które piwo najlepsze w większych ilościach..
Collapse
X
-
Dalekosiężny
Obserwator
Obiektów
Dynamicznie
Epatujących
Ciekawymi
KoncepcjamiComment
-
Comment
-
Właśnie nie - po słodkich trunkach kac jest większy. Moim zdaniem najlepsze są słabo nagazowane pilsy o dużej ilości alkoholu i przynajmniej średniej goryczce. Z polskich piw - odpowiedniki dawnych czternastek - np. Łużyckie z Żar lub Rycerskie z Niemodlina idealnie odpowiadało takiemu zapotrzebowaniu. Ale to trzeba samemu wyeksperymentować.
Po tych pseudobezalkoholowych pseudopiwach kac też jest, tylko inny.Comment
-
Skoro polowanie na nosorożce może być hobby, to dlaczego upijanie się nie? W zasadzie to indywidualna sprawa każdego człowieka, dopóki nie ociera się o ustawę o wychowaniu w treźwości. Ja się nie upijam i nie mam zamiaru, ale znam osoby, które muszą upić się raz w tygodniu, bo nie są w stanie się odstresować po wyczerpującej pracy. Nie pochalam i nie potępiam - ich prywatna sprawa.Ostatnia zmiana dokonana przez Rzeszowiak; 2012-01-14, 10:55.Comment
-
Kod:Jeden zbiera kapsle, drugi etykiety, a trzeci lubi sie nawalić
Kod:Skoro polowanie na nosorożce może być hobby, to dlaczego upijanie się nie?
Comment
-
Nie przyszło ci do głowy, że ktoś może lubić się upijać? Nie musi to od razu oznaczać alkoholizmu - w Polsce znaczna część kobiet alkoholiczek to tzw. kobiety, które odniosły sukces, a po nich nie widać, żeby chodziły nawalone. Alkoholizm to przymus napicia się, a nie upicia. Upijanie to całkiem inne zjawisko.
To chyba nie jeździłeś na giełdy kolekcjonerskie.Ostatnia zmiana dokonana przez Krzysiu; 2012-01-16, 00:16.Comment
-
Kod:Nie przyszło ci do głowy, że ktoś może lubić się upijać?
Kod:To chyba nie jeździłeś na giełdy kolekcjonerskie.
Ostatnia zmiana dokonana przez vinhodoporto; 2012-01-16, 00:21.Comment
-
Korzystaj proszę z opcji cytowania. Nie używaj do tego celu znaczników [ c o d e ] dziękuję.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
-
Comment
-
Twoje nawet nie jest sprytne, tylko głupie. Nie prosiłem, żebyś udowodnił, że ja nie mam racji, tylko że ty masz rację. Widać, że z logiką u ciebie nietęgo.
Jesli już chcesz podpierać się wikipedią (co to za źródło, u licha?), to stosując się do tego, na co się powołujesz, przytaczam również definicję hobby z wikipedii: "Hobby (pasja, pot. konik) – czynność wykonywana dla relaksu w czasie wolnym od obowiązków". Ponieważ upijanie się dla przyjemności wykonuje się najczęściej w czasie wolnym od obowiązków, wyczerpuje to definicję "hobby".Ostatnia zmiana dokonana przez Krzysiu; 2012-01-16, 12:32.Comment
-
Jesli już chcesz podpierać się wikipedią (co to za źródło, u licha?), to stosując się do tego, na co się powołujesz, przytaczam również definicję hobby z wikipedii: "Hobby (pasja, pot. konik) – czynność wykonywana dla relaksu w czasie wolnym od obowiązków". Ponieważ upijanie się dla przyjemności wykonuje się najczęściej w czasie wolnym od obowiązków, wyczerpuje to definicję "hobby".
Ale tu faktycznie mam zagwozdkę, bo to dobry argument (jeśli uznajemy już wikipedię za wartościowe źródło).Comment