Przy piwie o zamówieniu Kowala

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • VanPurRz
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2008.09
    • 4229

13 ciemne/ 13 ciemne/ 2 miodowe jeżeli dobrze liczę (bo ja bym wziął po 2 jasne i ciemne). 28 sztuk.Może jeszcze wziąłbym miodowe to 29 No i teraz jest problem. OK panowie jeżeli jeszcze ktoś zainteresowany? Krasnodębski, Komar, docent? Jakbyście wzieli jeszcze 10-12 sztuk to bym wziął dwie skrzynki.
    Jak napisałem czekam do końca poniedziałku, potem zaproponuję rozwiazanie.
    "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• żąleną
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.01
      • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
      Krasnodębski, Komar, docent?
      W skrócie Krasnokomarocent. Ale w sumie mogę wziąć o to zero więcej.

Comment

• Komar_Pafnucy
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2005.08
        • 1114

Doooobra, wchodzę w to.

Wziąłbym 2 Jasne, 2 Ciemne, 1 Miodowe.

Multitap Crawl
        Multitap Crawl na Facebook

"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
        Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."

Comment

• VanPurRz
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2008.09
          • 4229

Idzie w dobrym kierunku.
          "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• grzeber
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼🍼
            • 2002.05
            • 2880

Jasne raz, ciemne raz poproszę.
            pozdrawiam
            www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• Tapir
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2009.10
              • 730

Mam nadzieję, że jeszcze się załapię: 2 ciemne, 1 jasne, 1 miodowe.
              Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.

Comment

• żąleną
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.01
                • 13239

Może się zsumujmy, sprawdźcie czy wszystko się zgadza. Na razie wychodzi 36 bez autorRza wątku.

Jasne:
                2 żą
                1 Tapir
                1 grzeber
                2 Komar
                1 Maremali
                1 emes
                1 sopista
                1 Piecia
                3 bayern
                2 Ahumba

Ciemne:
                2 żą
                2 Tapir
                1 grzeber
                2 Komar
                1 Maremali
                1 emes
                1 sopista
                1 Piecia
                3 bayern
                2 Ahumba

Miodowe:
                1 Tapir
                1 Komar
                1 Maremali
                1 emes
                1 sopista

Comment

• VanPurRz
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2008.09
                  • 4229

To zamykamy bo zaraz trzeba będzie nową otwierać.
                  Ja biorę dwa jasne i dwa ciemne

Comment

• Piecia
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2002.02
                    • 3312

Ok - to teraz poproszę na pw jakieś dane do przelewu
                    Koniec i bomba,
                    Kto nie pije ten trąba !!!

Comment

• VanPurRz
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2008.09
                      • 4229

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
                      Może się zsumujmy, sprawdźcie czy wszystko się zgadza. Na razie wychodzi 36 bez autorRza wątku.

Jasne:
                      2 żą
                      1 Tapir
                      1 grzeber
                      2 Komar
                      1 Maremali
                      1 emes
                      1 sopista
                      1 Piecia
                      3 bayern
                      2 Ahumba
                      2 VanPurRz

Ciemne:
                      2 żą
                      2 Tapir
                      1 grzeber
                      2 Komar
                      1 Maremali
                      1 emes
                      1 sopista
                      1 Piecia
                      3 bayern
                      2 Ahumba
                      2 VanPurRz

Miodowe:
                      1 Tapir
                      1 Komar
                      1 Maremali
                      1 emes
                      1 sopista
                      Powinno być 40 zamawiam i przesyłam Wam nr konta na pw.

Comment

• VanPurRz
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2008.09
                        • 4229

Właśnie dotarła przesyłka
                        17 jasnych
                        18 ciemnych
                        5 miodowych.

Możliwości odbioru:
                        1. Dzisiaj u mnie (adres na PW) od godziny 17.00,
                        2. Jutro u mnie od godziny 17.00
                        3. W niedzielę - w sumie cały dzień ale radzę zadzwonić bo mogę być w kinie z dzieckiem. Telefon na PW
                        4. Dla osób które nie mogą w ten sposób mogę wziąć piwo do pracy. Wtedy odbiór na ul. Moniuszki w godzinach 11.00-14.00 , też radzę zadzwonić bo mogę być na spotkaniu. No i nie chciałbym aby wszyscy tak chcieli bo 16 piw do pracy nie wezmę, powiedzmy, że mogę wziąć 6, góra 8.
                        Tak więc piszcie na PW jak Wam pasuje odebrać.

Tak co do samego zamówienia. Jak widziecie jest szybko ale muszę napisać do firmy bo mam trochę uwag do samej przesyłki. Dzwoniłem do firmy kurierskiej bo chciałem, żeby przesyłka była dostarczona po godz. 17.00 Ta firma to albo jakaś firma krzak albo pani na infolinii nie zna zasad bo odesłała mnie do Kowala. Normalnie to z frimą kurierską się ustala czas.
                        Zgłosiłem się do Kowala i miało być zaznaczone, ze dostarczenie po 17.00
                        Jednak kurieu przyjechał przed 8.00, całe szczęście, że jeszcze żona była w domu bo byłby kłopot.
                        Tak więc albo Kowal musi zmienić firmę kurierską bo absurdem jest, że w tej firmie nie można ustalić godzin dostawy albo poprawić z nią komunikację. Warto wprowadzić też w formularz zamówienia preferowane godziny dostawy.

Pozdrawiam

Comment

• ART
                          mAD'MINd
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2001.02
                          • 23960

W bezpłatnej przesyłce na następny dzień sklep ma Ci jeszcze godziny dostawy zagwarantować? Takie usługi zazwyczaj słono kosztują.

Listonosz z Poczty Polskiej umawia się z Tobą wcześniej na dostarczenie paczki o wyznaczonej przez Ciebie porze?
                          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• VanPurRz
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2008.09
                            • 4229

Chyba zatraciłem umiejętność pisania tak aby być zrozumianym. Właśnie ja nie chce aby Kowal by cokolwiek gwarantował. Ja chcę aby firma kurierska jak to jest w standardzie przy każdym zakupie internetowym dała mi możliwość ustalenia godzin z nią (kurierem).

Zadzwoniłem do firmy kurierskiej aby ustalić godzinę przesyłki i tam powiedziano mi, że to nie oni ze mną to ustalają ale Kowal z nimi.
                            Jestem tym zdzwiony bo kupując wiele rzeczy przez net od różnych firm zawsze godzinę dostawy ustalałem z firmą kurierską i z reguły nie było z tym żadnego problemu.

ps. NIe mieszaj PP bo ona zostawia awizo i biorąc pod uwagę sieć PP to mam 5 minut do miejsca odbioru. Natomiast z kurierami jest zupełnie inaczej. Mają jakieś jedno miejsce na drugim końcu miasta najcześciej.
                            Last edited by VanPurRz; 2012-02-16, 10:28.

Comment

• ART
                              mAD'MINd
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2001.02
                              • 23960

Z tego co zauważyłem Kowal korzysta z usług firmy przewożącej przesyłki dla Klientów instytucjonalnych i w tym kontekście może być właściwym, że to Kowal właśnie ustala godziny dostawy, które pasują jego Klientowi. Więc ze OPRem danej strony bym się wstrzymał.

Kurier tak jak listonosz też zostawia awizo (żeby umówić się na kolejny termin doręczenia) jak nie zastanie nikogo pod wskazanym adresem. Przy pierwszej nieudanej próbie doręczenia też próbuje zazwyczaj się kontaktować telefonicznie, niektórzy robią to przed dostawą. Tyle że Kurierom bardzo zależy na dostarczeniu przesyłki - od tego mają płacone. Oczywiście prawdą jest że niektórym kurierom aż przesadnie na tym zależy, ale to już temat na inną rozmowę.
                              Last edited by ART; 2012-02-16, 11:07.
                              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• VanPurRz
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2008.09
                                • 4229

Dzwoniłem też do Kowala i miła pani zapewniła, że uwzględnią moja prośbę

Comment

Przetwarzanie...
                                X