A na dalsze poszukiwania wybierz jeden ze sklepów który podlinkował Ci Promil03 bo w hipermarketach wybór nigdy nie poraża i zdecydowanie łatwiej początkującemu piwoszowi się naciać niż coś ustrzelić.
Comment
-
-
Witam, jeśli smakuję Ci Warka a jednak chcesz posmakować czegoś lepszego to przejedź się np w sobotę do jednego ze sklepów polecanego przez Promil03 i spróbuj np Fortuny: Srebrny Smok, polecam też piwo Złote Lwy z Ambera, a także z łagodniejszych dobre do rozpoczęcia przygody z niepasteryzowanym piwem Żywe z Ambera. Powinieneś je kupić bez większych problemów. Ja tak zaczynałam przygodę z piwami innymi niż koncerniaki i oczywiście czytam co piszą nowego na forum Pozdrawiam.
Comment
-
-
Lubuskie - 2zł
Lwówek - 3.5zł
Żywiec Porter - 4-5zł
różne piwa belgijskie >= 7zł
Ogólnie ciężko jest znaleźć coś poniżej 2zł.
Comment
-
Comment