Art to postać fikcyjna, wymyślona przez marketingowców Kompanii Piwowarskiej

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

Kurde coś mnie ominęło. Pokasowali
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

Comment

• sibarh
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2005.01
      • 10387

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
      Kurde coś mnie ominęło. Pokasowali
      Nie pokasowali tylko "mistrzu" Bragiel sam skasował swój post .

Ciekawy jestem całej treści. Coś mądrego też było.....
      2800 nowe piwa opisałem na forum
      Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
      Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• Pendragon
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

Jakim cudem skasował? Można edytować, ale całkiem wykasować faktu wpisu nie można.
        Chyba, że się pojawiła taka opcja?

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 23928

Wylądował na łączce i tyle. Nie ma się co rozczulać nad trollem.
          Last edited by ART; 2011-10-10, 19:02.
          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Fala
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2004.07
            • 671

Oj ART, a tak wesoło było.

Bragiel napisał:
            Ja wam mówię, ze w Hanusoviach używają szyszek chmielowych ale wy wiecie lepiej bo macie więcej postów. Akurat na czeskim piwie sie bardzo dobrze znam.
            Prawdopodobnie w większość czeskich browarów uzywa się granulatów chmielowych-nie wiem, tak podejrzewam; wy oczywiście wiecie na 1oo procent; ale jest dużo browarów w Czechach gdzie stosuje się szyszki chmielowe.

I nie kłóćmy się, wy wszystko najlepiej wiecie a ja mam 20 postów to się nie znam.
            Szkoda, bo akurat jestem ekspertem od czeskiego piwa i mam znajomych którzy pracują w czeskich browarach i wiem jak robi się piwo w Czechach. Ale dobra nie będę polemizował z ekspertami. Pozdrawiam.
            To była szansa dla Żąleną na nowy wywiad z kimś (nie byle kimś ... z expertem) z branży

ART napisał:
            Nasz forumowy sojowy oddział bojowy Kuba Nowicki alias Żąleną dołączył do BrowarBizowej redakcji. Zajmie się wywiadami z osobami z branży.
            Napis: "ściągnięto 99%" cieszy tylko przez pierwsze pół godziny.
            Admin ma zawsze rację

PIWOSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘ

Comment

• genea
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2006.02
              • 1515

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sibarh Wyświetlenie odpowiedzi
              Coś mądrego też było.....
              Optymista
              Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
              Bractwo Piwne

Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
              Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...

Comment

• darekd
                🍺🍺🍺
                • 2003.02
                • 12565

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                Wystarczy napisać "coś " czy trzeba nabluzgać żeby trafić do ignorowanych ?
                Mi ten kolega w ogóle się nie wyświetla, a nawet nie napisałem "coś". Zignorował mnie, bo mamy wspólne zainteresowania?

Comment

• Latarnik
                  Premium Lamplighter
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2004.06
                  • 5030

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
                  Mi ten kolega w ogóle się nie wyświetla, a nawet nie napisałem "coś". Zignorował mnie, bo mamy wspólne zainteresowania?
                  Jego radosna tworczosc zostala w calosci posprzatana w niebyt i tyle.
                  Last edited by Latarnik; 2011-10-11, 01:34.
                  5450 kapsli z wypitych piw
                  874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
                  "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
                  https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
                  Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
                  https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• wogosz
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2005.12
                    • 1007

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Art
                    Wylądował na łączce i tyle.
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik
                    Jego radosna tworczosc zostala w calosci posprzatana w niebyt i tyle.
                    Świnie tak postępują, nie koledzy . A ja tyle cennych informacji chciałem uzyskać od eksperta, pewnie jedynego na tym forum.

Comment

• ART
                      mAD'MINd
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2001.02
                      • 23928

Nie chciałem też żebyście w dalszym ciągu obnażali swoją indolencję umysłową przed Bragielem i pogrążali opinie o tym forum, które mieniło się kiedyś siedliskiem ugruntowanej wszechwiedzy piwowarskiej. Bardzo nadszarpnęliście ten wizerunek z trudem budowany latami.

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Qruq
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2008.10
                        • 138

A mnie się wydaje że ekspert zniknął na rozkaz centrali....
                        Pijme pivo dokud žijem, po smrti se nenapijem!

бухло победит зло!

Comment

• Micho441
                          • 2008.04
                          • 812

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                          Nie ośmieszaj się, przecież wiadomo że te wszystkie relacje są zmyślone a zdjęcia to ordynarny fotomontaż.
                          Tak do końca to się nie pomyliłeś.
                          O surowcach,arkanach warzenia piwa w odwiedzanym browarze,autor "Piwny turysta" za wiele nie opisuje.Mocno sugestywne opisy smakowanego piwa często pozbawione są wiedzy na temat danego gatunku.Jeśli ja nieprzepadając za piwami pszenicznymi napisał bym,że to bylejaki produkt,pewnie wobec fachowców bym się ośmieszył.Pewne informacje na temat danego browaru też mijają się z prawdą.
                            Brasserie d’Orval, browar symbol. Jeden z filarów belgijskiego piwowarstwa, ale czy faktycznie zasługuje na takie uznanie? Budynek browaru  

Fakt, same fotografie są oki.
                          Z pozdrowieniem.

Comment

• ART
                            mAD'MINd
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.02
                            • 23928

W czym się do końca nie pomyliłem? Czytam dalej i komentujesz osobiste preferencje piwne autora. Jak to ma się do "zmyślania relacji"?

Jak masz uwagi do treści wpisów na blogu Abernackiego, to zapewne wiesz gdzie je zgłaszać.

Comment

• Micho441
                              • 2008.04
                              • 812

Jeśli dobrze rozumiem to zwrot "zmyślone relacje"jest synonimem relacji zawierających nie do końca prawdę.Temat dotyczył "jakiego" chmielu używają browary i udostępniania tajemnic receptur zwiedzającym turystom.W dyskusji podano właśnie link do Tego blogu.

Comment

• adam16
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2001.02
                                • 9865

Kurcze - moja wina, że nie wchodzę za często na browar. A tu taka jazda. I tyle nauki mnie ominęło
                                Browar Hajduki.
                                adam16@browar.biz
                                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

Przetwarzanie...
                                X