Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin
Wyświetlenie odpowiedzi
które piwo najlepsze w większych ilościach..
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lech_moj_pech Wyświetlenie odpowiedzino i kaca mam po tym piwie..Dalekosiężny
Obserwator
Obiektów
Dynamicznie
Epatujących
Ciekawymi
Koncepcjami
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lech_moj_pech Wyświetlenie odpowiedziwiec jakbyscie mogli mi doradzic ktore piwo sie do tego nadaje?JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Właśnie nie - po słodkich trunkach kac jest większy. Moim zdaniem najlepsze są słabo nagazowane pilsy o dużej ilości alkoholu i przynajmniej średniej goryczce. Z polskich piw - odpowiedniki dawnych czternastek - np. Łużyckie z Żar lub Rycerskie z Niemodlina idealnie odpowiadało takiemu zapotrzebowaniu. Ale to trzeba samemu wyeksperymentować.
Po tych pseudobezalkoholowych pseudopiwach kac też jest, tylko inny.
Comment
-
-
Skoro polowanie na nosorożce może być hobby, to dlaczego upijanie się nie? W zasadzie to indywidualna sprawa każdego człowieka, dopóki nie ociera się o ustawę o wychowaniu w treźwości. Ja się nie upijam i nie mam zamiaru, ale znam osoby, które muszą upić się raz w tygodniu, bo nie są w stanie się odstresować po wyczerpującej pracy. Nie pochalam i nie potępiam - ich prywatna sprawa.Last edited by Rzeszowiak; 2012-01-14, 10:55.
Comment
-
-
Kod:Jeden zbiera kapsle, drugi etykiety, a trzeci lubi sie nawalić
Kod:Skoro polowanie na nosorożce może być hobby, to dlaczego upijanie się nie?
Comment
-
-
Nie przyszło ci do głowy, że ktoś może lubić się upijać? Nie musi to od razu oznaczać alkoholizmu - w Polsce znaczna część kobiet alkoholiczek to tzw. kobiety, które odniosły sukces, a po nich nie widać, żeby chodziły nawalone. Alkoholizm to przymus napicia się, a nie upicia. Upijanie to całkiem inne zjawisko.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika vinhodoporto Wyświetlenie odpowiedziMyślę, że zbieranie kapsli i etykiet nie implikuje nawalania się jako hobby.Last edited by Krzysiu; 2012-01-16, 00:16.
Comment
-
-
Kod:Nie przyszło ci do głowy, że ktoś może lubić się upijać?
Kod:To chyba nie jeździłeś na giełdy kolekcjonerskie.
Last edited by vinhodoporto; 2012-01-16, 00:21.
Comment
-
-
Korzystaj proszę z opcji cytowania. Nie używaj do tego celu znaczników [ c o d e ] dziękuję.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika vinhodoporto Wyświetlenie odpowiedzi...Oczywiście, ale nadal nie nazwałbym tego jako hobby.
... Nie jeździłem. To nadal nie dowodzi, że upijanie się jest hobby. Wręcz przeciwnieLast edited by Krzysiu; 2012-01-16, 10:46.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziJakiś dowód? Bo na razie są to tylko twoje stwierdzenia, niczym nie poparte.
Comment
-
-
Twoje nawet nie jest sprytne, tylko głupie. Nie prosiłem, żebyś udowodnił, że ja nie mam racji, tylko że ty masz rację. Widać, że z logiką u ciebie nietęgo.
Jesli już chcesz podpierać się wikipedią (co to za źródło, u licha?), to stosując się do tego, na co się powołujesz, przytaczam również definicję hobby z wikipedii: "Hobby (pasja, pot. konik) – czynność wykonywana dla relaksu w czasie wolnym od obowiązków". Ponieważ upijanie się dla przyjemności wykonuje się najczęściej w czasie wolnym od obowiązków, wyczerpuje to definicję "hobby".Last edited by Krzysiu; 2012-01-16, 12:32.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziTwoje nawet nie jest sprytne, tylko głupie. Nie prosiłem, żebyś udowodnił, że ja nie mam racji, tylko że ty masz rację. Widać, że z logiką u ciebie nietęgo.
Jesli już chcesz podpierać się wikipedią (co to za źródło, u licha?), to stosując się do tego, na co się powołujesz, przytaczam również definicję hobby z wikipedii: "Hobby (pasja, pot. konik) – czynność wykonywana dla relaksu w czasie wolnym od obowiązków". Ponieważ upijanie się dla przyjemności wykonuje się najczęściej w czasie wolnym od obowiązków, wyczerpuje to definicję "hobby".
Ale tu faktycznie mam zagwozdkę, bo to dobry argument (jeśli uznajemy już wikipedię za wartościowe źródło).
Comment
-
Comment