Maltańskie - Browar Poznań, Marcowe -Lwówek Śląski, Zdrój i Specjal - Braniewo, Hetman i Martin - Brok
A najbardziej mi żal...
Collapse
X
-
Najbardziej to - nie będę oryginalny - żal mi warszawskiego porteru; i z lokalnego sentymentu innych tutejszych piw, głównie Złotego Króla.
Za to w letniej porze najbardziej mi żal browaru gdańskiego, z Heveliusem na czele - niby lukę w wakacyjnym asortymencie uzupełnia Amber, ale nie wypełnia jej w całości.
Żal mi też "piwa dla nastolatków", czyli ciemnych piw słodowych - nie piszę o słodkim ulepku pt. "Karmi", a Maciejowe to już inna kategoria.
I jeszcze żal Żywca Zimowego (który był w jakimś sensie tęsknotą za żywieckim marcowym)...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawetComment
-
Comment
-
Comment
-
Mi najbardziej żal Festiwalu Browarów Dolnośląskich - o ile to się tak nazywało - z roku 1994 bodajże. Cały teren przy Hali Ludowej obstawiony parasolami i piwami ze wszystkich browarów okolicznych, czyli m.in. Sobótka, Radków, Ziębice, Zakrzów, Świebodzice. Rok później był już tylko wszędzie Piast...Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2011-03-04, 15:31.Comment
-
Comment
-
Comment
-
Możliwe, ostatni raz we Wrocławiu byłem ok. 15 lat temu i nazwy ulic mogą mi się pomylić. Tyle że teraz pewnie piwo w tych barach pochodzi z Poznania, Tych, Żywca, Warki albo ze Szczecina, a nie z Wrocławia.Comment
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
. Poza tym - tak to już jest, że zwykle nie doceniamy tego, co jest na wyciągnięcie ręki. Jak dla mnie piwo ziębickie było jednym z kilku najlepszych jakie piłem, przynajmniej w Polsce. A zwłaszcza w piwiarni mieszczącej się w swoim czasie w piwnicy browaru ziębickiego.
Ostatnia zmiana dokonana przez rohozecky; 2011-03-04, 16:02.... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.Comment
-
-
A mi jest żal, że to co wszyscy wymieniali już se ne wrati.
Że nie napiję się świetnego warszawskiego Królewskiego z beki w Rybitwie i nie obejrzę do tego wielkiego Małysza.
Ale czas się z tym pogodzić i tyle.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
Trudno mi oczywiście wchodzić w czyjeś buty, ale - być może wpływ na to ma powszechna w Polsce ( i wielokrotnie wałkowana na tym forum) tendencja do traktowania lokalnego wyrobu jako obciachu, która może się udzielać. Poza tym - tak to już jest, że zwykle nie doceniamy tego, co jest na wyciągnięcie ręki. Jak dla mnie piwo ziębickie było jednym z kilku najlepszych jakie piłem, przynajmniej w Polsce. A zwłaszcza w piwiarni mieszczącej się w swoim czasie w piwnicy browaru ziębickiego.
Ostatnia zmiana dokonana przez bobza; 2011-03-04, 19:57.Comment
-
Comment