Simonie, Stary Kocurze najlepszego
URODZINY! (1)
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Simonie i Kocurze Wasze zdrowie Stu lat z dobrym piwkiem, bogatych kolekcji i czego tam jeszcze pragniecie. Wznoszę toast piwkiem od Marusi. Kto ma ten ma"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowy
Comment
-
-
Kocurze - starzej nam się w jak najlepszym zdrowiu i humorze i aby Twoje kolekcje piwne i nakryciogłowowe rosły w siłę!
Simon - samych sukcesów w chwale browaru naturalnie z Pomorza!
Wasze zdrowie!!!
Comment
-
-
Pozwole się ujawnic - oby wam życie ukladalo się pięknościowo i po waszej myśli, żeby baby były babskie, a chłopy chłopskie, i żeby trawa byla zielona, a zęby żółte, i żeby wszyscy byli zadowoleni z Zabrza i Bielkówka niezależnie od stacji PKP, co sobą reprezentują, żeby wreszcie nikt wiecej nie był tak przykry jak ja, i nie musiał Wam składać życzeń - Artie Shaw i Cała Masa Innych ...
Comment
-
-
Sto lat, sto lat! Piotrrat wszystkiego najlepszego ! Gdybym dzisiaj nie szedł na noc do pracy na pewno z Ania pojawilibyśmy się, w Stańczyku aby wypić twoje zdrowie!
Comment
-
-
Misowie Drodzy,
Czuję się wzruszony do głębi otrzymanymi od Was drogą elektroniczną, telefoniczną, telegraficzną, osobistą i inną życzeniami.
Dziękuję Wam Wszytkim bardzo i nic więcej już nie powiem, jako że głos uwiązł mi w kratani z owego wruszenia.
Ale że członki mam, póki co, podobno sprawne, więc chwycę praworącz za kufelek i wychylę wasze zdrowie ( ) życząc przy okazji wszystkiego najlepszego dzisiejszym jubilatom.
SK
ps. co zaś do ankiet, to chodzi mi po głowie kilka fajnych tematów na przyszłoroczną ŚwidnicęPiwo pite z umiarem
nie szkodzi w żadnych ilościach.
Comment
-
-
Sierściuchu kochany przyjmij dzisiaj najlepsze życzenia Niestety wczoraj byłem nieobecny,czego bardzo żałuję i obiecuję się poprawićLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Comment