Art to postać fikcyjna, wymyślona przez marketingowców Kompanii Piwowarskiej
Collapse
X
-
-
Comment
-
Witam
trolek to na pewno pan wszechwiedzący , który posiadł wszystkie tajemnice ale zachowa je dla siebie po co dzielić sie z maluczkimiZbieram etykiety i podstawki z ciężarówkami, karty telefoniczne z motywem piwnym ,podstawki guinness oraz birofilia związane z browarem warszawskim.
Ktokolwiek chciałby pomóc w powiększaniu zbioru proszę o kontakt.
https://picasaweb.google.com/115486805717439828103Comment
-
Rozrywkowy chłopiec z niego, niech jeszcze czymś rzuci, bo przeczytałem wszystkie posty i jakoś mi małowww.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!Comment
-
Comment
-
Oj zabawa przednia, ale coś tak mi się wydaje, że kto tu posta napisze trafia od razu na black listę Pana Bragiel. Zatem co? Pospolite ruszenie? Niechaj każdy cosik tu napiszeComment
-
A potem będzie, że nikt mu nie odpowiada w wątkach i go na tym forum ignorują.Comment
-
.
To w ogóle ciekawe zagadnienie jest, bo jak tak się zastanowię, to jak go widzę (z reguły jakoś-tak w drugi łikend września), to jest to jakaś taka rozmazana postać....
Comment
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Ja mam parę pytań do kolegi Bragiela jeżeli jest ekspertem od czeskiego piwa:
1. które browary czeskie używają jeszcze szyszek, a nie granulatu czy ekstraktów i jaką dużą mają produkcję. Wbrew pozorom nie jest to żadna tajemnica i nie ma nic wspólnego z recepturą. Co innego informacja, w jakiej postaci używa się chmielu, a co innego receptura - czyli ile, jakiej odmiany i w jakim czasie się go dodaje. Wiele browarów wręcz chwali się jakiego używa chmielu. Nie spotkałem jeszcze browaru w którym odmówiono by mi informacji na temat chmielu. Będąc w browarze łatwo można zerknąć czy jest odchmielacz, konieczny przy dodawaniu chmielu w szyszkach - jak go nie ma, to na pewno stosowany jest granulat lub ekstrakt.
2. co do słodowości piwa czeskiego, to niestety Czesi (przynajmniej ci z którymi ja mam kontakt) zauważają spore pogorszenie jakości ich piw, od kiedy te browary przejęły koncerny.
3. czy wiesz może od czego zależy ta słodowość w piwie i jak się ją uzyskuje? Chętnie bym uwarzył takie piwo, ale powiedz od czego to zależy.Comment
-
Comment
-
Koleś mnie rozp.........po tym poście powyżej wyj....... się na plecy
Sorry za wulgaryzmy ale nie mogłem się powstrzymać
a tu perełka:
"Słodowość w piwie zależy od słodu. Bo niby od czego innego.
Więcej słodu więcej słodowości-no chyba jasna sprawa.
Takiego piwa w domu nie uwarzysz-musiałbyś mieć małe laboratorium i bardzo dobrze znać się na chemii."
Kolejny Robert13 nam się urodziłSave water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profileComment
-
Taka informacja handlowa,że masa ludzi ja stosuje w domu.
Ciekawe,to co teraz piję? Bo jest to piwo domowe i powowar ani nie jest chemikiem ani nie ma laboratorium.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
Related Topics
Collapse
-
Nie wiem co przyświecało jako idea powstania tego piwa twórcom lub tfurcą, ale nie ma to racji bytu i umrze śmiercią naturalną jak inne pomyłki marketingowców Perły. Jak widać na obrazku poniżej zamiast tworzyć coś nowego idą po najmniejszej linii oporu i tworzą kopię... Harnasia. No,...
-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Trochę to zaskakujące, że właśnie to piwo dyniowe nosi imię mitycznej postaci znanej z legend i przekazów pisanych czy też już z współczesnej twórczości audiowizualnej. Głowę postać z etykiety puszki piwa posiada i ja jej po wypiciu nie straciłem.
Piwo ma dość pokaźny baling - 23 stopnie,...-
Channel: Piwo - konkretnie
2022-11-29, 16:41 -
-
Młodszy i lżejszy brat bursztynowego Kwaka:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...k-pauwel/page5
7,4% alk. Chmiele: Styrian Golding, Cascade i Simcoe (podobno z upraw belgijskich)
Aromat - słodki, początkowo biszkoptowy,...-
Channel: Belgia
-
-
Cześć Wszystkim! Miło być na tym forum. Mam do sprzedania dwa interesujące zabytkowe otwieracze. Jednak wolę pić piwo i jeść jedzenie, niż kolekcjonować przedmioty.
Zabytkowy otwieracz wyprodukowany w Stanach. Zdrowy kawał stali, wżery powierzchniowe....-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
-
-
Pozwalam sobie przypomnieć o browarze ze względu na zasłużoną postać belgijskiego piwowarstwa, którym jest Pierre Gobron. Ten pan razem ze swoim szwagrem założyli w latach 80. znany też w Polsce browar d'Achouffe. Ten z krasnalami. Początkowo to było hobby, o tak to wyglądało: https://chouffe.com/e...
-
Channel: Belgia
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment