Koniecznie wskocz do tematu o CeliBarze. Pisał tam taki jeden gość, petrus33, że to świetny lokal z rewelacyjnym wyborem piw butelkowych. Trzeba mu uświadomić, w jakiego balona jest robiony.
Knajpy wyłącznie z piwem butelkowym
Collapse
X
-
zdejm kapeluszGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosher Wyświetlenie odpowiedziCzekaj, zaraz admin pewnie wydzieli np. pod temat "travelowe podróże kulinarne"JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
36 postów z czego 3 na temat.
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika travel Wyświetlenie odpowiedziRzeszowiak.....wiesz co Ci powiem ? Mam nieodparte odczucie, że Ty w każdym wątku szukasz werbalnego mordobicia )) Powiem Ci tylko tyle, że za stary jestem, żebyś mi ciemnotę wcisnął. Wciskaj ją innym na tym forum. Może łykną.
Od lat mam to szczęście, że jadam w najlepszych knajpach w Polsce i wielu zacnych w Europie. Przejdż się kiedyś do restauracji Papaya lub do Izumi Sushi lub choćby do IndiaExpress, a poczujesz klimat. Zobacz kto tam pracuje w kuchni. Może złapiesz ? Widzę, jaka jest różnica między tymi miejscami, a całą resztą chlewów dla pospólstwa. To samo jest na rynku piwiarni. Są miejsca zacne i speluny, gdzie "młodzież rzeżna" po prostu chce się nachlać do nieprzytomności. Nieważne czym, nieważne za ile. Przykład ?.....zagłębie piwne na tyłach Nowego Światu lub stare kasy Dworca Powiśle. To tak jakbyś zapomniał na czym polega fenomen tych miejsc.
Od zawsze szukam we wszystkim jakiejś wyższej wartości, klasy i kreatywności. Szczególnie jeśli o żarcie i picie chodzi. Dla mnie mniej znaczy więcej. Nie piję kiepskich piw, ani win. Nie żrę fast-foodów i nie chleję Coli. Tylko raz jej spróbowałem i w 1988r był to koniec.
Po 47 latach żywota na tym globie potrafię odróżnić dobre od łajna.
Czego Tobie Reszowiak także życzę. Może kiedyś załapiesz, że Twój sposób myślenia i postrzegania świata jest błędny.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika travel Wyświetlenie odpowiedziPudło !
Celibar piwa butelkowe ma w przyzwoitych cenach, a do tego oferuje dwa beczkowe.
Jeśli to nie odróżnia tego lokalu od tego w wątku, to rzeczywiście nie mamy o czym gadać ))
Wyczułem lekki smrodek TWA w Twojej wypowiedzi. Ale Wy tak macie. Bez odbioru.......
Comment
-
-
Żą jest dzisiaj bezlitosny.
Multitap Crawl
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
-
No i temat wydzielony...
Jak ma być o knajpach wyłącznie z piwem butelkowym, to ja niedawno byłem w takowej. Piwiarnia Warka w Kędzierzynie-Koźlu, niby mieli też piwo z kija, ale tylko Warkę więc tak jakby nic nie było
Wpisujcie miasta, w których są knajpy serwujące wyłącznie piwo butelkoweJEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Nie no Mason, ty dzisiaj też błyszczysz.
1. Warszawa
Pokażmy, że jest nas dużo!!!
Ja, powiedzmy, że jestem w stanie zaakceptować brak beczki jeśli piwo nie jest podstawowym produktem w danym lokalu (np. jakaś kawiarnia...) ale jeśli lokal jest pełny i wszyscy piją piwo to brak beczki jest kuriozalny. Jeszcze bardziej kuriozalne jest to, że wtedy większość wali prosto z butli a to jest dodatkowy argument dla właściciela przeciwko beczce - nie musi myć szklanki a więc marnować czasu i energii.Last edited by Komar_Pafnucy; 2012-01-16, 21:27.
Multitap Crawl
Comment
-
-
A pyta-łeś którą warkę leją z kranu?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
No sory, ale to nie jest takie proste. Piłem w Płocku z beczki tyle razy zepsutego Kasztelana, że kumam, dlaczego lokale z piwem butelkowym mają powodzenie. Cwaniactwo? Może. Ale na to pracowali właściciele barów z piwem z kija, które było zepsute. A było zepsute, bo ... nie wiem. Nie rozumiem, jak można sprzedawać zepsute piwo.
Comment
-
-
Wiele raz spotkałem się ze stwierdzeniem, że beczkowe jest niedobre, że po beczkowym boli głowa itp."Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
Comment
-
Comment