Bo naczytałeś się faktów z onetu o tym, co się dodaje do kanapek itd? Boisz się, że umrzesz na raka w wieku 80 lat? Moja siostra pracuje w KFC i naprawdę te wszystkie newsy z onetu są wyssane z palca. Jedyne co dodają to dużo wody do coca coli i sprzedają za 5 zł za 0.33l
początek przygody z piwem
Collapse
X
-
A dlaczego ma mi nie smakować jedzenie w McDonald's? Jest zajebiste. Jada tam większość moich znajomych i każdy myśli podobnie. Poza tym sprzedaż mówi sama za siebie
Teraz jest moda mówienie na wszystko "chemia".
Comment
-
-
Nie takie stracone, ja mam zaledwie 22 lata, a jednak wolę sam gotować niż żywić się w fastfoodach. I dobre piwo też cenię.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika axfjmk Wyświetlenie odpowiedziA dlaczego ma mi nie smakować jedzenie w McDonald's? Jest zajebiste. Jada tam większość moich znajomych i każdy myśli podobnie. Poza tym sprzedaż mówi sama za siebie .
Miliony much nie mogą się mylić
Składam na karb wielu tę wypowiedź, choć w życiu takiego okresu osobiście nie miałam.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika axfjmk Wyświetlenie odpowiedziA dlaczego ma mi nie smakować jedzenie w McDonald's? Jest zajebiste. Jada tam większość moich znajomych i każdy myśli podobnie. Poza tym sprzedaż mówi sama za siebie (...).
Ps. Marusia, mnie ubiegła.Ostatnia zmiana dokonana przez abernacka; 2011-02-20, 21:02.
Comment
-
-
Nie, bo mam jeszcze kubki smakowe a świat kulinarny jest przeogromny i można sobie ugotować różne cuda z całego świata. Laskę też zabierzesz na randkę do Donalda? Teraz laski lecą na tych cu umieją sami coś ugotować.
otóz to, jak pisał W. Łysiak: jedzmy gówna miliony much nie mogą się mylić.Ostatnia zmiana dokonana przez jacer; 2011-02-20, 21:06.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi(...)Teraz laski lecą na tych cu umieją sami coś ugotować.
Comment
-
-
pioterb4, ciekawe, więc może wybierajmy kandydata na prezydenta z najmniejszym poparciem? Pewnie okaże się geniuszem, doskonałym strategiem i urodzonym dyplomatą. Nie mówię, że jedzenie w McDonald's jest wybitne. Czytaj uważne. W pierwszym poście napisałem, że mi smakuje i zaczęły się uszczypliwe komentarze. Specjalnie napisałem dużymi literami, że mi smakuje. Lubię tam jeść i nic tego nie zmieni. Jestem szczupły, nie choruję, ostatnio przeziębiony byłem pięć lat temu, mam niski poziom cholesterolu. Moje serce bije 42 razy na minutę. Prawdą jest, że jedzenie dużo i brak ruchu powoduje wszystkie te choroby, które przypisujemy wyłącznie jedzeniu. Ludzie często nie chcą przyjąć tego do wiadomości. Zbierza się setka grubasów, lekarz przeprowadzi rozmowę z każdym. O, panowie, jedliście fast foody? No, mamy winowajce. Ble, fast foody. Napiszę teraz artykuł o tym, jak szkodzą. A faktycznie powodem jest, że siedzą na dupie 20h na dobę. Kiedyś ludzie biegali codziennie duże dystanse. Teraz zjedzie windą na dół, kupi żarcie i spowrotem na kanapę.
Ja bym powiedział, ze teraz jest moda na faszerowanie ludzi gównem.
Poza tym przypatrzcie się, ile osób zginęło w II wojnie światowej. Ile osób ginie codziennie w wypadkach drogowych, kolejowych i samolotowych. Ile osób umiera z powodu jedzenia kanapek w McDonald's? Czy nie jeździcie samochodami, bo macie świadomość, że wiele osób gdzieś tam dzisiaj umrze w wypadku?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika axfjmk Wyświetlenie odpowiedziA dlaczego ma mi nie smakować jedzenie w McDonald's? Jest zajebiste. Jada tam większość moich znajomych i każdy myśli podobnie. Poza tym sprzedaż mówi sama za siebie
Może te młodsze pokolenia tak mają (21 lat mam). Zamiast siedzieć w kuchni i gotować godzinami, kupię sobie kilka kanapek, zjem i gitara.
Teraz jest moda mówienie na wszystko "chemia". Niekórzy zapominają, że gdyby nie ta chemia, nie mielibyśmy czym oddychać Ale mniejsza z tym.
A żeby już całkiem nie odbiegać od tematu. W kwestii piw moim sposobem na rozeznanie się w rozległym świecie piwa jest systematyczne przeglądanie browar.bizu - jeśli znajdę piwo, którego opisy zgadzają się z moim gustem i które może mi posmakować, dopisuje je na listę i przy najbliższej okazji rozglądam się za nim w sklepie. W końcu nikt nam nie może zagwarantować, że coś nam zasmakuje, dopóki tego nie spróbujemy. Życzę Ci zatem wielu pozytywnych "trafień" i miłych spotkań z dobrymi piwami.
Comment
-
-
Trafiłeś na forum gdzie większość z nas uwielbia przesiadywać godzinami w kuchni warząc piwo, kręcąc własne kiełbasy, piekąc chleb i robiąć samemu sery. Więc się nie wysilaj, bo nic nie zdziałaszMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Skoro kolega trafił na to forum, wiec nie jest jeszcze stracony
Do pewnych rzeczy (smaków) czasem trzeba dorosnąć.
Na początek zacznij kupować piwa z browarów, których reklam nie widziałeś w TV lub prasie.
Otwórz takie piwo, znajdź na forum jego opis i staraj się znaleźć w nim te smaki i zapachy jakie wyczuli starsi stażem piwosze.
Z czasem się wyrobisz.
P.S.
Mimo wszystko nie staraj się szukać piw "dorównujących" Budweiserowi.5470 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
pioterb4, ciekawe, więc może wybierajmy kandydata na prezydenta z najmniejszym poparciem?
McDonald's jest od dawna.
Poza tym przypatrzcie się, ile osób zginęło w II wojnie światowej. Ile osób ginie codziennie w wypadkach drogowych, kolejowych i samolotowych. Ile osób umiera z powodu jedzenia kanapek w McDonald's?
Comment
-
-
Ja na co dzień nie oddycham benzoesanem sodu, aspartamem, czy azotanami III i V, chyba, że już ta nasza atmosfera nie jest taka czysta.
ale oczywiście każdy ma prawo do swojej opinii i do trucia się czym tylko chce.
Haha, a ciekawe ilu z was pali papierosy? No? Pewnie nikt, bo jakby inaczej, kto by się truł...
Lol, nie chcę nic zdziałać xD W ogóle ta rozmowa zbiegła na zły temat. Wracamy do piwka.
Comment
-
-
O gustach się nie dyskutuje. Ja mam cię kultury uczyć?
Comment
-
Comment