Nie zdajesz sobie chyba sprawy co napisałeś. To tak jakbyś napluł w twarz tym osobom, które zmarły, bo miały nieszczęście żyć w totalitarnym państwie. Siedzisz sobie na wygodnym krześle, przeglądasz internet, udzielasz się na forum o tematyce piwnej i sugerujesz, że masz gorzej niż np. poddani czerwonych khmerów czy innych dyktatorów.
Protest przeciwko ACTA
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziSięgnij chłopie do gazety, przeczytaj, a potem dyskutuj. A jak czegoś nie rozumiesz, to trudno.
Comment
-
-
Trudno. Będę musiał z tym żyć.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika shajen Wyświetlenie odpowiedziZapewniam Cię, że nie ma obecnie technicznych możliwości odszyfrowania transmisji z użyciem szyfrowania RSA (oczywiście przy sensownej długości klucza, co większość serwisów spełnia). Jeśli by to udało się zrobić byłby to spisek na skale co najmniej światową.!
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika shajen Wyświetlenie odpowiedziPopatrzmy na ogromne oburzenie obywateli, liczne marsze i pikiety?
Żeby było jasne - nie jestem za tą umową. Nie sądzę co prawda, żeby jej wprowadzenie wpłynęło jakoś na moje korzystanie z internetu, ponieważ - tak ostrożnie to sformułuję - nie nadużywam z korzystania z "własności intelektualnej". Staram się korzystać tylko z tego, co jest legalne, nie używam pirackich programów, nie ściągam fimów ani muzyki, a książek i innych publikacji korzystam tylko z tych, które są legalnie upublicznione w biliotekach cyfrowych.
Jestem przeciwny tylko z powodu trybu, w jakim rząd ją wynegocjował i z powodu oszustw i kłamstw z tym związanych. Cenzura forumowa pewnie to wytnie, ale swoje zdanie powiem - rząd tuska to najbardzie nieudaczny i szkodliwy rząd w całej dwudziestodwuletniej historii III RP. Do tej pory tylko kłamali, psuli finanse i marnowali naszą przyszłość. Teraz jednak postanowili wziąć także za mordę. ACTA to tylko jeden odprysk szeroko zakrojonej akcji - niedopuszczenie teleizji TRWAM do multipleksu to inne dziłanie tej samej akcji (ciekawe swoją drogą, że to wam akurat nie przeszkadza i nikt jakoś larum tu nie podniósł).
Powiem tak - ci, co głosowali na PO i pomogli wybrać tych łachmytów po raz drugi, niech teraz to szybko odkręcą. Szybko, póki mogą się jeszcze skrzyknąć przez internet, bo za pół roku już mogą takiej szansy nie dostać. To wasza wina, co się dzieje, i wy macie to naprawić.
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziPowiem tak - ci, co głosowali na PO i pomogli wybrać tych łachmytów po raz drugi, niech teraz to szybko odkręcą. Szybko, póki mogą się jeszcze skrzyknąć przez internet, bo za pół roku już mogą takiej szansy nie dostać. To wasza wina, co się dzieje, i wy macie to naprawić.
Pierwszy portal blogowy w Polsce. Wygodna platforma umożliwiająca prowadzenie bloga i wymianę opinii z innymi autorami. Salon24.pl to również najnowsze i angażujące informacje z Polski i ze świata. Wejdź, stwórz za darmo własny blog i dyskutuj z innymi.
A ten, który u nas miałby to odkręcać internet zna z telewizji.
Ja wiem, że prawem opozycji i jej zwolenników jest krytyka obecnych rządów, ale żeby na forum piwnym? Myślę, że sporo osób tu ma dokładnie odwrotne poglądy niż Twoje, ale chyba akurat tu nie ma sensu się nimi dzielić w tej formie. Po co?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziW osiemnastym wieku udowodniono, że nie da się poruszać pojazdem, nie napędzanym siłą zwierząt. W ostatniej dekadzie wieku jakiś Francuz skonstruował wehikuł, napędzany silnikiem parowym. W dziewiętnastym wieku oczywiste dla wszystkich było, że nie da się latać maszyną cieższą od powietrza, a w 1911 r bracia Wright odbyli pierwszy lot. Inaczej mówiąc - co człowiek zaszyfrował, inny człowiek odszyfruje, jak będzie miał taką potrzebę.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziJakie "ogromne"? Nawet zakładając, że w akcji bierze udział pół miliona obywateli, pozostałe 37 milionów udziału nie bierze.
Wskaż proszę mi podobne wydarzenia na podobną skalę.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziStaram się korzystać tylko z tego, co jest legalne, nie używam pirackich programów, nie ściągam fimów ani muzyki, a książek i innych publikacji korzystam tylko z tych, które są legalnie upublicznione w bibliotekach cyfrowych.No risk, no fun
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziObiekt westchnień Twoich faworytów podpisał ACTA.
Na Orbana nie głosowałem. Niech martwią się o niego Węgrzy.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziA ten, który u nas miałby to odkręcać internet zna z telewizji.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziJa wiem, że prawem opozycji i jej zwolenników jest krytyka obecnych rządów, ale żeby na forum piwnym? Myślę, że sporo osób tu ma dokładnie odwrotne poglądy niż Twoje, ale chyba akurat tu nie ma sensu się nimi dzielić w tej formie. Po co?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika shajen Wyświetlenie odpowiedziJednak nadal upieram się, że sztuka odszyfrowywania byłaby naprawdę aferą na skale światową, bo całe światowe bezpieczeństwo się na tym opiera...
Przykład, który podałem wcześniej, z filtrowaniem treści pedofilskich, na tym się opiera. Najpierw szuka się słów - kluczy, a jak namierzy podejrzaną treść, to zaczyna w tym grzebać. Przecież większość podejrzanych ma zabezpieczony kompy jakimiś antywirusami, firewallami - a jednak ktoś to łamie, sprawdza co mają na dyskach i organizuje aresztowania.
Swoją drogą tak mi przyszło do głowy - przecież takie szpiegostwo uprawia całkiem spora rzesza hackerów. Grzebią w cudzych kompach, wpuszczają wirusy, wyciągają prywatne zdjęcia, niszczą dane, czasem nawet sprzęt. Dlaczego nikt przeciw tym przestępcom nie organizuje krucjaty? Bo co, nie są w rządzie? A może są? Może robią to pod ochroną służb specjalnych, w zamian za udostępnianie im wrażliwych danych?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika shajen Wyświetlenie odpowiedziMoże pół miliona to niedużo, fakt. Jednak jak na 'polskie' warunki to całkiem zacna skala. Wskaż proszę mi podobne wydarzenia na podobną skalę.
Inny przykład, trwający od wielu lat - coroczne pielgrzymki do Częstochowy.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika shajen Wyświetlenie odpowiedziNo, ale zawsze ktoś z 'góry' może mieć jakiś powód do inwigilacji Twoich poczynań w Internecie, niekoniecznie ściągania danych...
Spektakl, który się rozgrywa w ostatnich dniach, jest jeszcze bardziej obciachowy, niż zwykle. Premier powiedział, że "będzie szczegółowo analizował literkę po literce" w umowie ACTA, a jeśli coś będzie nie tak "to nie skieruje do ratyfikacji". To ja się pytam:
- czy premier nie wiedział, co kazał podpisać pani ambasador? A jeśli nie chce tego ratyfikować to:
- po kiego grzyba było to podpisywać?
To jest poważne podejście do rzeczy?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika shajen Wyświetlenie odpowiedziPoza tym z ACTA nawet materiały z których legalnie korzystasz mogą okazać się nielegalne i znikną. Jeśli naprawdę korzystasz wyłącznie z tego co napisałeś to szacuneczek ode mnie.
Rozpisałem się trochę, na dzisiaj wystarczy w tym temacie. Art powinien go w ogóle wywalić, bo jest polityczny.Ostatnia zmiana dokonana przez Krzysiu; 2012-01-28, 11:11.
Comment
-
-
Miałem już nie pisać, ale znalazłem coś ciekawego:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika webhosting.plNarodowe Centrum Badań i Rozwoju na zlecenie MSWIA finansuje prace nad narzędziem do cenzurowania Internetu, ujawniania tożsamości ukrywających się w Sieci internautów oraz włamywania się komputerów, przeglądania ich dysków i podsłuchiwania komunikacji.
Pisałem wczoraj, że ACTA to tylko jedno działanie akcji brania za mordę "przypadkowego społeczeństwa", które nie dojrzało do genialnych rządów Tuska i jego szajki. To jest następne.
Dalej na niego głosujcie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziArt powinien go w ogóle wywalić, bo jest polityczny.Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2012-01-28, 12:10.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziO ile wiem, sprawa ACTA w znikomym stopniu może dotyczyć piwa. Ktoś założył temat, ktoś tu się wypowiada - widocznie jest taka potrzeba. Chcesz powiedzieć, że moje opozycyjne poglądy (niechby i były moherowo - obciachowe) dyskwalifikują mnie jako uczestnika dyskusji?
Comment
-
-
Nie patrz na "Przechmieliny", to cenzura uznaniowa. Zobacz ostatnie - Pogoniarz pisał o faszystach i debilach, a ja tylko, że się sie nie dziwię Niemcom, że nie chcą mieć do czynienia z taką ekipą. Ja to zgłosiłem do wycięcia i sam wyleciałem. Połowa moich rzeczy w przechmielinach taka jest. Po prostu przedstawiciele administracji prześladują mnie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziNie patrz na "Przechmieliny", to cenzura uznaniowa. Zobacz ostatnie - Pogoniarz pisał o faszystach i debilach, a ja tylko, że się sie nie dziwię Niemcom, że nie chcą mieć do czynienia z taką ekipą. Ja to zgłosiłem do wycięcia i sam wyleciałem. Połowa moich rzeczy w przechmielinach taka jest. Po prostu przedstawiciele administracji prześladują mnie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzinie należę do Sekty.
Comment
-
Comment