Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
Wyświetlenie odpowiedzi
Przy piwie o IBU, izomerach i w ogóle o chmielu
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika a1410 Wyświetlenie odpowiedziA o izomerach chmielu kolega nie słyszał?
Browary przemysłowe nie chwalą się chmielem na etykietach, bo podobnie jak przy słodzie, także przy chmieleniu kombinują jak przysłowiowe konie pod górkę i zamiast granulatów stosują ekstrakty czy właśnie izomery, które z prawdziwym chmielem mają tyle samo wspólnego, co silikon z naturalnym biustem...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika a1410 Wyświetlenie odpowiedziDobrze jest nie tylko umieć czytać, ale także choć trochę rozumieć to, co się czyta. Nie pouczałem Bartka87, który moim zdaniem bardzo ciekawie się wypowiedział, tylko Masona, który rozczłonkował wypowiedź Bartka na kawałki próbując przy tym swoimi komentarzami ośmieszyć autora.
Z resztą zmasowany atak na Bartka jest kolejnym dowodem na to, że gdyby nawet zmartwychwstał Michael Jackson i udzielił portalowi wywiadu, to i wtedy znaleźli by się tutaj tacy, którzy by wiedzieli lepiej. I z pewnością mieli by rację...w ich własnym mniemaniu...JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziJest wspólny mianownik - czy wolno używać określeń, które nie wszyscy zrozumieją?JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika a1410 Wyświetlenie odpowiedziA o izomerach chmielu kolega nie słyszał? Browary przemysłowe nie chwalą się chmielem na etykietach, bo podobnie jak przy słodzie, także przy chmieleniu kombinują jak przysłowiowe konie pod górkę i zamiast granulatów stosują ekstrakty czy właśnie izomery, które z prawdziwym chmielem mają tyle samo wspólnego, co silikon z naturalnym biustem...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziKopyr, przeczytaj to jeszcze raz (o ile czytałeś) i powiedz mi, że to jest wypowiedź z użytym właściwie fachowym słownictwem.
Zadałem sobie trochę trudu i zgodnie z uwagą kolego chemmobile pogooglowałem. I co znalazłem? Określenie izomer pada nawet w oficjalnych pismach krążących pomiędzy Ministerstwem Rolnictwa a chmielarzami, więc nadal nie rozumiem, co wywołało takie rozbawienie profesor zwyczajnej Marusi. A może to zabawne porównanie izomeru do silikonu wywołało te nadmierne emocje, hę?
@Mason
Szczerzenie zębami poprzez emotikonki nie jest chyba konstruktywną krytyką, tylko raczej zwyczajną chęcią dokopania
A tak w ogóle, to proponuję skończyć tą pustą gadaninę, bo jak ktoś z boku nas poczyta, to tylko utwierdzi się w przekonaniu, że alkohol, nawet ten zawarty w piwie, może być mocno szkodliwy i to nie tylko dla wątroby...
Comment
-
-
Szczerzenie zębami poprzez emotikonki nie jest chyba konstruktywną krytyką, tylko raczej zwyczajną chęcią dokopania
Comment
-
-
Ja wiem, że wywiad jest niedoskonały. Ale to był debiut mój Zdawałem sobie z ograniczeń założonych przez redakcję i musiałem się z nich wywiązać. Po drugie odbiłem piłeczkę na opinię Masona, poza tym nie uważam że ktoś tu chce mi dokopać, co najwyżej tzw. konstruktywna krytyka, o którą mi chodziło.
A jak wydzielicie te izomery to innego tematu i jak to nie będzie w jednym miejscu to może coś z tego skumamLast edited by Ela64; 2011-04-11, 10:19.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika a1410 Wyświetlenie odpowiedziSzczerzenie zębami poprzez emotikonki nie jest chyba konstruktywną krytyką, tylko raczej zwyczajną chęcią dokopaniaJEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziZaprawdę powiadam Ci, Twoja interpretacja błędną jest.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bartek87 Wyświetlenie odpowiedziA jak wydzielicie te izomery to innego tematu i jak to nie będzie w jednym miejscu to może coś z tego skumam
Pozdrawiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika a1410 Wyświetlenie odpowiedziA może to zabawne porównanie izomeru do silikonu wywołało te nadmierne emocje, hę?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika a1410 Wyświetlenie odpowiedziNie ma potrzeby wydzielania tego wątku, bo nie będziemy go dalej ciągnąć, a przynajmniej ja nie zamierzam tego robić
Bartek, jeszcze raz przepraszam, jestem pewna, że już niedługo będziesz czytał tylko o swoim wywiadzie (moderator pewnie jeszcze po giełdzie w Katowicach się nie wykurował), którego gratuluję, jak na pierwszy raz naprawdę jest bardzo dobrze, a po za tym - jak ktoś już słusznie zauważył - wpadki zdarzają się każdemu, starym wyjadaczom wywiadowym też
Comment
-
Comment