Wcześniej mnie nie było w sieci, ale zgodnie z zasadą, że dobra impreza zaczyna się nowenną, a kończy oktawą - życzę Mai i NoLeafClover-owi stu lat życia złotem płynących.
NoLeafClover napisal/a Przypominm Tobie trudne dziecko które zadaje dużo dużo banalnych pytań ?? Takich jakie to potrafią zadawać dzieciaki ?
Lepiej się zapytać niż udawać mądrego i wyjść potem na głupca udając znawcę. A dzięki tym moim pytaniom i odpowiedziom (Twoim również) jestem coraz mądrzejszy. Tylko kiedy dorosnę nie wiem. Więc proszę Czes o jeszcze cierpliwości a wyrośnie ze mnie nie lada pociecha. (Ale sobie wlałem - piwa)
Lepiej milczeć i żeby myśleli żeś głupi niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości
ale jak się czegoś nie wie można czasami powiedzieć coś niemądrego. I wtedy na kogo się wyjdzie ? Na głupca czy niewiedzącego ? I dla mnie niewiedza prowadzi do głupoty
Oby Twoje drożdże rosły jak na drożdżach, żeby ci temperatura fermentacji nie spadała, a poziom dwutlenku utrzymywał sie na stałym poziomie. Życzę Ci scharmonizowanego bukietu, pełni smakowej, i wysokiej piany................
................. tak w piwie jak i w życiu.
sensor
Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.
Wszystko mądre i niemądre powiedzieli poprzednicy. Niskich cen i przede wszystkim łatwej dostępności chmielu, jęczmienia, fermentatorów i wszystkiego naj życzę
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Morze ,a może A najlepiej jeszcze więcej kapsli z tego Niech ci się kolekcja coraz bardziej powiększa.No i zaglądaj częściej do nas.Prost Riko
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Drogi Juniorze! Przyjmij od Seniora życzenia wszystkiego, co najpiwniejsze.
Żeby ci Paulanera i tym podobnych frykasów nigdy nie zabrakło (w Niemczech to chyba niemożliwe )
I żebyśmy Cię częściej czytali na Forum !
Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
Comment