ile piwa w butelce 0,5 litra?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wcempura
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2002.10
    • 5

ile piwa w butelce 0,5 litra?

Na każdej butelce jest podana zawartość piwa, załóżmy 500 ml. Sprawdzał ktoś ile go tam jest faktycznie? Doświadczalnie wychodzi mi że jak jest nalane tego piwa "pod kapsel" to jest to 500ml, ale tego piwa zawsze jest trochę mniej jak się patrzy na butelkę.
    Niestety nie mam jakiegoś precyzyjnego urządzenia do mierzenie objętości poza kilkoma różnymi kuflami.

wojtek

Related Topics

Collapse

• dadek
    Neißstraße 8, Bierblume Hausbrauerei
    dadek
    Często tak bywa, że od wielu lat przejeżdżamy przez jakieś miasto (szczególnie gdy jest ważnym węzłem kolejowym), korzystamy tylko z dworca i po szybkiej przesiadce podążamy dalej kolejnym pociągiem. Tak właśnie było w przypadku Görlitz, które to miasto wielokrotnie było "bramą...
    2023-04-27, 02:48
  • bastion
    Chorwacja, Rijeka, Trg Kralja Tomislava 1, King's Brewpub Kolodvor.
    bastion
    Wydawać by się mogło, że dla podróżującego czy to autobusem, czy to pociągiem w Rijece, umiejscowienie Flumena jest idealne, bo z każdego z dworców do niego, to tylko kawałeczek. Jednak browar restauracyjny powstały w 2022 roku przebija Flumena, ponieważ umiejscowiono go bezpośrednio...
    2024-07-17, 20:30
  • pietrus96
    Osad w butelkach
    pietrus96
    Cześć,
    dawno nie warzyłem jednak planuję coś upichcić. Powoli się przygotowując znowu wróciłem do tematu który mnie nurtuje od dłuższego czasu. Mianowicie czystość butelek do których rozlewane jest piwo. Mianowicie chyba jak każdy piwowar korzystam powtórnie z butelek z piw które...
    2024-01-13, 20:24
  • Ahumba
    Bemowo, Pełczyńskiego 14, Pizza & Beer Etykieta
    Ahumba
    Z tyłu dawnego Hitu, Tesco (na Górczewskiej) jest spore nowe osiedle. Główną ulicą jest Pełczyńskiego. Przy tej ulicy znajduje się średniej wielkości pizzeria. Kilkanaście 2-osobowych stolików, które w razie potrzeby są zsuwane i kilka stołków barowych. Oprócz głównego "towaru",...
    2025-03-04, 18:16
  • dadek
    Jičín, Hradecká 519, Minipivovar Jičín
    dadek
    Jičín jest zapewne znany większości, choć pewnie mało kto był w tym ślicznym miasteczku. Ale każdy w dzieciństwie lub ze swoimi pociechami oglądał przygody rozbójnika Rumcajsa, w której to kreskówce wygląd zabytkowego rynku i okolic został idealnie odtworzony. Nie było tu jednak browaru,...
    2025-01-10, 00:48
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...