Klasyczne ględzenie o cenach

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • tomolek
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.05
    • 1752

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
    No nie róbmy sobie jaj, żeby piwo z molocha dla sieci dyskontowej, kosztowało tyle co z małego bądź co bądź browaru. Abstrahując od wszystkiego czy Perlenbacher jest fermentowany w otwartych kadziach?
    Chyba nie, bo w smaku nie czuć warzywek, masełka, metaliczności i tego słynnego smaku braku pasteryzacji

To żadne jaja, ja bym nawet chciał żeby za darmo je rozdawali, za zasłużonych sekciarzy
    www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• tomolek
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2006.05
      • 1752

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wasyll Wyświetlenie odpowiedzi
      Ładnie Was tam kroją. We Wrocławiu znalazłem za 3,20zł. 45gr na butelce piwa, którego cena waha się w okolicy 3zł to sporo.
      a zwróć uwagę, że jesteśmy najbiedniejszym regionem naszego pięknego kraju...
      www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• wasyll
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2008.09
        • 1823

No nie róbmy sobie jaj, żeby piwo z molocha dla sieci dyskontowej, kosztowało tyle co z małego bądź co bądź browaru.
        Nie rozumiem co w tym dziwnego. Przecież nikt za bezcen nie będzie sprzedawał swoich produktów, niezależnie czy to moloch, czy mały browar.
        www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

Comment

• disko
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2010.04
          • 76

Ładnie Was tam kroją. We Wrocławiu znalazłem za 3,20zł. 45gr na butelce piwa, którego cena waha się w okolicy 3zł to sporo.
          W Krakowie najtaniej jest po 2,55 zł. W Gdyni kupowałem je za 2,99 zł.

Comment

• zgoda
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2005.05
            • 3516

No nie róbmy sobie jaj, żeby piwo z molocha dla sieci dyskontowej, kosztowało tyle co z małego bądź co bądź browaru. Abstrahując od wszystkiego czy Perlenbacher jest fermentowany w otwartych kadziach?
            To jakiś kolejny fetysz, po niepasteryzacji?
            Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• kopyr
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2004.06
              • 9475

Nie rozumiem co w tym dziwnego. Przecież nikt za bezcen nie będzie sprzedawał swoich produktów, niezależnie czy to moloch, czy mały browar.
              Mnie chodzi o to, że piwo z dyskontu z definicji ma być tanie i osiągnąć to można w dużym browarze i przy niskich kosztach logistycznych. Natomiast browar, produkujący piwo metodami tradycyjnymi (otwarta fermentacja) nie może sprzedawać tak tanio, pomijając, ze koszty logistyczne są znacznie wyższe.
              blog.kopyra.com

Comment

• wasyll
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2008.09
                • 1823

Mnie chodzi o to, że piwo z dyskontu z definicji ma być tanie i osiągnąć to można w dużym browarze i przy niskich kosztach logistycznych. Natomiast browar, produkujący piwo metodami tradycyjnymi (otwarta fermentacja) nie może sprzedawać tak tanio, pomijając, ze koszty logistyczne są znacznie wyższe.
                Więc kto wg Ciebie daje ciała w kwestii Perlenbacher - Lwówek? Perlenbacher, bo za drogo, czy Lwówek, bo za tanio?
                Osobiście, jak mam wybrać między powiedzmy polskim konerniakiem, a Perlenbacherem, to skłąniam się ku temu drugiemu (ceny są zbliżone). Natomiast cieszę się, że mogę nabyć Wrocławskie w cenie 2,50zł, bo to nie jest wiele za tak dobre piwo. Skoro w Krakowie, ktoś go drapnął za 2,10zł, to jeszcze lepiej.

Comment

• wasyll
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2008.09
                  • 1823

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomolek Wyświetlenie odpowiedzi
                  a zwróć uwagę, że jesteśmy najbiedniejszym regionem naszego pięknego kraju...
                  Zdaję sobie sprawę i nie wiem z czego wynika taka cena tego piwa. Z małej ilości sprzedanych butelek (sklep chce nadrobić)? Raczej nie. Kwestia logistyki - prawdopodobnie też to ma jakiś wpływ, ale czy aż taki?

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika disko Wyświetlenie odpowiedzi
                  W Krakowie najtaniej jest po 2,55 zł. W Gdyni kupowałem je za 2,99 zł.
                  Macie tam może rurociąg doprowadzony? Wrocłąwskie 2,10, Lagerowe 2,55

Comment

• dyczkin
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2011.05
                    • 3657

Wprowadzić Wrocławskie do dyskontów w butelce bezzwrotnej i będzie hit, że hej
                    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• disko
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2010.04
                      • 76

Macie tam może rurociąg doprowadzony? Wrocłąwskie 2,10, Lagerowe 2,55
                      Nie, mamy Marię Niestety z powodu przymusu poruszania się komunikacją miejską nie mogę w pełni "wykorzystać" tych cen i jestem zmuszony do kupowania ilości detalicznych

Comment

• tomolek
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2006.05
                        • 1752

Z tego co widzę większość lubelskich sklepów specjalistycznych zaopatruje się w radomskim Dionizosie.
                        To jakieś 100 km, czyli nie tak daleko, hurtownia duża, ceny powinny być atrakcyjne. Nie wiem czemu u nas tak drogo...
                        www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• wasyll
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2008.09
                          • 1823

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika disko Wyświetlenie odpowiedzi
                          Nie, mamy Marię Niestety z powodu przymusu poruszania się komunikacją miejską nie mogę w pełni "wykorzystać" tych cen i jestem zmuszony do kupowania ilości detalicznych
                          Zaczynasz marudzić, a w sytuacji, w której jesteś (tak tanie piwa), to zaczyna być grzechem

Comment

• tomolek
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2006.05
                            • 1752

Strasznym offtopem jedziemy, może by przenieść dyskusję do nowego wątku. Takie porównanie cen w całym kraju byłoby ciekawe...
                            www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• disko
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2010.04
                              • 76

Zaczynasz marudzić, a w sytuacji, w której jesteś (tak tanie piwa), to zaczyna być grzechem
                              Nie nie, źle mnie zrozumiałeś Nie marudzę, tylko jestem zły, że mogę kupić na raz tylko tyle piw, ile zmieści mi się do plecaka Gdybym miał kilka przystanków to brałbym skrzynki, ale niestety moja wycieczka do sklepu trwa ponad 30 minut w jedną stronę. Chociaż to i tak nie przeszkadza mi pojawiać się tam kilka razy w tygodniu

Comment

• jacer
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2006.03
                                • 9875

Zawsze mozna rowerem podjechać i skrzynke załadować na bagażnik.
                                Milicki Browar Rynkowy
                                Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                                "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                                "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                                No Hops, no Glory :)

Comment

Przetwarzanie...
                                X