Art to postać fikcyjna, wymyślona przez marketingowców Kompanii Piwowarskiej

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron Wyświetlenie odpowiedzi
    A cmoknij mnie w pompke, ekspercie

Za to też podajesz do sądu?
    To chyba podpada pod "nakłanianie do innej czynności".
    blog.kopyra.com

Comment

• Marusia
      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
      🍼🍼
      • 2001.02
      • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
      Piszesz - masz. Nawet fajny tytuł wątku Ci wymyśliłem.
      Ieee, mogłeś od razu to zakwalifikować do Białych Porterów
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Krzysiu
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2001.02
        • 14936

To się kwalifikuje tylko do kibla.

Comment

• centon
          † 2017 Piwosz w Raju
          • 2004.03
          • 575

Witam
          trolek to na pewno pan wszechwiedzący , który posiadł wszystkie tajemnice ale zachowa je dla siebie po co dzielić sie z maluczkimi
          Zbieram etykiety i podstawki z ciężarówkami, karty telefoniczne z motywem piwnym ,podstawki guinness oraz birofilia związane z browarem warszawskim.
          Ktokolwiek chciałby pomóc w powiększaniu zbioru proszę o kontakt.

https://picasaweb.google.com/115486805717439828103

Comment

• wasyll
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2008.09
            • 1823

Rozrywkowy chłopiec z niego, niech jeszcze czymś rzuci, bo przeczytałem wszystkie posty i jakoś mi mało
            www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

Comment

• pirackamuza
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.12
              • 1908

Ale miałem zabawę przez kilka minut czytania!
              Toruń przeprasza za Radio Maryja
              www.bobofruty.pl

Comment

• TeDy_beer
                Porucznik Browarny Tester
                • 2011.06
                • 283

Oj zabawa przednia, ale coś tak mi się wydaje, że kto tu posta napisze trafia od razu na black listę Pana Bragiel. Zatem co? Pospolite ruszenie? Niechaj każdy cosik tu napisze
                AMEN i :stout:
                Browar Domowy Małe Ale
                Członek Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych

Comment

• zgoda
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2005.05
                  • 3516

A potem będzie, że nikt mu nie odpowiada w wątkach i go na tym forum ignorują.
                  Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• anteks
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2003.08
                    • 10769

Wystarczy napisać "coś " czy trzeba nabluzgać żeby trafić do ignorowanych ?
                    Mniej książków więcej piwa

Comment

• Pancernik
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2005.09
                      • 9789

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
                      Widziałem Arta kilka razy, ale miał taki dziwny, komputerowy wzrok i metaliczny głos.
                      ART ma metaliczny głos, jak się Brackiego nażłopie .
                      To w ogóle ciekawe zagadnienie jest, bo jak tak się zastanowię, to jak go widzę (z reguły jakoś-tak w drugi łikend września), to jest to jakaś taka rozmazana postać... .

Comment

• Pendragon
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
                        bo jak tak się zastanowię, to jak go widzę (z reguły jakoś-tak w drugi łikend września), to jest to jakaś taka rozmazana postać... .
                        Art to holograficzna wstawka z Matriksu?

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• wogosz
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2005.12
                          • 1007

Ja mam parę pytań do kolegi Bragiela jeżeli jest ekspertem od czeskiego piwa:
                          1. które browary czeskie używają jeszcze szyszek, a nie granulatu czy ekstraktów i jaką dużą mają produkcję. Wbrew pozorom nie jest to żadna tajemnica i nie ma nic wspólnego z recepturą. Co innego informacja, w jakiej postaci używa się chmielu, a co innego receptura - czyli ile, jakiej odmiany i w jakim czasie się go dodaje. Wiele browarów wręcz chwali się jakiego używa chmielu. Nie spotkałem jeszcze browaru w którym odmówiono by mi informacji na temat chmielu. Będąc w browarze łatwo można zerknąć czy jest odchmielacz, konieczny przy dodawaniu chmielu w szyszkach - jak go nie ma, to na pewno stosowany jest granulat lub ekstrakt.
                          2. co do słodowości piwa czeskiego, to niestety Czesi (przynajmniej ci z którymi ja mam kontakt) zauważają spore pogorszenie jakości ich piw, od kiedy te browary przejęły koncerny.
                          3. czy wiesz może od czego zależy ta słodowość w piwie i jak się ją uzyskuje? Chętnie bym uwarzył takie piwo, ale powiedz od czego to zależy.

Comment

• leona
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2009.07
                            • 5853

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bragiel Wyświetlenie odpowiedzi
                            ...

Słodowość w piwie zależy od słodu. Bo niby od czego innego.
                            Więcej słodu więcej słodowości-no chyba jasna sprawa.
                            Takiego piwa w domu nie uwarzysz-musiałbyś mieć małe laboratorium i bardzo dobrze znać się na chemii.
                            Pozdrawiam.
                            A już chciałem Cię bronić...

Comment

• przemo70
                              † 1970-2019 Piwosz w Raju
                              • 2007.05
                              • 1501

Koleś mnie rozp......... po tym poście powyżej wyj....... się na plecy
                              Sorry za wulgaryzmy ale nie mogłem się powstrzymać
                              a tu perełka:
                              "Słodowość w piwie zależy od słodu. Bo niby od czego innego.
                              Takiego piwa w domu nie uwarzysz-musiałbyś mieć małe laboratorium i bardzo dobrze znać się na chemii."

Kolejny Robert13 nam się urodził
                              Save water, drink beer ...

http://www.parowozy.com.pl/
                              http://www.kamery.wolsztyn.pl/
                              https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

Comment

• kiszot
                                🍼🍼
                                • 2001.08
                                • 8109

No na pewno w Krusovicach ulica u Pivovaru1 Krusovice.
                                Widziałeś na własne oczy czy kolega ci powiedział? Bo wiesz,kolega moze różne rzeczy gadać.
                                No w szoku jestem-wchodzicie do browaru i wam wszystko mówią...hm
                                Przecież to jest tajemnica handlowa.
                                Tak właśnie jest.Zwiedziłem kilkanaście browarów i nigdy nie było problemu z uzyskaniem takich informacji.
                                Taka informacja handlowa,że masa ludzi ja stosuje w domu.

Słodowość w piwie zależy od słodu. Bo niby od czego innego.
                                A jak nie czujesz słodowości to piwo jest bez słodu.
                                Takiego piwa w domu nie uwarzysz-musiałbyś mieć małe laboratorium i bardzo dobrze znać się na chemii.
                                .
                                Ciekawe,to co teraz piję? Bo jest to piwo domowe i powowar ani nie jest chemikiem ani nie ma laboratorium.
                                Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                                1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                                Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                                So von Natur, Natur in alter Weise,
                                Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                                Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

Przetwarzanie...
                                X