Moje zniecierpliwienie rośnie wprost proporcjonalnie do ilości odpowiedzi słabo związanych z tematem, Zazwyczaj na forach jest praktykowane pisanie na temat. Przeczytaj pytanie z pierwszego postu i przeczytaj swoją odpowiedź. Jest na temat?
Ok, dla celów retorycznych udajmy że była na temat. Rozwiń zatem co masz na myśli przez normalny chmiel i normalny słód który to niby jest w Czechach a w Polsce go nie ma. Jako uzupełnienie swej odpowiedzi możesz dodać w których czeskich browarach wrzuca się do kotła warzelnego chmiel w szyszkach, których granulat a których ekstrakt chmielowy a w których jeszcze coś innego.
A nie? Skoro wiesz gdzie w Polsce stosują szyszki chmielu to podziel się tą informacją bo o to pytał założyciel wątku.On nie pytał w Czechach,Belgii czy gdzie tam jeszcze,tylko w Polsce.
Sam jestem ciekaw a tu znów nie na temat.
Bragiel, pojeździsz trochę po browarach, to się dowiesz. Proste.
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
/.../
Bez podania źródła Twoja wypwowiedż jest całkowicie niewairygodna.
.
Ups!!! Pooglądaj sobie galerię na browar.biz , poczytaj sobie też . Ludzie z tego forum jeżdżą po browarach zagranicznych w celach turystycznych. Troszkę trollujesz. A czytając twoje posty mam wrażenie , że jesteś gorszym lamerem niż ja, a to już bardzo trudno osiągnąć.
Przeciez to jest tajemnica handlowa.
Nie przejdziesz nawet przez ochronę w browarze i tyle.
Taaa, oczywiście pleciesz głupotki. Proszę, zdjęcie z Paulanera, używają granulaty, czasami ekstrakt. Nawet nazwy gatunków chmielów podają.
Zwiedzanie browarów, to nie jest coś dziwnego. To norma.
Attached Files
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Masz trollu http://www.wiki.piwo.org/index.php/Kategoria:BJCP
I serio myślisz, że jak jakiś gość wpadnie do jakiegoś browaru, to widząc, że chmielą magnum i marynką i używają słodu pilzneńskiego, to zrobią identyczne piwo? Większość czeskich pilsów ma identyczny skład a inaczej smakują.
Haha. Śmieszny jesteś bardzo aż się pośliniłem ze śmiechu.
Zdjęcia worków-ha tam może być wszystko, jakieś pokrojone zwłoki nawet.
Tylko widzisz gamoniu, ja te worki trzymałem w ręce a ty pleciesz brednie dla samego bredzenia. Taka jest między nami różnica.
(1+sqrt5)/2
Comment